Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 éves gyerek mit követelhet...

19 éves gyerek mit követelhet még a szülőtől?

Figyelt kérdés
19 éves fiam már a 3. gimnáziummal kisérletezik. Sajnos nem tanul,csak lébecol egész évben.Most ujra 11.es vizsgát kellene tennie,hogy 12.be mehessen és érettségizzen. Diák munkára jár,ami 130-150 ezret hoz neki a konyhára. Én eddig álltam a 2 bérletét,telefonját,45 ezer kajapénzt adtam,de ugy hogy telefőztem a mélyhűtőt. Most 40 ezerre csökkentettem az appanázst,mert ugy láttam,cigire,energia italokra,marhaságokra költi és 20.án már lesi mikor jövök haza és vásárolok be itthonra.Én havi 2-4 napot vagyok a bérelt lakásban a többiben Ő lakja egyedül és én fizetem a 110-130 ezres albit és rezsit.Lelkileg probál terrorizálni,hogy milyen szülő vagyok ,hogy eldobom a gyerekem.Állandóan azzal van elfoglalva én mennyit keresek. 50 évesen elvált vagyok rokonságom már senki. Albérletben élek és szeretné, ha az öregkorom nem egy híd alatt kellene élnem. Sokszor még kajára sem futotta ,hogy neki tudjak adni. Még van adósságom és mig ki nem mászom belőle addig hiába keresek sokat el is megy. Vélemények érdekelnének ez ügyben

#családi kapcsolatok.szülő gyerek #felnőtt gyerek otthon
2016. okt. 30. 11:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%
Mért van az, hogy 2 naponta jön ilyen kérdés, ahol a szülő kinyalja a gyerek seggét, gigantikus zsebpénzt ad neki, majd eszébe jut, hogy ugyan kérdezzük már meg gyakorin, hogy ez így normális-e. NEM. Félrenevelted.
2016. okt. 30. 12:49
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
Addig követelőzhet amig engeded neki! Állj a sarkadra már
2016. okt. 30. 13:11
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

120 ezer albi + 140 ezer diák munka + 40 ezer zsebpénz + bérlet + telefon + kaja = 320 ezer körül.

Magyarázd meg a lusta úri embernek, hogy egy gimi elvégzése után ennek a felét fogja keresni. Gondolkozzon el azon, miből szándékozik megélni és hogyan óhajt költekezni, vagy életed végéig belőled akar élni?

2016. okt. 30. 13:58
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
A kérdés jogos, de a számok valóban irreálisak. A gyerek egyedül lakik egy 120 e Ft-os albérletben, úgy, hogy a kajája is megvan? Akkor anyukának belekerül egy hónapban (testvérek között) 180 e Ft-ba. És anyuka mit dolgozik? Tanár? Ha a 350 e Ft-os fizetése mellett egy gyereke van, az 250 e nettóban. 70 marad a saját életére. Ha vezető beosztású értelmiségi egy minisztériumban, kereshet 450 e-t bruttó. Ez (egy gyerekkel) 300 ezer nettó. És akkor neki öltönyben kell járni, mert különben (különben?) nem tud bemenni a minisztériumba. 120 e forintból. És azt fogják mondani a kollégák, hogy nem tudta megnevelni a gyerekét.
2016. okt. 30. 14:53
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

Hogy tud elenni napi kb 2 ezret ha otthon van kaja? Anya nem főz hétköznap, naponta ad egy ezrest, 8-tól 4-ig dolgozom, simán belefér egy főétel, reggelire és uzsonnára egy péksütemény, ebből bőven elvagyok, ha meg valami extra kell, csoki, süti, stb akkor mondjuk ebédre nem 700Ft-os rántotthúst eszek körettel hanem 400Ft-os szendvicset/minipizzát a pékségből.

Szerintem is sokat kap a semmiért, irasd be menzára meg kapjon mondjuk napi 4-500-at ha szeretne tízórait vagy valami pluszt, az arra több mint elég.

A másik hogy ha nem is nyúlnék bele a fizujába, de a felét félrerakatnám vele, én is most próbaidős vagyok bejelentés nélkül egy apró cégnél szóval kb zsebpénzt kapok de ha rendesen felvesznek megbeszéltük hogy az első 1-2 hónap fizetését elkölthetem nagyobbra, pl a gépem tervezem felturbózni, 1-2 ilyen nagyon régen akart holmi de utána a felét minimum rátenném egy spórolós számlára, most kajapénz mellet 20.000 a havi zsebpénzem, ebből veszek mindent ami nem létfontosság, ezután már akár a minimálbér fele mint költőpénz is nagyon soknak tűnik.

2016. okt. 30. 16:36
 16/22 anonim válasza:
100%
Két egyforma nagy pofon aztán átiratni szakmunkásba és megszüntetni a zsebpénzt. Családi körben is történt válás és egyik szülő tömte a gyereket pénzel a másik elengedte őt bárhová akkor mikor akarata (14-5 éves gyerekről beszélünk). Meg is lett az eredménye, kétszer bukott iszik, drogozik, dohányzik.
2016. okt. 30. 18:54
 17/22 A kérdező kommentje:
Paulay alapitványi iskola....keress rá a neten okoska
2016. okt. 30. 19:08
 18/22 anonim válasza:
95%

Én is 19 éves vagyok pont és úgy látom a helyzetet,hogy neked kell bekeményíteni kissé ha eddig nem tetted meg.

Ne feledd ő nem annyit tesz meg amennyit akar hanem amennyit te megengedsz neki. Ha villát és sportkocsit adnál neki akkor sem állna le.

Szerintem beszéld meg vele,hogy tanuljon ki valami szakmát,ha már a tanuláshoz ennyire nem fűllik a foga és csökkentsd a pénzbeli támogatást tanuljon meg saját lábra állni,ha már ennyit követel. Diákmunkához képest nem is keres rosszul ráadásul,azt a sok pénzt mire költi,ha mindent te fizetsz helyette ?

2016. okt. 30. 21:51
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

Kretén.

És ilyeneknek van gyereke.

2016. okt. 30. 22:44
 20/22 anonim ***** válasza:
86%
Nem követelhet semmit. Felnőtt ember, rajtad múlik, hogy mennyire támogatod. A helyedben komoly feltételekhez kötném a további támogatást pl.rendesen tanuljon, tiszteljen stb. Ha hazamész fizess be neki vmi étterembe/kifőzdébe előre a kaját (már 800 Ft-ért is van korrekt menü), így nem kell külön kajapénzt adni és nem költi cigire. A reggelit meg állja magának, ha tényleg ilyen sokat keres!
2016. okt. 31. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!