Munka, háztartás és kisgyermek nevelése hogyan hozható összhangba?
Elsősorban kisgyerekes, dolgozó anyukák segítségét szeretném kérni!
Röviden elmesélem nektek egy napomat. Reggel 6 órakor ébredek, kávét főzök, lezuhanyzom. Felkeltem a fiúkat azaz a férjemet és a két és féléves kisfiamat. És indul a reggeli készülődés. Vasalás, reggelizés, öltözködés. Indulás fél 8-kor. 8 óra előtt beérünk a bölcsibe, ott lepakolás, aztán indulás a munkába. 8 órányi munka után vissza a bölcsibe a gyerekért és irány haza. Hazafelé néha bevásárlás, posta, gyógyszertár stb. Otthon a felnőtteknek ebéd a kisfiamnak uzsonna, utána főzés másnapra, háztartási feladatok elvégzése. Mosás, kicsi takarítás. Estére játék, fürdetés, mese, gyermek lefekszik. Fürdés, lefekvés felnőtteknek.
Kisfiam gyakran végig sírja vagy legalábbis végig nyaggatja azokat az időket amikor mást csinálnék pl. a reggeli készülődést. Gyakran viszek haza munkát amikor szintén nyaggat. Gyakran dolgozom hétvégén. Lelkiismeret furdalásom van, hogy keveset foglalkozom vele ezért, ha van időm akkor vele vagyok. Én időm egyáltalán nincs. Férj feleség idő ismeretlen fogalom. Semmi kikapcsolódás nincs. Csak a munka, mindig csak a munka. Hamarosan kiugrom az ablakon. Kérlek segítsetek néhány ötlettel, hogy mit csinálhatnék másképp!
Apuka is csinál(gat) de a fő logisztikus én vagyok. Most megígérte, hogy változtat ezen.
Köszönöm a tippeket!
Egyértelmű, hogy két szülő van, két felnőtt ember, így két ember között oszlik meg az összes feladat egyenlően. + a felesleges dolgokat is le lehetne redukálni. Ha olyan munkahelyetek van, hogy ing/öltöny kell, szóval muszáj a vasalás, akkor hétvégén vasaljátok ki őket előre. Csak van egy kis hely ahova fel lehet akasztani.
Főzni meg főzzetek 2-3 napra előre . Mosni raer hétvégente, meg komolyabb takarítás is. Felesleges mimden nap.
De mimt irtam, a parod is segítsen... Te is dolgozol, úgyhogy nem tudom milyen alapon csinálsz te mindent.
+ legyen néha 1-1 gyerek mentes nap. Kettesben is legyetek, randizzatok. Nem szabad teljesen elhanyagolni egymást. Vigyázzon addig a gyerekre a nagyi, vagy egy dada..
" Férj feleség idő ismeretlen fogalom. Semmi kikapcsolódás nincs." ez csakis a ti hibátok.. Ahogy at esetleges válás is az lesz... Tessék szépen foglalkozni egymással is.
először is apa is besegíthet, másodszor már rá kellett volna szoktatni a kicsiket arra hogy ellegyenek magukban, hétköznap a munkáé hétvégén majd játszol velük úgy iigazán. Az ebéd: nem KELL mindennap főzni!! mindig főzz pár napra előre és akkor igaz napokig ugyanaz van,de ha nem tetszik férjed is csináljon valamit. Számlákat intézd el hogy interneten is be tudd fizetni és néha csináljatok nagy bevásárlást mintsem sok kicsit.
A mai szülők egyik nagy hibája hogy mindent megakarnak adni a gyereknek és szuperanyák akarnak lenni,pedig néha ki kell jönni a gyerek seggéből.
És hol házasság az ahol nincs házasélet? Tessék valakit bevonni és ha apa elvégzi a házimunkák egyrészét veled együtt akkor jutalmazd meg érte;) Hétvégén néha menjetek a gyerekekkekl a parkba, Margitszigetre, Állatkertbe akárhová! Töltsetek le néha filmet és amikor a kicsik alszanak csináljatok házimozit. Annyi megoldás van komolyan mondom az én generációm naaagyon bénák az élethez és a gyerekneveléshez.
Azért ilyesmin kár felhúznod magad.
Én nem Budapesten élek. Tudom, hogy furcsán hangzik, hogy van ilyen de mégis. Az ezernyi program kicsit más nálunk. De mindegy, nem is kötekedni akarok.
Sokan írják ezt a hétvége dolgot, az a baj, hogy én nagyon sokszor dolgozom hétvégén is és este is és ezért nagyon nehéz összeszervezni a dolgokat mert nincs az életünkben rendszer. Gyakran csak a vasárnapom szabad és akkor megfőzhetek én három napra és be is vásárolhatok a hétre de akkor a vasárnap is munkával telik, ugye.És nem vagyok béna a gyereknevelésben!
Mindenesetre sok jó ötletet is kaptam, próbálok változtatni ezen. Köszönöm annak aki segíteni próbált aki meg ítélkezni az elmehet a...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!