Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szulok ti vennetek a 14 eves...

Szulok ti vennetek a 14 eves gyereketeknek Iphone telefont?

Figyelt kérdés
Azt mondtam neki, ha melletesz x osszeget, én kipotolom, de fontosnak tartom, hogy o fizessen bele nagyobb részt, vagy ha nincs pénze, ne legyen ilyenre igénye, mindezt nevelo célzattal. Kivancsi vagyok mas szulok, hogy gondolkodnak.

2016. szept. 14. 20:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Én 16 éves vagyok és egy Lumia 640-est nyüstölök. Nem kell jobb. Netezésre, zenehallgatásra, TELEFONÁLÁSRA (igen, arra is lehet használni egy telefont) nekem tök fölösleges egy jobb. Hogy ott legyen az a bizonyos alma logó? Inkább másra költöm a pénzem.

Majd ha megtehetem később fogok venni egy Mac-et. De csak azért, mert Abletonnal zenélek és a win néha beadja a kulcsot. :)

2016. szept. 14. 22:29
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan nem vagyok szülő, de pont 14 éves vagyok én is és nekem iphone 5-öm van már egy éve. Teljesen az én pénzemből vettem, vagy apám beleadott 2000 forintot már nem emlékszem, de használtan vettem (máshogy nem lett volna rá pénzem) és gyűjtöttem rá. Csak úgy én sem vennék iphonet a gyerekemnek (nem tudom hányas iphonet kap), csak ha a nagy részét fizeti vagy az egészet fizeti. És nekem nem azért van hogy menőzzek. Az osztályomban is sokaknak iphonejuk van, 6s is egy jópár gyereknek (nem ől vették, hanem gondolom a szüleik, ezt nem engedném én sem), és senki sem menőzik vele.
2016. szept. 14. 22:40
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

Le lehet értékelni, de én is a nem mellé teszem a voksom.

Egy 14 éves gyereknek nincs szüksége 260 ezer forintos ( ha a "régebbit" veszitek meg, akkor "csak 160 ezer forintos ) telefonra. Ez csak menőzni jó.

Alapjában azt én is támogatom, hogy fizessen bele, ha drága telefont akar, akkor nagyobb részt. De meg kell húzni egy határt.

2016. szept. 14. 23:04
 14/27 anonim ***** válasza:
66%
Ne áltassuk magunkat, egy 14 éves gyereknek csak azért kell iphone, mert menő, az osztályban ő lesz tőle a sztár. Nem hiszem, hogy jó dolog a szülőnek kiszolgálni ezt. Ha meg tudja a gyerek rendesen, értelmesen, meggyőzően indokolni, hogy mire kell neki a telefon, mire használná, mi az, amit egy olcsóbb, más márkájú modellel nem tudna elvégezni, akkor megkapná, de erre nem sok esélyt látok.
2016. szept. 15. 01:39
 15/27 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy fura nekem ez a "saját pénzéből hozzáad" dolog egy 14 éves esetében. Milyen saját pénzről van szó? Dolgozni ha minden igaz 15 éves kortól lehet, azaz gondolom zsebpénzről, így viszont ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szülő rakosgatja a pénzt egyik zsebéből a másikba.
2016. szept. 15. 01:47
 16/27 anonim ***** válasza:
35%

Mi ugyan még csak most tervezzük a babát, de nekem is, és a férjemnek is az az életszemléletünk, hogy nem a külső csillogás alapján kell valakit megítélni, így nem is szoktunk semmilyen divatra adni, legyen szó ruházkodásról, vagy éppen műszaki cuccokról.

Én már gyerekkorból hozom ezt a mentalitást, egészen úgy 5.-ig fel sem tűnt, hogy az osztályunk gazdag és szegény csoportokra oszlik, illetve, hogy én a szegény csoportba vagyok besorolva, mert sosem néztem, mije van másnak, ami nekem nincs. Azóta sem. Sokkal kiegyensúlyozottabb így az élet :)

Nagyon remélem, hogy a gyerekeimre is ragad majd valami ebből a szemléletből.

Az általad felvázolt esetben - szóval ha mindezek ellenére ő kitalálja, hogy Iphone (vagy bármi ilyen felesleges kacat) kell neki, ami nyilván a villogásról szól csak, talán a te megoldásod felé közelítenék. Egy normál telefon áráig kipótolnám neki, a többit viszont magának kell összegyűjtenie, de azt is csak akkor, ha indokolni tudja a telefoncserét, és nem csak a "minden évben új teló" birkaőrületnek akar megfelelni.

Mondjuk eleve mozgékony a család, itt számítógép előtt görnyedés helyett sport, túrák, kemping, a természet szeretete, egyéni képességek fejlesztése a meghatározó.

El nem tudom képzelni, hogy ha akarnék is, tudnék olyan gyereket nevelni, akinek fontos bármilyen műszaki cikk :D

2016. szept. 15. 02:04
 17/27 anonim ***** válasza:
90%

15-ös. nem kifejezetten. A zsebpénz, amit a gyerek kap, már az ő tulajdonát képezi, neki kell beáldoznia, ha vásárolni szeretne valamit.

Hamar megtanulja a pénz értékét, és hogy bármekkora is az összeg, az véges.

Nem jár úgy, mint férjem... neki sosem volt zsebpénze, a diákmunkás fizetését le kellett adnia.

Ahogy kiszabadult az életbe, csinált egy kétmilliós hiteltartozást, mert egyszerre akart megvenni magának mindent, ami kimaradt addig, azt meg persze elfelejtette figyelembe venni, hogy a takarója meddig ér.

Természetesen mindenből a legjobbat, legdrágábbat vette.

A törlesztőkkel együtt már nem tudta finanszírozni a mindennapi kiadásokat, szóval elővette a hitelkártyát is... nekem kellett ráncba szednem, a mai napi nyögi a hitel végét. Cirka 7 év kellett neki, mire valamennyire megtanulta kezelni a pénzt.

2016. szept. 15. 02:10
 18/27 anonim válasza:
42%

Pontozzzatok le, én igen vennék!

De csak ilyet:

[link]

2016. szept. 15. 06:50
 19/27 anonim ***** válasza:
11%

Nem vennék. Egyéb olcsóbb fajta (40-50 ezer) okostelefont igen, de ilyen méregdrága ájfónt, ami pl. most az ájfón 7, úgy hallottam 450 ezer forint, nos nekem az kb 2 és fél havi fizetésem. DE, ha megtehetném sem vennék neki, mert:

- Mindegyik ilyen fajta telefon méregdrága, telefonért ennyit csak akkor adnék, ha megfőzné helyettem a vacsorát

- 14 évesnek nem kell ilyen drága telefon, főleg, hogy csak netezésre használná, max játékra, arra elég ilyen korba olcsóbb is

- még ha kipótolja sem, mert mint mondom, nincs értelme, ráadásul 14 évesen még kétlem, hogy megbecsülné... Ha véletlen elejti, akkor meg fogod a fejedet.

2016. szept. 15. 08:22
 20/27 anonim ***** válasza:
38%

Nem, dehogy. Ahogy majd nagyobb koraban sem vennek neki BMWt..

Nyilvan szuper dolgok ezek, es mindenki vegye csak meg aki megdolgozott erte.

Majd ha felnott lesz, es tudni fogja a penz erteket, es ugy dont, akkor majd megveszi maganak.

2016. szept. 15. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!