Minden szulonek termeszetes hogy ok halnak meg hamarabb?
24 leszek es szeretnek vegrendeletet. A csaladban eddig mindenkit temettek, en hamvasztast akarok vagy barmit de temetest nem. A hamvaimat eltemethetik vagy csinaljanak amit akarnak veluk. Gyerekem nem lesz.
Mi ennek az egesz menete? A szuleim hallani sem akarmak ilyesmirol, hogy meghalok pedig barmi tortenhet velem. Nem ağodom ilyesmi miatt csak felkeszult vagyok.
Nekem is van vegrendeletem, de en a gyerekeim miatt irtam (3 es 5 evesek most) (apjuk nem el velunk, fizetni nem fizet stb)
Ugy erzem, te nem Magyarorszagrol irsz, szoval a kulfoldi jogot nem ismerem. En ugyvedhez mentem el, hogy biztosan ne legyen megtamadhato, ha megis, akkor nagyobb esellyel lehet kiebrudalni a meltatlanul tolakodokat :)
Termeszetesen ugyvededdel fogom megiratni a vegrendeletet. Az hogy epp hol vagyok teljesen mindegy, naponkent/hetenkent valtozhat
A kerdes hogy mas szulei is elzarkoznak az ilyesmitol?
Én is szeretnék végrendeletet írni. 26 éves vagyok. Már elmondtam a szüleimnek, hogy ha meghalnék, mit szeretnék de szeretném hivatalos formában is lejegyeztetni. Nekem azt mondták, hogy ügyvéddel kell hitelesíttetni, és egy hiteles példány marad az ügyvédnél, amit a halálom után felolvasnak. Így azt sem lehet megcsinálni, hogy pl. lesz egy végrendelet anyukámnál de ő nem akar aszerint tenni és letagadja, hogy végrendelkeztem.
Egyébként érdekes, mert én már gyerekként mondtam, hogy ha meghalok, a szerveimet szeretném másoknak adni de anyukám közölte, hogy ha ez valaha bekövetkezik, ő nem fogja engedni, mondván ha az ő gyereke meghalt, másé minek éljen. Aztán pár éve újra beszéltünk erről és akkor már azt mondta, hogy felajánlaná. Szóval az ő véleménye változik, az enyém nem, emiatt lenne jó hivatalos formában is rögzíteni egy végrendeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!