Szülők, ti meddig engeditek el a gyereketeket buliba, diszkóba?
Hamarosan jön a Halott pénz az egyik városi szórakozóhelyre. A 14 éves fiam el szeretne menni rá, és kb. hajnali egyig szeretne ottmaradni. Ti megengednétek neki, ha nem részegedne le? Egyébként megbízható, jó kapcsolatom van vele, ha valamit megigér azt be is tartja.
44/Egygyermekes Anya
Egy 14 éves még messze nem nagyfiú.
Attól, hogy nem inna, jó a kapcsolatotok, és társasággal menne, attól még ugyanazok a veszélyek fenyegetik, mint azt, aki egyedül megy és berúg. Ellophatják a pénztárcáját, a telefonját, beleköthetnek, megverhetik, elájulhat, ésatöbbi...
Nyilván ezek bármikor megtörténhetnek egy felnőtt emberrel is, csak az a különbség, hogy a 14 éves gyerekedért te tartozol felelősséggel.
Egyetlen egyszer kell csak bajnak történnie, és akár életetek végéig viselhetitek a következményeit. Szíved joga elengedni a gyerekedet akár reggelig is, de akkor egy szavad se legyen, ha esetleg a rendőrök kopogtatnak az ajtódon.
Nem kell túlságosan félteni, pláne tiltani a gyereket a szórakozástól, de egy 14 éves még nagyon gyerek. 10 után már nincs semmi keresnivalója az utcán, pláne egy koncerten, pláne ilyen koncerten.
Lesz még rengeteg éve szórakozni meg bulizni, nem kell már most elkezdeni az éjszakába járást. 16-17 évesen úgyis megy majd mindenfelé, akár engeded, akár nem.
+ Azt még hozzátenném, hogy szerintem is borzasztó, hogy minden hétvégén tele vannak a szórakozóhelyek 13-14 évesekkel. Nem vagyok régimódi, annyira nem volt régen, mikor én is ennyi idős voltam, de mi kinn ültünk a tónál, vagy kirándultunk, vagy valamelyik focipályán bandáztunk, és ha 10-ig elengedtek minket, már örültünk. Eszünkbe sem jutott, hogy kocsmába, diszkóba menjünk, pláne ilyen viselkedéssel, mint a mai fiatalok. Nevetséges és bosszantó, mikor 15 évesek próbálják játszani a felnőttet.
Mindenesetre érdekes értékrendje lehet egy olyan szülőnek, aki szerint normális, ha az éppen csak kamaszodó gyereke hajnali 1-2-ig bulizik, felnőtt, vadidegen emberek között, egy olyan szórakozóhelyen, ahol mindenki vedel és bagózik.
Enyém most majdnem 15 lesz, fiú. Nyáron egy koncertre elengedtük a Sziget Fesztiválra. Kb. ő is olyan egy óra körül telefonált, hogy indulhatunk érte kocsival.
Kérdező, tudom, mit érzel, az enyém is megbízható, én is aggódtam, de ha életrevaló gyereket szeretnél, bizony el kell engedni ide-oda, a megbízhatóságért cserébe igen, megérdemlik.
Én is mentem 14 évesen ide-oda és hopp nem lett semmi bajom és nem is lettem rossz, sőt nem is nagyon szeretek már elmenni ilyen helyekre.
16F
#10:
Fiam 27 éves. Éjfélre haza kell érnie, egyébként sem haragudnék rá másnap, ha nem éjfélre érne haza, csak tisztáznám vele a szabályokat. kezd leszokni róla. 49N
Huhh ezt nevezem, te 22 évesen szültél de a 27 éves fiad éjfélre otthon legyen. Nem zavar hogy már javában nagyfiú és nem 14 éves mint a kérdező fia? Ilyen anyatól menekülni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!