Mozaikcsaládok, nálatok hogy alakultak a dolgok? Anya új férjét apának szólítja a gyerek? Ha igen, mikortól? Hogy áll ehhez a történet többi szereplője?
Kérdező, ne aggódj, a lányod már nagy, pontosan érti és tudja ki a biológiai apja és ki a másik.
Nekem is ennyi a kisebb, Ő is apázza a páromat, magától, ugyan együtt még éppen nem élünk. Mi is úgy állunk hozzá, hogy végleg együtt maradunk, egyikünkben sincs bizonytalanság, és a gyerekek is érzik ezt, ami kifejezetten jót tesz. Most már végre biztonságban érzik magukat. Nem nevezném apának viszont azt, aki képes volt egyik napról a másikra szó szerint utcára rakni minket, a gyerekeit is(!!), ezt átélték, bár utána megkönnyebbültek, hogy végre nem vagyunk együtt és nincs gyilkos hangulat, nincs anya szapulása.
Az én exem nem fizet semmit, most a 2.tárgyalás után kicsit kapálózik és sűrűbben látogatja a gyerekeit, de a nagyobb pl. nem hajlandó pár óránál többet vele tölteni, nála aludni meg főleg. Ő teljesen kiábrándult, a szemébe hazudott nem egyszer a saját apja.
Ne mondja senki, hogy az, aki beszélget vele, meghallgatja, szereti, az nem érdemli meg, hogy a gyerek önként apának szólítsa.
mondjuk szerintem elég hülye ötlet volt egy két hetes kapcsolatot odaköltözteni a házadba. oké,hogy nektek így jobb volt, de gondolni kéne a gyerekre is és csak akkor ilyen magas szintre emelni a kapcsolatod,ha már biztos a dolog.
eléggé megviseli a gyereket,ha nem elég,hogy az igazi apja lelépett, de a pótapa akit megszeretett is lelép majd.
már mindegy, összeköltöztetek. szerintem nincs baj azzal,ha apának szólítja. de akkor remélhetőleg a párod is úgy áll a dologhoz,hogy oké nem zavarja és próbál lányként tekintetni a gyerekre.
hát az "oké nem zavarja" meg a "próbál lányaként tekinteni rá" nagyon messze van a párom hozzáállásától.
Ha tehetné, örökbefogadná, és rettenetesen boldog volt, amikor a lányom elkezdte apának szólítani.
Most komolyan! Senki nem gondolkozik el azon,hogy mit is jelent az apa szó/fogalom vagy csak maga az apaság? Szeretném megjegyezni,hogy nem a BIOLOGIAI apaságrol beszélek,mert az tiszta sor,h nemzési szempontbol ki is a gyermek apja!
De megkérdezem,apa az olyan,aki nem tud eröfeszités tenni annak érdekében,hogy a gyermeke és annak édesanyja mellett maradjon,mert fontosabb számára minden egyéb elfoglaltság. Értem ez alatt a koborlo vadmacskák begyüjtését,vagy az auto tuningolását,haverokkal eltöltött idöt és még sorolhatnám.... a társadalom szerint egy anyának el kell fogadnia,h apuka éppen nem akar apuka lenni,mert.... és ha anyuka talál valakit,aki ténylegesen alkalmas az apa szerepre,mert ö van ott a gyerek mindennapjaiban,ö az aki oltalmat nyujt számára. Igenis az IGAZI apukáknak is részt kell vállalniuk a gyerek életéböl napi szinten,attol lesz az apja (nem biologiai értelemben)
Havonta egyszer vele tölt x órát? Pffff,és hol marad az apai fellelöségvállalás? Nagy kunszt,a barátaim is meglátogatják havonta egyszer,attol még nem lesznek az apjaik vagy anyjaik.
Szerintem itt a gyerek az,aki leginkább meg tudja mondani,h számára ki az apukája,nem mi gyarlo nagyokos "felnöttek"
Én a keresztnevükök szólítom a nevelőszüleimet, bár már kamasz voltam, mikor megismertem őket. A kistestvéremnek apaként utalok az apjára, de egyébként a nevén szólítom meg.
Érdekes, hogy egy új nagyszülő is érkezett a családba, őt az unokatesóim már az elejétől papának szólítják. Én maradok a keresztnév + bácsinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!