Mikor látja az unokát a nagymama?
Fiatalon lettem édesanya, így fiatalos nagymama is.
54 éves vagyok, dolgozok, sportolok, szeretek kirándulni és ha csak tehetem utazgatok.
Unokám születése után 2 hétig a lányomnéknál éltem, segítettem. Úgy fél éves koráig hetente többször is átmentem, meglátogattam őket. Aztán ezek a látogatások lecsökentek heti/ kétheti hétvégékre /p-v/ mikor ott is aludttam. Az unokám 3 éves oviba ment, így én is szeretnék kicsit több szabadsagot, utazgatni vagy csak a saját otthonommal foglalkozni.
Lányom viszont teljesen kiborult, hogy nem szeretném minden hétvégémet velük tölteni.
Nehezen mondok neki nemet, nem szeretném "cserben hagyni"
Arra lenék kíváncsi, nálatok a nagyi milyen gyakran megy?
Egy gyerek és 3 aktív nagyszülő jut rá? Jó a lányodéknak. Nekem csak az anyukám segített és nagyon ritkán az anyósom. Anyu is akkor jött, ha szülői értekezletre vagy orvoshoz kellett mennem vagy karácsonyi ajándékot venni. Nekem ráadásul több gyerekem van.
Egy 3 évessel jól elboldogul 2 szülő. Beszéld meg a lányoddal, hogy szívesen vigyázol a kicsire, ha elfoglaltságuk van, de pihennél amíg meg nem érkezik a második unokád.
Nyugodtan hagyd, hogy belerázódjanak a szülői teendőikbe. Túlzásnak is érzem, hogy minden hétvégén náluk vagy. Szerintem ez nem cserben hagyás, nálunk is úgy megy, hogy én szólok anyunak ráér-e, ő pedig mondhat igent és nemet. Persze, ha fontos mindig szabaddá tette magát- amikor hirtelen kórházba kerültem például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!