Hogy mondtatok el otthon, hogy külföldre költöztök? Mi volt a reakció? Akiket nem támogattak, később ez változott?
Külföldre költözöm (Moszkvába) és eléggé bajban vagyok azzal, hogy kellene elmondanom a családomnak.
Anya nagyon aggódós, legszívesebben a városból nem engedne ki, ha tehetné.
Apa valamennyire tud rá hatni, de néha esélytelen.
Félek, hogy esetleg veszekedés lesz az egészből és a kapcsolatunk teljesen tönkremegy és nem fogunk többet normálisan beszélni.
1. Apám előadta, hogy tanuljak németül, mert majd milyen jól jön ez a munkámban, ha hazaköltözünk. Közöltem, hogy 1. nem jövünk haza, 2. már tanultam négy év németet a gimiben és érettségiztem is belőle, tanultam az egyetemen is, emlékezhetne rá, 3., nem maradok a szakmámban.
2. Iszonyatos cirkusz volt, amilyet csak el lehet képzelni.
3. nem támogattak, és ez nem változott. Viszont mi nem tartottunk igényt a továbbiakban ilyen "szerető szülői gondoskodásra" (regeteg érzelmi zsaroló telefont, látogatást, levelet kaptunk), és azóta nincs kapcsolat köztünk.
Ez nem minden családban van így, de az én családom sajnos különösen kegyetlen és önző szülőket jelentett. Teljesen mindegy, hogy hova költöztem volna, ha nem az ő akaratuk szerint vagyok rángatható - márpedig nem! -, akkor mindenképpen cirkuszoltak volna.
Anyukádnak ideje tudomásul vennie, hogy ha a kisfecske megnő, akkor engedni kell kirepülni a fészekből. A jó szülő azt teszi. :)
Menj és láss világot! :)
Egy ideje mondogattam, de nem vették komolyan. Aztán volt nagy ledöbbenés és üvöltözés, hogy milyen hülye vagyok, amikor mégis megléptem.
Belenyugodtak, bár nem örülnek neki és már támogatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!