Miért ilyen igénytelen anya, hogy nem fogja fel, hogy nem elég 3-4 darab bugyi? És, hogy nem lehet több napig használni?
Nem vagyunk szegények, de anya ilyen dolgokra nem ad, ami a higiéniával és a nőiességgel kapcsolatos. Ráadásul mosásnál mindig lenyül egy-két darabot és azt veszi fel, amikor még nekem sincs elég. Mindig mosom, de sokszor nem tudok tisztát felvenni így sem. Ráadásul próbálom visszaszerezni tőle, de amit hordott nincs gusztusom utna felvenni megint. Ez nem ilyen dolog, hogy cserélgetjük egymás közt.
Rádásul ilyen piacon vesz ilyen óvodásoknak való összecsomagolt bugyikat, de azt is kb. 2 évente egyet. A fiú tesómmal nem ilyen szemét. Inkább mondaná le az internetet, de lenne minden napra bugyim.
Sajnos vannak ilyen szülők, bármilyen hihetetlenül is hangzik ez 2016-ban. Főleg ha idősebbek. Én a nyáron otthon voltam egy pár hetet és apám kiakadt, hogy miért fürdök olyan sokat, nem is kell sehová mennem. Pedig csak esténként fürödtem, de azt sem látta mindennap. Róla a szennyes ruhát úgy kell leimádkozni, ha anyám mosni akar, ha pedig szólunk neki, hogy fürödni kéne, azt mondja, hogy a munkától büdösnek lenni nem büdösség (amúgy a napja a kocsmában és a tv előtt telik, nyugdíjas). Borotválkozni csak akkor kezd el önként, ha valahová pl. orvos menni kell. Anyukám azért már tisztább, igaz ő sem fürdik a szó szoros értelmében, de legalább lavórban mosakszik és nekem sem szól be, ha fürdök.
Néha eszembe jut, hogy mit szólna a fater, ha tudná hogy olykor többször is zuhanyzok egy nap :D
Hát én azt mondom, ha a szülők nem tisztálkodnak, akkor le kell szarni, őket már nem lehet megváltoztatni. De nehogy már emiatt ne fürödhessen az ember és ne válthasson alsóneműt...menj csak fürödni, csak nem rángat ki a zuhany alól anyukád, ha meg beszólogat, engedd el a füled mellett, majd megunja.
Amúgy pénzt szokott adni? Zsebpénzt vagy kajára, ilyesmire? Mert ha nem, akár kérni islehetne tőle valamire, aztán veszel belőle egy csomag bugyit. A meglévőket meg mossad esténként kézzel, reggelre megszárad és lesz tiszta.
Hat ez rohadt gaz! Na nem neked! Hanem anyukadnak....en nem is ertem, hoyg lehet igy nevelni egy gyereket, egy lany gyerekert.
Megmondom oszinten, szerintem az hogy beszelsz vele semmit nem fog segiteni :) Normalis embereknel mukodik, de (ne haragudj, nem akarlak megbantani) nalatok ez nem fog. Aki ilyen igenytelen, es szerintem ezaltal buta is, azzal nem lehet normalisan szot erteni. Abban viszont egyet ertek az eloittem szolokkal, hogy a legjobb lenne kulso segitseget kerni valamelyik rokontol. Mas otletem nekem sincs.
Ez... ez undorító.
Anyád nem tudja hány baktérium van a női nemi szerv környékén és hogy ha sokáig erjeszted egy fehérneműben milyen ótvar büdös tud lenni? Az meg mi hogy a gyereke BUGYIJAIT hordja, nálunk ez max akkor fordul elő mikor felcserélünk 2 bugyit mert ugyanúgy néznek ki csak kicsit más a szabásuk de akkor is megy a szennyesbe.
Ha nagyon nem akar venni, vegyél tisztasági betétet, azt a picit amit be tudsz ragasztani így a bugyira kenődő dolgok nagy részét az szívja be.
Vagy ha venni akarsz, nálunk a bolhapiacon 1000Ft 3 darab és nem az a gagyi 3db-os csomag, szép, jó minőségű kényelmes, meg se mondanád hogy onnan van, csak ott veszek már mert olcsó és konkrétan pontosan ugyanazt kapod fehérnemű boltban 1000-1500/darabért.
Beismerem van hogy akár 2-3 napig nem fürdök ha otthon vagyok csak de bugyit még akkor is cserélek, ez már tényleg durva.
Betétet vesz legalább rendesen?
Amúgy az ilyen gondolkodású anyukák nem feltétlenül annak tisztában pl. a tisztasági betét fogalmával sem. Nekem pl. már szóvá tette, hogy ha használok tisztaságit, akkor minek cserélek bugyit, hiszen nem lesz "olyan".
És a zoknikkal pl. mit csinál, azt is egy hétig kéne hordani?
Nem azt sem veszi meg rendesen. 2-3 havonta adott egy csomaggal, hogy ennyinek elégnek kell lennie. Azt én veszem magamnak vagy kérek kölcsön néha.
Zokni azért nem ilyen kényes, de azt is elcsórja állandóan. Azt van, hogy itthon nem is veszek fel, de bugyit azt muszáj.
Tényleg, hogy ezt kell kondjam, de egy átkok a szüleim. Tegnap ordibált velem, hogy miért mosom meg a hajam, mert nincs iskola. Ők ótvar büdösek. A szellőztetésért ordibálnak. A betétet nem veszik meg, amúgy is tabu téma az nálunk, egy szégyen szerintük. Megértetni nem lehet velük semmit. Bugyit azóta sem vett, de én beszereztem párat a kínaiból.
Hogy lehet valaki ennyira buta, igénytelen, nemtörődöm a 21. században? Pedig anya diplomás ember, pedagógus ráadásul. Egy szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!