Hogyan éreznétek magatokat, ha anyukátok kizárna a családi vagyonból arra hivatkozva, hogy milliomos a barátotok és nincs a pénzre szükségetek?
Mert azt a lakást te vetted a saját pénzedből?
Miért hiszi anyukád, hogy a pasid milliomos?
Ha anyád vagyona a sajátja, amihez itt sok hozzászóló szerint nincs közöd, akkor ő mit keres a TE lakásodban, amin még haszonélvezete sincs?
Ha rosszindulatúan áll hozzád, és pletykál a hátad mögött arról, hogy te kitartatod magad, nyugodtan kirakhatod a lakásból, és kiathatod albérletbe. Majd a bátyád befogadja. Miért kéne egy rosszindulatú embert támogatnod, aki aládtesz?
Nálunk a családban az a "szokás", hogy a szülők a gyerekeiknek nagyjából azonos feltételeket igyekeznek biztosítani, nem feltétlenül azonos módon.
Tehát ha van például két testvér, akik közül az egyik tehetséges, szorgalmas, így - a szülők támogatásával - szerzett egy jó szakmát, amiből élete végéig biztonsággal meg tud élni, a lakhatását meg tudja teremteni (a házastársával közösen);
a testvére viszont nem olyan tehetséges, ezért ő jóval kevesebbet keres, esélye sincs a jövedelméből lakást vásárolni, meg sem házasodott, pedig már benne van a korban;
akkor a szülők a második gyermeküket támogatják jobban anyagilag, hogy neki is legyen némi esélye a boldogulásra.
Lehet, hogy ez a "sikeresebb" testvérnek rosszul esik, de a helyzet az, hogy nem ugyanolyan esélyekkel indultak az életben, és a szülők azt szeretnék, hogy mindketten célba érjenek.
Ismerek olyan családot is, ahol az egyik gyermek értelmileg akadályozott. Neki például esélye sincs arra, hogy önállóan boldoguljon az életben, ezért ő a sokszorosát kapja időben, pénzben, törődésben a szülőktől, mint a testvérei, akik mind diplomás, önálló felnőttek.
idiótának tartanám és nem anyához méltó viselkedésnek.
ha tegyük fel két testvér van és az egyik többre viszi az életben(legyen az gazdag pár miatt vagy jó végzettség miatt) akkor sem jogos,hogy ne egyformán részesedjen a két gyerek.
+ hogy gazdag a barátod semmit nem jelent. nem vagytok házasok, semmi közöd a pénzéhez és a vagyontárgyaihoz. szakítás után is annyit vihetnél magaddal,amit neked ajándékozott kapcsolat közben. ez szerintem semmi ahhoz képest,amennyita tesód kap a családtól. szóval gáz a helyzet.
"akkor mehet albérletbe mert pénze se sincsen már."
Akkor meg mégis milyen vagyonról beszélsz???
26: Az a baj hogy én nem kaptam semmit, más módon de még el is vettek tőlem viszont nem szeretnék erről írni.
28: Minden pénzét odaadta, most már pénze sem maradt.
Ez elég zavaros. De normális ember/szülő még akkor is figyelemmel kíséri a gyermeke sorsát, ha rosszban vannak. Apám és anyám is úgy voltak vele (én is), hogy a saját vérszerinti gyerekeik között EGYENLŐEN osztják el a vagyon (ha eljön az idő) és idő közben is egyformán próbáltak nekünk segíteni függetlenül az anyagi a gyereket (én és tesóm) anyagi helyzetétől. Röviden, ha anyám/apám elmenne, akkor az örökségüket egyenlően osztanák/osztánánk el akkor is, ha én milliomos vagyok, mert rámszakatt a lottó 5-ös, a tesóm, meg átlag keresetű. (Max. segítek a tesónak, de az már az én storym.) Ez lenne a normális hozzáállás.
Igazuk van azoknak, hogy a vagyonával azt csinál, amit akar, de elég szemét dolog már a halála előtt minden vagyonát a kérdező testvérére íratni vagy rákölteni, hogy anyuka lenullázza magát, és halálakor ne legyen utána örökség, aminek a kötelező részét a kérdező jogosan követelhetne. Ez eléggé ge.i húzás egy szülőtől.
Na, most az a szülő (ráadásul anya), aki ilyet tesz, az nem érdemli meg, hogy amikor neki lesz szüksége segítségre, akkor a kérdező ugorjon.
Jah, nyugodtan le lehet pontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!