En ugy nottem fel, h a szuleim gyerekkorom ota szinte mindennap veszekedtek, vokt sok ablaktores, rendorseg, kiabalas, gyerekbantalmazas, azt hiszem ezert van h iszonyat nehezen nyilok meg uj emberek elott. (? )
Ezt figyeld drága barátom , mit találtam neked !
Na igen. Nehogy azt hidd , hogy véletlenül találtam.
Valami hasonló szitut éltem át én is mint te.
A könyvet most olvasom, de a könyv írója évente tart Budapesten Képzést is mind arról amit leír a könyvében. Személyesen is ismerek olyan embert aki elvégezte a képzést és nagyon de nagyon dicséri és ajánlja nekem.
Azt gondolom, hogy akik ezeket átéltek ahogy én is kizárólag magunknak kell megmutatnunk, hogy bármi is történt gyermekkorunkban és bármilyen példa volt előttünk képesek vagyunk a változásra és arra, hogy letegyuk ami történt és a jelenben boldogan éljünk.
Velem is mindez megtörtént gyermekkoromban és meg sajnos a gyermekbantalmazason belül egy súlyosabb tett is, de nem szabad ebben élni és főleg nem újra élni ezeket.
Tudnia kell mindenkinek, hogy bármit erősítettek meg akkor benne a szülei : "Idióta kis p* vagy és nem lesz belőled soha senki!" vagy "Minek tanulsz úgyis h*lye maradsz!" és hasonlók egy egy pofon kíséretében vagy meg súlyosabb tett kíséretében.
Tudom mit eltetek át és azt is, hogy nem könnyű amíg nem tudsz valahogy kilépni a múlt fogságából, de ha boldogok szeretnetek lenni és teljes életet élni akkor ezt el kell engedni és felülvizsgálni a jelenlegi kapcsolatokat is és a viszonyunkat az emberekkel a családdal, barátokkal.
Lehetsz boldog és lehetsz sikeres is bármit kaptál gyermekkorodban, mert rajtad múlik!
Én egyedül tettem meg ezt az utat, de tudom, hogy sokan nem tudnak elindulni egyedül ezen az úton és cipelik a súlykent magukon.
Szívesen segítek, ha szeretnel beszelni valakivel.
Illetve szívesen segítek bárkinek, akit hasonló gyermekkori traumák értek és úgy érzi nem tud továbblépni az életben.
A válaszom az, hogy igen nagyonis normális és jó ember vagy már most is és sikeres leszel, de a múltban kapott megerősítések fogságából ki kell lépni.
Nekem is így telt el a gyermekkorom és a veresen kívül meg egy súlyosabb gyermekbantalmazast is át kellett élnem. Azt gondolom és tudom, hogy az lehet belőled, aki szeretnel lenni és bármit elérhetsz az életben, amit szeretnel. Egyedül léptem rá arra az útra amin most vagyok és le tudtam tenni a múltat, mert megerősítettem magamban azt amit a szüleimnek kellett volna, hogy igenis értékes ember vagyok és jó ember vagyok. Persze ez nem ilyen néhány mondatban leírható folyamat.
Szívesen segítek, hogy elindulj, ha gondolod írj.
Igen :) Nem tetted ezt velük, hanem ők veled, így ez az ő gyengeségüket mutatja, nem a tiédet.
Beszéltél már velük erről? Igen, szakember is kell neked, de ki tudtad már beszélni magadból ezeket azok felé, akik ezt tették veled? Nem vádaskodva, nem lesüllyedve arra a szintre, de mégis nyíltan és őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!