19 éves gyerek mit követelhet még a szülőtől?
120 ezer albi + 140 ezer diák munka + 40 ezer zsebpénz + bérlet + telefon + kaja = 320 ezer körül.
Magyarázd meg a lusta úri embernek, hogy egy gimi elvégzése után ennek a felét fogja keresni. Gondolkozzon el azon, miből szándékozik megélni és hogyan óhajt költekezni, vagy életed végéig belőled akar élni?
Hogy tud elenni napi kb 2 ezret ha otthon van kaja? Anya nem főz hétköznap, naponta ad egy ezrest, 8-tól 4-ig dolgozom, simán belefér egy főétel, reggelire és uzsonnára egy péksütemény, ebből bőven elvagyok, ha meg valami extra kell, csoki, süti, stb akkor mondjuk ebédre nem 700Ft-os rántotthúst eszek körettel hanem 400Ft-os szendvicset/minipizzát a pékségből.
Szerintem is sokat kap a semmiért, irasd be menzára meg kapjon mondjuk napi 4-500-at ha szeretne tízórait vagy valami pluszt, az arra több mint elég.
A másik hogy ha nem is nyúlnék bele a fizujába, de a felét félrerakatnám vele, én is most próbaidős vagyok bejelentés nélkül egy apró cégnél szóval kb zsebpénzt kapok de ha rendesen felvesznek megbeszéltük hogy az első 1-2 hónap fizetését elkölthetem nagyobbra, pl a gépem tervezem felturbózni, 1-2 ilyen nagyon régen akart holmi de utána a felét minimum rátenném egy spórolós számlára, most kajapénz mellet 20.000 a havi zsebpénzem, ebből veszek mindent ami nem létfontosság, ezután már akár a minimálbér fele mint költőpénz is nagyon soknak tűnik.
Én is 19 éves vagyok pont és úgy látom a helyzetet,hogy neked kell bekeményíteni kissé ha eddig nem tetted meg.
Ne feledd ő nem annyit tesz meg amennyit akar hanem amennyit te megengedsz neki. Ha villát és sportkocsit adnál neki akkor sem állna le.
Szerintem beszéld meg vele,hogy tanuljon ki valami szakmát,ha már a tanuláshoz ennyire nem fűllik a foga és csökkentsd a pénzbeli támogatást tanuljon meg saját lábra állni,ha már ennyit követel. Diákmunkához képest nem is keres rosszul ráadásul,azt a sok pénzt mire költi,ha mindent te fizetsz helyette ?
Kretén.
És ilyeneknek van gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!