Egy nagyon nagyon ítélkező családdal hogy érdemes ezt közölni?
Csak egy dologra kérlek titeket. Ne legyetek bunkók és ne trollkodjatok, mert most pont nem arra van szükségem.
Már fél éve együtt vagyunk barátommal (aki roma), amiről csak az ő családja tud és bármilyen megdöbbentő, nagyon normálisak és jól érzem magam közöttük. Jó, tudni, hogy azért még közöttük is vannak ilyen emberek, de szüleimet ez szinte biztos, hogy nem hatná meg, hanem már az elejétől kezdve arra próbálnának rábeszélni, hogy ennek a kapcsolatnak semmi jövője. Viszont szerintem most már ők is sejtik, hogy van valakim, mert az elmúlt időkben kicsit többet találkoztam vele mint azelőtt.
Nagyon megválogatom, hogy milyen emberekkel jövök össze és megpróbálom kiismerni, mielőtt összejövök valakivel. Ha egy bunkó lenne aki kihasznál, akkor már eleve nem is állnék vele szóba. De ezeknek a tuljdonságoknak a jeleit nem láttam. Nagyon aranyos srác és érezhető, hogy jószívű, csak a szüleim hozzáállásától félek, mert tudom, hogy hogyan állnak hozzá a romákhoz..
17/L
Hát ha normális is tényleg jól kijöttök egymással, és ez nem elég a szüleidnek,akkor nem is tudom mit kéne tenned. Nem vagy még 18se, hogy azt mondjam sza.d le a véleményüket, mivel még velük élsz és nem vagy nagykorú. Én is roma vagyok,igaz én lány, és én sem a rosszabbik fajtából rossz gyerekkorom ellenére sem lettem olyan... A gyerekem apjának az apja volt ilyen,38hetes terhesen is össze vesztem vele,mivel olyan dolgokat mondott amit nem tudtam szó nélkül hagyni,sza.t rá hogy teres vagyok. De ez hosszú..
Ha el tudják fogadni az még a jobbik eset,ha nem akkor sem tilthatják tőled örökké,ha te jól érzed magad vele és a családjával,talan előbb utóbb megbékélnek,h a együtt is maradtok hosszabb távon. És ha már nagykorú lettél már te döntesz a sorsod felől. Mondd el nekik milyen is ő, talán adnak esélyt neki,hogy "bizonyítsa" milyen is ő valójában. Én úgy gondolom,es szeretném a jövőben a gyerekemet is így nevelni,h ne legyen olyan dolog amit nem mer elmondani,hogy tudja h bízhat bennem, és mellette állok. Mondd még számít a véleményük de ne ítéljenek elhamarkodottan. Adjanak esélyt neki
Sajnos, ez nem lesz egy könnyű menet. Aki előítéletes, azzal nehéz megértetni, hogy nem mindenki olyan mint amilyennek valami alapján elképzeli, vannak kivételek.
Alapjáraton én sem rajongok a cigányokért, de van pár barátom aki az, és sokkal normálisabbak, mint sok magyar. Rendesen dolgoznak, nem balhéznak, nem lopnak, minden hétvégén együtt lógok velük. Viszont nálunk is vannak a faluban ilyen előítéletes emberek, többször megkaptam már az itt élő rokonoktól is, hogy "minek barátkozol ilyenekkel, én a helyedben szóba sem állnék velük", de pont leszarom mint mondanak.
A tied nehezebb eset, hiszen te jársz a sráccal. Az unokatesóm volt hasonló helyzetben, ő is járni kezdett egy roma fiúval (mondjuk ő nem teljesen roma volt, hanem félvér, de azért látszott rajta). A nagybátyám viszont nagy fajgyűlölő, cigányt, zsidót, négert stb. mindenkit utál. Eleinte tiltotta a lányát a fiútól, még meg is fenyegette, hogy elintézi, ha megtudja, hogy találkozgatnak. Persze a fiatalok megoldották, nagyon nagy volt a szerelem. A nagybátyám is előbb utóbb belátta, hogy nem tehet semmit, mikor az unokanővérem bejelentette, hogy elköltözik, és minden kapcsolatot megszakít a családdal, ha továbbra i tiltja tőle, akkor elfogadta a helyzetet. Nagyon vonakodva, de végül megismerkedett a fiúval.
Ez már majdnem 10 éve volt. Azóta már házasok, és 2 szép gyerekük van, nagybátyám pedig imádja az unokáit, és elfogadta a vejét is.
Kérdező, ne dobd mindjárt a mély vízbe a szüleidet. Először csak finoman faggatózz, hogy egyáltalán képben legyél, mi a véleményük a cigányokról. Lehet, hogy nem is utálják őket annyira, mint gondolod. Aztán szép lassan mondogasd nekik, hogy tetszik valaki, milyen rendes, kedves stb. jókat mondj róla, a származására még ne térj ki. Azt inkább ne mondd el, hogy már fél éve együtt vagytok, mert ha máson nem is, ezen biztosan ki fognak akadni, hogy ezt eltitkoltad előlük.
Szóval csak fokozatosan.
"Anya, apa szeretnék veletek beszélni. Fél éve van egy barátom, akivel mindennél jobban szeretjük egmást, és úgy érzem jelen pillanatban hogy nála jobb párom nem is lehetne. Tudom, hogy nagyon előítéletesek vagytok és az a helyzet, hogy Xy roma származású, de mielőtt indikolatlanul és ismeretlenül meggyűlölnétek szeretném nektek bebizonyítani, hogy egyáltalán nem igaz rá egyetlen sztereotipia sem, teljesen normális, és hogy ezt ti is lássátok szeretném áthívni egy családi ebédre."
Hajrá, szurkolok! :)
"aki roma"
Aztán:
"Nagyon megválogatom"
Egyik szavad üti a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!