Miért költöznek/költöztök ilyen messze?
A fiamék az ország túlvégébe költöztek 2 éve.
Volt itt munkája, a menyemnek is lett volna hova visszamennie gyes után,3 éves az unokám.
A fiam kapott szerinte kihagyhatatlan állásajánlatot,ezért költöztek.
Most már a menyem is dolgozik.
Alig látom őket,5-6 hetente jönnek csak 1 napra (2 napra jönnek,csak a másik nap a nászéknál vannak).
Rendben hogy ott jobban fizető munkájuk van,bár a lakásárak az egekben,a magánovi egy vagyon,miért kell ilyen messze költözni?
Itt vannak itthon,itt a családjuk, itt volt az életük.
Azt mondják boldogok ott,megtalálták a számításaikat. De ér ez ennyit? Kidobni mindent ami volt
Én megértelek, hogy hiányoznak, de:
az ország melyik végéből melyikbe költöztek? Csak úgy égtáj szerint.
Az pedig, hogy "itt vannak itthon tudod", ma már mobilisabbak az emberek, a fiatalabb korosztály, munkáért, stb. elmegy messzebbre. Ez egy ilyen világ. Nem veled van bajuk.
Hat, delkeleten tenyleg nincs semmi, perspektiva nulla, lassan kimulik minden.
Eszaknyugaton (gondolom Gyor vagy kornyeke) van perspektiva, es van jovo.
A fiam mérnök,itt is van lehetőség,csak kevesebbért. A menyem tanítónő,nem tudom ott többet adnak e ,nem szoktam kérdezgetni erről őket,ők meg nem mondják.
De a házárak ott az egekben,ha aká dupláját is keresik mint itt,elmegy a házra.
Én azért nem megyek,vagyis nyáron voltam egyszer,mert édesanyámat nem tudom kire bízni. Nyáron kórházba kellett feküdnie tervezetten,akkor mentem egyből.
Nem adhatom azért elfekvőbe az anyámat hogy gyakrabban mehessek a fiamékhoz,nem? A végén sok lennék nekik és nem látnának szivesen.
"De a házárak ott az egekben,ha aká dupláját is keresik mint itt,elmegy a házra."
De nem a duplajat keresik, hanem tobbet, jobb az infrastruktura, szebb a kornyezet, es sokkal nagyobb lehetosegek vannak ott hosszu tavon.
Amugy keszulj fel arra hogy a kovetkezo allomas a kulfold lesz.
Nalunk is ugy volt, Debrecenben szulettem, Gyorben kezdtem dolgozni, aztan 7 ev utan irany Nemetorszag, ez volt 10 eve.
a házárak a duplája, azt is nézd, hogy a ygerekeknek iskola, lehetőségek hogy lesznek. Mi is pár rokontól hallgattuk, hogy minek lakunk ott ahol, milyen drága a lakás, ház bezzeg náluk.... De közben meg azt is, de jó nekünk sok suli, nem kell kocsi mindenhez, mennyi lehetőség... naaa... hát ennyi. lehet nincs villánk, de itt akkor is jobb. Szabadságot szeretjük, nagy ház meg birtok nélkül viszont elvagyunk.
Nem értem, ahelyett, hogy örülnél hogy előrébb kerülnek, miért van bajod.
Amig kulfoldon eltem a gyerekeimmel folyton azt hallgatam hogy miert mentunk olyan messzire nem tudnak segiteni.
miota visszajottunk es most atmenetileg egyutt lakunk, menekulnek az unokak elol ( Anyam). Neki ez sok....
Na ebbol is latszik h jobb a tavolsag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!