Nem enged anyukám sehova, mert hazudtam neki, hogy kikkel találkozgatok, ami kiderült és most bezárva tart a lakásban, elvette a kulcsaimat is. Mit tegyek? 18L
Figyelt kérdés
2016. szept. 14. 15:53
11/16 anonim válasza:
Nem zárhat be,18 vagy. Semmi köze hozzá kikkel találkozol.
12/16 anonim válasza:
11es, akkor gondolom ahhoz sincs semmi köze hogy a gyerek ezentúl miből tartja el magát és hol fog lakni igaz? Hisz felnőtt...
13/16 anonim válasza:
Kicsit részletesebben is leírhatnád a helyzetet. Miért kellett hazudnod? Kikkel nem szabadott volna találkoznod?
14/16 anonim válasza:
Igazéból mindegy kikkel találkozgatott miközben hazudott azoknak akik gondoskodnak róla. Ha olyan felnőtt hogy a maga feje után menjen, viselje a következményeket is felnőtt módra. Ugyanis nem csak az a felnőtt élet hogy "senki sem szólhat bele" a dolgaiba, de az is hogy felvállalja a döntései következményét. A kérdezőnek el kellene döntenie hogy gyerekként, vagy felnőttként akar élni, és eszerint viselkedni. Nem csak az előnyöket kicsípni minden oldalról.
Ez az este a kérdező számára egy lecke, amit szerintem sokan megkaptunk ilyen vagy olyan formában. Vagy nagyobb szabadság, de feleljen saját tetteiért, vagy gondoskodjanak róla, de akkor a szülőnek joga van beleszólni a dolgaiba.
16/16 anonim válasza:
Lehet hogy 18 vagy és jogilag nem zárhat be. De amíg ő tart el, az ő lakásában élsz, tartanod kell magad a szabályokhoz, ezt megtanultam én is. Ha külön élsz, eltartod magad vagy még befizetsz a rezsibe vásárolsz a konyhára esetleg, akkor talán több szabadságot kaptál, mert bár jogilag felnőtt vagy de agyilag gyermekcipőben jársz a sztorid miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!