Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el, hogy kaptam...

Hogy mondjam el, hogy kaptam egy 1-est?

Figyelt kérdés

7.-es vagyok, tegnap történt, hogy kaptam egy 1-est bioszból.

Tanácstalan voltam és vagyok, hogy most elmondjam-e vagy nem, mert tudom, a szüleim nagyon kiakadnának. Nagyon rosszul érzem magam emiatt, nem szeretnék hazudni a jegyekről. De már sikerült összeszednem fizikából is egy 2-est, akkor is kiakadtak, de sztem az 1-estől még jobban leszidnának. Már megbántam, hogy tegnap nem voltam őszinte, és nem mondtam meg. Késő lenne bevallani? Ne mondjam el vagy igen?

2016. okt. 6. 22:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Én elmondanám, úgyis kiderül, legkésőbb szülőin, hacsak nincs enaplótok, mert akkor már tudják.
2016. okt. 6. 22:40
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Reggel mondd el, biztosan ki fognak akadni, de ezerszer jobb, ha tőled tudják meg, mintha máshonnan derülne ki.
2016. okt. 6. 22:40
 3/16 anonim válasza:
12%
Neked nincsenek barátaid hogy minket traftálsz itt a hülye kérdéseiddel? Menj inkább aludni hátha holnap értelmesebben kelsz fel.Ahogy elnézem nem lesz nehéz.
2016. okt. 6. 22:41
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm #1-es, #2-es a válszt!:)
2016. okt. 6. 22:45
 5/16 anonim ***** válasza:
22%
Tanulni kellett volna! Elcseszted, vállald is a felelősséget. Ennyire nem lehetsz szerencsétlen.
2016. okt. 6. 22:57
 6/16 anonim ***** válasza:
88%

Nekem hasonló korú a gyerekem. Egyest még nem hozott haza, de előbb-utóbb be fog csúszni. Ez mindenkivel előfordul.

én annak örülnék, ha azonnal megmondaná és látnám rajta, hogy alaposan végiggondolta, ok, most nem tanult, decemberig nagy szívás az eredménye. Most lehet tekerni, hogy ki tudja javítani.

Ha látnám, hogy őt is zavarja és BÍZNÉK benne, hogy komolyan gondolja, tényleg igyekezni fog, hogy kijavítsa, akkor nem tartanék neki példabeszédet.

Hidd el, mi szülők is voltunk gyerekek, én is kaptam egyszer egy kettest, tudjuk, milyen érzés.

2016. okt. 6. 23:10
 7/16 anonim ***** válasza:
74%
Vannak helyzetek amikor nem lehet elkerülni az egyest.
2016. okt. 6. 23:54
 8/16 anonim ***** válasza:
91%

Én azt tanítom itthon, hogy akkor járnak a legjobban, ha azonnal megmondják a rossz jegyet, mert ha később tudom meg, akkor büntetés is jár. De azt is tanítom és nálatok is biztosan így van, hogy ettől még piszok mód szeretem őket, de a tetteiknek és döntéseiknek következménye van.

Minél hamarabb essél túl rajta! Bátran! És igyekezz majd kijavítani.

2016. okt. 7. 04:20
 9/16 anonim ***** válasza:
87%
Oda mész és elmondod ,biztos nem fognak örülni ,de ha látják hogy igyekszel kijavitani és sokat tanulsz hogy kijavitsd és ki is javitod akkor nem lesz gond
2016. okt. 7. 05:01
 10/16 anonim ***** válasza:
93%

Megmondod, hogy egyest kaptál bioszból. Ennyi.

A fiam is ennyi idős, tavaly is becsúszott egy-két karó, amiért nem téptem le a fejét, de persze, hogy kiakadtam. Ő azért szed be ilyeneket, mert ba.ik leckét írni, és "elfelejti", hogy kaptak itthonra feladatot. Amiről én persze nem tudok, ő meg a tanulószobán nem csinálja meg. (Csak azt tudnám, mit csinálnak ott délután 3-ig?!)

Nem fognak megdicsérni, de nem halsz bele. Legközelebb tanulsz.

Egyet ne csinálj, hogy elkezded a tanárt sarazni, vagy egyéb kifogásokat keresni. Mondd meg inkább őszintén, hogy mi volt a gond.

És ha lehet, vállalj be plusz feladatot, hátha legalább egy kisötöst kapsz érte.

2016. okt. 7. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!