Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintem is apám hibás, hogy...

Szerintem is apám hibás, hogy nem ment el a szülői értekezletre?

Figyelt kérdés
Apukám amúgy sem nagyon szeretett járni szülőire, de most el kellett volna mennie mert új osztályfőnököt kaptunk, aki mondta, hogy szeretné a szülőket megismerni, meg szeretné ha a szülők megismernék őt. Az osztályból mindenkinek elmentek, csak nekem nem. Semmilyen másik rokon nem ért rá. Apám vállalkozó és ő a főnök, akkor hagyja ott a munkát amikor akarja, és 1-2 órára le tudott volna lépni, de azt mondta fontosabb volt, hogy most megkeressen 20.000 Ft-t, mint hogy elmennyjen a szülőire (ha holnap fejezte volna be ugyan úgy megkapta volna). Én kicsit csalódott vagyok.

#család #munka #iskola #szülői értekezlek
2016. szept. 21. 17:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%

Ne legyél csalódott. A szülői értekezlet szinte semmire sem jó. Legtöbb esetben csak bosszankodik az ember, hogy feleslegesen ült a padban 3 órát, mert a tanár a nagy semmiről beszél, és persze van pár szülő akik azt hiszik ők is részese az iskolának, és gyártják, tervezik a nagyobbnál nagyobb hülyeségeket.

Én egyszer mentem el, és meg is mondtam, hogy ennyi elég is volt. Ha fontos volt, akkor inkább mentem fogadó órára, de szülői értekezletre nem. Időpocsékolás.

2016. szept. 21. 18:02
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
Megértem, pláne az ilyen jópofizós bemutatkozósdi sokáig is tart és lényegi infó nem nagyon hangzik el.
2016. szept. 21. 18:04
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Majd elmegy máskor. Gondolom azért néha elszokott menni. Csak neked kellemetlen, de ez nem akkora gond, hogy hibáztatni kellene apádat. Beszéld meg vele, hogy akkor következőre biztos, hogy elmegy. Mennyit törődik veled? Nagyon keveset, mert sosincs ideje rád, csak a vállalkozásra? Inkább ez a gond szerintem.
2016. szept. 21. 18:07
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát általánosba volt olyan tanár, aki 8.-ba tudta meg, hogy ő az apám. Nem beszélek vele, de mégis ő a törvényes gondviselőm vagy mi. Mivel jól megy a vállalkozás dolgozik minden nap csak vasárnap nem, és munka is mindig van.
2016. szept. 21. 18:08
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Nem beszélsz vele, de azt elvárod, hogy elmenjen a szülői értekezletre?
2016. szept. 21. 18:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Mit beszéljek vele ha haza jön este, és lefekszik? Ő nem kérdez semmit, én nem kérdezek semmit hisz fáradt, ideges, és amúgy se tud beszélni csak a munkáról. Én legyek a hibás? Én tehetek róla hogy megszülettem? Nem én kértem :)
2016. szept. 21. 18:31
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Ha ő ennyire nem törődik veled, akkor ezután se fog, bármennyire is jólesne neked, hogy elmenjen szülőire.
2016. szept. 21. 18:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
én sem mentem volna el. mi szükség van arra, hogy a tanár abban a 2 órában megismerje a szülőt. nehogy már azt mondja nekem, hogy 2 órában felismeri, ha a szülő részeges, vagy tudni fogja, hogy veri a kölyköt és majd odafigyel a gyerekre egy kicsit jobban... ez semmire se jó. mindenki elmondja, hogy én a Pistike apukája/anyukája vagyok. és? kit érdekel? magánéleti dolgokat is tálaljon ki a szülő, hogy hol dolgozik és milyen filmeket szeret? ez az ismerkedős est egy baromság. írjon e-mailt a tancinéni és spórolja meg mindenki idejét
2016. szept. 21. 18:41
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Senki sem hibás.

"Én kicsit csalódott vagyok."

Ezt neked kell magadban megoldanod.

2016. szept. 21. 20:49
 10/13 anonim ***** válasza:

"Hát általánosba volt olyan tanár, aki 8.-ba tudta meg, hogy ő az apám."

Miért kéne, hogy minden tanár ismerje minden gyerek szüleit? Nonszensz. Nálunk sem általánosban, sem középsuliban nem ismerték a tanárok a diákok szüleit, kivéve az osztályfőnököket.

Amúgy szerintem jól tette, hogy nem ment el, a szülői értekezletek általában valóban elég értelmetlenek. Ha valami fontos dologról van szó, akkor úgyis elmondja a gyerek a szülőnek, ha meg esetleg probléma van a szülővel, akkor a szülő be tud menni fogadóórára.

2016. szept. 21. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!