Mozaikcsaládok, nálatok hogy alakultak a dolgok? Anya új férjét apának szólítja a gyerek? Ha igen, mikortól? Hogy áll ehhez a történet többi szereplője?
Nálunk apa rendszeresen vitte láthatásra, most külföldre ment dolgozni így nem. De eszünkbe nem jut, hogy apának hívja az új páromat. Szerintem ha valamilyen szinten jelen van életében akkor nem normális így hívni és nem azért, mert az igazi apa tajtékzana ( hozzáteszem jogosan) hanem mert a gyereknek 1 apja van. Szerintem ez nem fer dolog. Az új pár az "apa" szó használata nélkül is betölthet fontos vagy még fontosabb szerepet a gyerek életében. A nagypapát se hívjuk apának csak mert többet foglalkozik a gyerekkel, mert nem az apja.
Én elmagyaráztam az 5 éves gyerekemnek, hogy ki az apja és ki az új pár, szeretni lehet mindkettőt, de az új pár nem akar apa helyébe lépni, de ettől még nagyon szeret. És megértette.
Nálunk én voltam a gyerek.
Nevelőapámat kb. öt évig a keresztnevét szólítottam, aztánmikor megszületett a kistesóm, és ő furn kicsavarta az Apu szót, akkor az ebből kialakult családi becenéven szólítottam, de soha nem Apunak. Apámat havonta egyszer láttam, a láthatásokon, nagyon szeretem, és nem tekintettem a nevelőapámat az édesapámnak, bár nagyon szerettem.
Pótanyámat meg a becenevén szólítottam 20 évig, aztán mikor megszülettek a gyerekeim, Mamivá érett. :)
Nekem nagyon fura, és értelmetlen lenne, hogy két embert szólítson apának a gyerek.
ma 14:05, ezt nem fogják fel.
Nagy okosan rábeszélte az ötévesét, hogy a nevelőapját ne merje apának szólítani, míg az őt alig látogató vér szerintit igen. Addig viszont nem jut el hogy a gyerek kis lelkében óriási törést okoz, hogy míg az igazi apját nem is láthatja, az őt nevelőt sem fogadhatja el példaképnek, mert meg lett tiltva még akkor is ha nem kategorikusan. Na belőlük lesznek a totál roncs felnőttek, mert nincs egy stabil családi hátterük. Nekik apa a sosem látott szellemfigura lesz, a Józsi meg az, aki anyával a házban van.
Klasszikus félrenevelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!