Beköltöztetnéd anyóst a lakásodba?
Anyós eladta a lakását, és a párjához költözött. A párja időközben ráunt és elzavarta.
Após érthető okokból nem fogadja vissza. (Megcsalta, majd elhagyta egy másik férfi miatt)
Anyós jelenleg sógornőméknél lakik, albérletet nem tud egyedül fenntartani.
Nekem van egy lakásom, ami jelenleg ki van adva albérlőknek.
A párom azt javasolta, zavarjam el a rendesen fizető albérlőket, és had lakjon ott az édesanyja.
Mivel ezt a lakást is nehezen tudná fenntartani, ezért a rezsinek csak a felét fizesse ki, mi meg a másik felét.
Após azt mondta, ha ebbe belemegyek, sem velem sem a fiával nem beszél többet.
Ez a segítségnyújtás havi szinten 50 E ft többletkiadást jelentene. Ami azért zavar, mert 2 hónapos terhes vagyok, és most kezdenénk pénzt félretenni, amíg tudok dolgozni.
Nagyon szeretnék segíteni anyósnak, de eltartani nem szeretném.
Munkát már szereztünk neki, ami jobban fizet mint az előző.
Dehogy költöztetném be! A saját családodtól, gyerekedtől vonnád meg azt a pénzt. Nem értem a párodat. Azt értem, hogy az anyja, de mindenki gondoskodjon a saját sorsáról én azt mondom. Lehet segíteni a másikat, de nem úgy, hogy helyette fizetem a rezsit, meg magamtól és a családomtól megvonok egy csomó pénzt.
Inkább tedd félre azt a pénzt szűkösebb időkre vagy nyiss egy számlát a gyerekednek, anyósod meg egye meg, amit főzött.
A pénzt odaadta a volt párjának, mert voltak tartozásai amit ki kellett fizetni. Felújították a pasi lakását, nyaralni voltak stb.
Minden pénzt elköltött. :/
Dehogy költöztetném! Akinek ennyi esze van ilyen idősen, az egye csak meg, amit főzött! Ha nem tud lakást fenntartani, vegyen ki egy szobát!
Másrészről: az a Te lakásod, állandó bevételforrás és vésztartalék. Nekem is van. Tudod, mikor válnék meg tőle, meg az ezzel járó bevételtől azért, mert neki viszketett a lába köze és elherdálta a vagyonát! Na, és még fizesd a rezsi felét! Elhiszem, hogy a férjed segíteni akar az anyján, na, de ne a máséval verje már a csalánt! Akkor kérte a segítségemet, amikor ekkora szarba keverte magát? Nem. Akkor most se az én javaimba kapaszkodjon! Soha nem tudhatod, hogy neked mikor kellene az a pénz, meg az a lakás, pl. a saját szüleid segítésére. Nem vagyok híve a külön vagyonos dolgoknak, meg a különcködésnek, de ez tipikusan az az eset, ami esetében elővenném a "semmi köze hozzá", és a "gyerekemtől nem veszem el miatta" kártyát! A férjed költöztesse az ő legénylakásába, ha meg ilyen nincs, akkor segítsen neki mással.
El sem hiszem, de ugyanez a helyzet nálunk is!
Szerintem egyértelmű, hogy ne adjátok oda neki. Ha ilyen felelőtlen, akkor azzal a rezsivel is el fog úszni.
Ne.. Inkább azt a havi 50-et tegyétek be a bankba, hogy a leendő gyereknek legyen lakása a jövőben stb..
Anyós oldja meg, felnőtt dolgozó ember. Nem a ti feladatotok ingyen lakást biztosítani neki+még a rezsi felét is fizetni. Nevetséges! Oldja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!