Szulok ti vennetek a 14 eves gyereketeknek Iphone telefont?
Én 16 éves vagyok és egy Lumia 640-est nyüstölök. Nem kell jobb. Netezésre, zenehallgatásra, TELEFONÁLÁSRA (igen, arra is lehet használni egy telefont) nekem tök fölösleges egy jobb. Hogy ott legyen az a bizonyos alma logó? Inkább másra költöm a pénzem.
Majd ha megtehetem később fogok venni egy Mac-et. De csak azért, mert Abletonnal zenélek és a win néha beadja a kulcsot. :)
Le lehet értékelni, de én is a nem mellé teszem a voksom.
Egy 14 éves gyereknek nincs szüksége 260 ezer forintos ( ha a "régebbit" veszitek meg, akkor "csak 160 ezer forintos ) telefonra. Ez csak menőzni jó.
Alapjában azt én is támogatom, hogy fizessen bele, ha drága telefont akar, akkor nagyobb részt. De meg kell húzni egy határt.
Mi ugyan még csak most tervezzük a babát, de nekem is, és a férjemnek is az az életszemléletünk, hogy nem a külső csillogás alapján kell valakit megítélni, így nem is szoktunk semmilyen divatra adni, legyen szó ruházkodásról, vagy éppen műszaki cuccokról.
Én már gyerekkorból hozom ezt a mentalitást, egészen úgy 5.-ig fel sem tűnt, hogy az osztályunk gazdag és szegény csoportokra oszlik, illetve, hogy én a szegény csoportba vagyok besorolva, mert sosem néztem, mije van másnak, ami nekem nincs. Azóta sem. Sokkal kiegyensúlyozottabb így az élet :)
Nagyon remélem, hogy a gyerekeimre is ragad majd valami ebből a szemléletből.
Az általad felvázolt esetben - szóval ha mindezek ellenére ő kitalálja, hogy Iphone (vagy bármi ilyen felesleges kacat) kell neki, ami nyilván a villogásról szól csak, talán a te megoldásod felé közelítenék. Egy normál telefon áráig kipótolnám neki, a többit viszont magának kell összegyűjtenie, de azt is csak akkor, ha indokolni tudja a telefoncserét, és nem csak a "minden évben új teló" birkaőrületnek akar megfelelni.
Mondjuk eleve mozgékony a család, itt számítógép előtt görnyedés helyett sport, túrák, kemping, a természet szeretete, egyéni képességek fejlesztése a meghatározó.
El nem tudom képzelni, hogy ha akarnék is, tudnék olyan gyereket nevelni, akinek fontos bármilyen műszaki cikk :D
15-ös. nem kifejezetten. A zsebpénz, amit a gyerek kap, már az ő tulajdonát képezi, neki kell beáldoznia, ha vásárolni szeretne valamit.
Hamar megtanulja a pénz értékét, és hogy bármekkora is az összeg, az véges.
Nem jár úgy, mint férjem... neki sosem volt zsebpénze, a diákmunkás fizetését le kellett adnia.
Ahogy kiszabadult az életbe, csinált egy kétmilliós hiteltartozást, mert egyszerre akart megvenni magának mindent, ami kimaradt addig, azt meg persze elfelejtette figyelembe venni, hogy a takarója meddig ér.
Természetesen mindenből a legjobbat, legdrágábbat vette.
A törlesztőkkel együtt már nem tudta finanszírozni a mindennapi kiadásokat, szóval elővette a hitelkártyát is... nekem kellett ráncba szednem, a mai napi nyögi a hitel végét. Cirka 7 év kellett neki, mire valamennyire megtanulta kezelni a pénzt.
Nem vennék. Egyéb olcsóbb fajta (40-50 ezer) okostelefont igen, de ilyen méregdrága ájfónt, ami pl. most az ájfón 7, úgy hallottam 450 ezer forint, nos nekem az kb 2 és fél havi fizetésem. DE, ha megtehetném sem vennék neki, mert:
- Mindegyik ilyen fajta telefon méregdrága, telefonért ennyit csak akkor adnék, ha megfőzné helyettem a vacsorát
- 14 évesnek nem kell ilyen drága telefon, főleg, hogy csak netezésre használná, max játékra, arra elég ilyen korba olcsóbb is
- még ha kipótolja sem, mert mint mondom, nincs értelme, ráadásul 14 évesen még kétlem, hogy megbecsülné... Ha véletlen elejti, akkor meg fogod a fejedet.
Nem, dehogy. Ahogy majd nagyobb koraban sem vennek neki BMWt..
Nyilvan szuper dolgok ezek, es mindenki vegye csak meg aki megdolgozott erte.
Majd ha felnott lesz, es tudni fogja a penz erteket, es ugy dont, akkor majd megveszi maganak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!