Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pszichopata szülő melletti...

Pszichopata szülő melletti gyerekkor után hogyan kezdhetnék tiszta és lelkileg egészséges életet?

Figyelt kérdés

Apám egy pszichopata ember. Anyám is szenvedett tőle (nagy nehezen elvált) és én is, mivel vele maradtam (anyagi szempontok miatt). Most, 26 évesen, megnyomorított, elnyomott, megalázott gyerekkorral a hátam mögött nem tudok egyről a kettőre lépni, elindítani az életem. Nincs önbizalmam, nincs önbecsülésem (apám mindent elvett tőlem). Nem tudom, merre induljak, mit szeretnék, azt sem tudom, ki és mi vagyok.

Hogyan fogjak neki a változásnak?

Hogy találjak rá az eredeti személyiségemre, ha most csak félelem van és szorongás?

(Pszichológus kizárt, nincs rá pénz.)

2016. szept. 15. 10:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ha szóba kerül fater, mindig azt szoktam mondani hogy ha nem viszi el a rák, akkor lehet én ölöm meg.

Meg azt is szoktam mondani remélem a pokolba került.

Na meg az is igaz, egyszer valami hozzá hasonló féregre rárobban belőlem az amit ez okozott.

Segíteni nem nagyon tudok de érdekes a belső motoros leirasod mert én is valahogy hasonlóan szoktam megfogalmazni.

2017. jan. 4. 12:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit magamra ismertem a soraidat olvasva. Anyukám sajnos a halált választotta, de nálunk is téma volt a válás. Egy darabig engem nagyon intenzíven foglalkoztatott az, hogyan ne próbáljam magamra venni, amit apám mond. Még a tyúkszeméért is engem hibáztat. Nem beszélünk nagyon mi sem. E-mailt ír, meg naponta 20 továbbküldős hülyeséget küld, bár sokszor nincs erőm elolvasni se. Nekem segít kicsit kilábalni a helyzetből, hogy olvasok a témáról, aztán egy időre továbblépek. Vannak könyvek, mint pl. Mérgező szülők, vagy akár a google is segíthet. A pszichológus nem vált be. Nem ér meg még egyszer 12000 Ft-ot az, hogy sírva magyarázom egy értetlen tekintetű idegennek, hogy mit éltem át. Szerintem inkább azok a megértőbbek, akik azon mentek át, amin te. Talán az is segíthet, ha keresel magadnak új hobbit, kikapcsolódást és azoknak, akikkel az új közegben ismerkedsz meg, inkább nem mesélsz el semmit abból, amin átmentél. A legtöbb ember, ha megérzi, hogy a másiknak nehéz, inkább gyorsan odébbáll. Én elkezdtem vezetni tanulni és azt a hibát követtem el, hogy megemlítettem az oktatómnak, hogy otthon is folyton lebénáztak, ahogy ő teszi.
2017. márc. 31. 16:46
 13/13 anonim ***** válasza:
2. 4. Valaszolonak. Az ilyeneket kene jol pofan vagni, mint ti is. En 40 pluszoskent jottem arra ra, hogy mivel is allok szemben. Belem is azt vertek meg szajkoztak nekem, hogy lusta semmire valo szar vagyok. En is elhittem ezt magamrol. A napokban jottem arra ra, hogy lehet azert vagyok masok szerint is lusta szar stb., mert ADHD-m van. Es hat ugye mi is volt elobb? A tyuk vagy a tojas. Az ADHD kialakulasaban meghatarozo lehet a bantalmazo csaladi hatter. Ennek utana is fogok jarni. Termeszetesen en magam mar reg kileptem ebbol az elethelyzetbol, de 34 eves voltam, amikor vegre sikerult. Nem volt konnyu ezt az utat bejarni. A kerdezonek is sok munkaja lesz majd benne. Bar ez a kerdes mar eleg regi, es nem tudom, hogy a kerdezo vegul mire is jutott, de segitseget kell kerni, ha maskent nem megy. Apro lepesekkel kell elkezdeni. Sz onbecsules es onbizalom, olyanok, mint az izomzat. Dolgozni kell rajtuk, hogy erosodjenek.
2022. nov. 5. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!