Mit tennének ha megtudnátok, hogy a 16 éves fiatok a barátaival sörözött?
1 sör még nem gond
az a gond h a tinik nem tudnak mértéket tartani és a haveri kör belehajtja azt is aki alapban nem lenne benne
Engem egyszer láttak részegen a szüleim, 15 évesen, akkor ittam először, és nem ismertem a határaimat. Utána nagyon tiltották, persze én utána is ittam a barátaimmal, vagy a család többi tagjával, ha volt valami alkalom, és megkínáltak, csak nem hoztam fel otthon. Már bőven elmúltam 18, külön élek, és ha épp szóba kerül, akkor nyugodtan elmondom, hogy tegnap xy-nal mentünk borozni, vagy ha hazalátogatok, adnak egy kis házipálinkát "majd elfogy" jeligére. Nem vagyunk alkoholisták, de a családban már előfordult (mindkét nagypapám az volt). Azt is végig tudták, hogy ha elmegyek a barátaimmal szórakozni (ismerték őket), akkor nem vagyok absztinens...
Szerintem egy korsó sör nem olyan nagy dolog, hogy szégyellned kellene, de ha rákérdeznek, akkor mondd el nekik. Az enyémek - mint utólag kiderült - a "ha megtudom, hogy még egyszer iszol..."-on azt értették, hogy ha még egyszer berúgok. Mivel ez azóta nem fordult elő (csak egyszer a bankettünkön, de azt nem látták, csak utólag elmondtam), az egy-két sörömre/boromra nem haragudtak. Szerintem a tieid se fognak.
16 évesen már bulizni jártam és előfordult, hogy ittam is. Anyu csak annyit kért, hogy mondjam meg hova megyek, kikkel ès mikor jövök, meg hogy tartsam a mértèket. Ezért soha nem kellett hazudnom, mindig hazaértem időben. Nem lettem alesz, 28 èves nő vagyok, dolgozom. :)
Mondd el nekik, ne kelljen titkolózni, mert így is el fogsz járni ide-oda ahogy egyre nagyobb vagy, legalább tudják,hogy megbízhatnak benned.
Én kicsit kiakadtam, nem tetszett a dolog. Viszont eszébe sem jutott a fiamnak titkolózni előttem, még akkor sem, hogy tudta mi lesz rá a reakcióm.
Most már elmúlt 18 és az apja úgy veszi a sört mikor valamit dolgoznak a házon például, hogy együtt tudjon sörözni a fiával utána :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!