Anyám szerint túl keveset megyek haza, a barátnőm szerint túl sokat megyek haza. Mennyit menjek haza? (27F)
Figyelt kérdés
2016. szept. 11. 23:19
11/27 anonim válasza:
Azt ne mondjuk meg, hogy mikor menj ki vécére?
12/27 anonim válasza:
Biztos, hogy 27 évs vagy és nem 7? Hogy az istenben nem tudod eldönteni, hogy sok-e neked amennyit jársz vagy kevés? Mert itt ez a kérdés NEKED mennyi az elég, nem a barátnődnek vagy anyádnak.
Nekem évi 1 alkalom is sok a családomból, másnak kevés a heti 1 is. Te tudod, neked mennyi esik jól...
13/27 anonim válasza:
Szerintem ezt tárgyalja meg anyukád és a barátnőd, és csak ha nem jutnak közös nevezőre, akkor rakd fel ide szavazásra. Te életképes ember, te :D
14/27 A kérdező kommentje:
Na akkor. Anyám 56, a barátnőm 24. Pesten lakom a barátnőmmel, anyám Mosonmagyaróváron. Anyám mellesleg egy szociopata, aki nem tudja elviselni, ha a gyerekei függetlenednek (a húgom szív is emiatt), ezen kívül az önálló gondolatokat sem nagyon szereti emberektől. Ő egy rendpárti, jobbos-fideszes-birka, én egy balos értelmiségi vagyok (mellesleg lézertechnológiai kutató), nem beszélünk tehát közös nyelven. Nagyon jó az életem egyébként, semmi küllönös gondom nincs, csak anyám b@a$$za fel az agyamat rendszeresen. Akinek nincs ilyen problémja, inkább örüljön, és ne szellemeskedjen, vagy csinál amit akar, nem érdekel, akivel meg nem foglalkoztak a szülei/nem élnek, ne rajtam álljon bosszút. Aki meg balos sznob f@$znak gondol ezek után aki "elfelejtette honnan jött", az egyrészt bekaphatja, anonimba könnyű, másrészt meg qrvára hidegen hagy. Aki viszont átérzi a helyzetet, attól várnék konstruktívabb öleteket, javaslatokat is.
2016. szept. 13. 01:40
15/27 anonim válasza:
Annyit járj haza, amennyi a te igényeidnek megfelel. Józan belátásod szerint.
Azt látom, hogy pejorative nyilatkozol anyádról, többé-kevésbé lenézed, mit számít akkor az ő igénye. Egyrészt. Másrészt, ha te így vélekedsz és nyilatkozol anyádról, akkor mit vársz a barátnődtől? Nyilván ilyen viszonyok mellett rossz szemmel nézi, h anyuzol hétvégente.
Szóval szerintem csak amennyi jol esik.
16/27 anonim válasza:
Ezek után, amiket a kommentben írtál, én nem is járnék hozzá egyáltalán. Érezhetően utálod, szóval minek a jópofizás? Esetleg évente beiktatsz az ünnepekkor 1-1 látogatást és lecsapod a telefont ha balhézik emiatt. Nem vagy köteles semmire, menj amennyit jólesik. Egyáltalán nem értem, elvileg felnőtt embernek ez miért nem egyértelmű.
17/27 A kérdező kommentje:
Beleszólnék a bartánőként, ugyanebből a fiókból. Az anyuka nem él egyedül, megvan a férje is, otthon van a másik gyereke is (szintén felnőtt, csak ő nem akar elszakadni a szoknyája mellől), ezen kívül egy rakáson vannak a szülei, a testvérei, és az összes létező rokonnal rendszeresen összejárnak. Ennek ellenére nem bírja feldolgozni, hogy a fia, aki minden elképzelhetőben különbözik tőle és az egész családtól, önálló életet éljen távol tőle. A nő egy zsarnok, mindenki fél tőle és fél bármilyen kritikát megfogalmazni. Teljesen értetlen, nem lehet megkérni, hogy szokjon le egyes kellemetlen szokásairól (pl. mindennapos hívogatás és annak el nem fogadása, hogy van, amikor nem tudjuk/nem akarjuk felvenni a telefont). Én azt szorgalmazom, hogy valóban csak az ünnepek alkalmával legyen látogatás, karácsony, húsvét, szülinap, kész. De a nő egyszerűen nem érti, hogy rá se érünk, meg nem is kedveljük. Azt is ellehetetleníti, hogy a fia a többi rokon közül bármelyikkel beszélgethessen, ha hazamegy, mert annyira rátelepszik. Soha, semmilyen ellenvélemény nem áll meg előtte, neki mindig igaza van. Eddig a népes család nemcsak ráhagyta ezt a káros vélekedést, de még adta is alá a lovat. Ezért nem lehet velük megértetni, hogy mi nem akarunk a semmiről (vagy még rosszabbakról) beszélgetni velük hétvégente, sőt még 5 hétvégente sem. Sosem értettem, miért hiszi valaki azt, hogy ha gyereket szül, utána már lehet akármilyen rossz ember, mert lesz akinek kötelező lesz őt szeretni meg látogatni.
2016. szept. 13. 14:45
18/27 anonim válasza:
Úgy látom, itt csak te, barátnő, és az anya dönt arról, hogy a kérdező milyen sűrűn járjon haza. Neki van legkevesebb beleszólása. Ami mondjuk elég durva, hogy 27 évesen nem tud még annyira sem a sarkára állni, hogy ezt maga döntse el...Tehát, barátnő, szerintem akármilyen rossz természet is az anya, hagyd a kérdezőnek, hogy olyan gyakorisággal látogassa a Saját Édesanyját, amilyen gyakorisággal ő akarja. Ha neked nem felel meg, nem akarsz vele találkozni, ne menj vele. Nálunk is ez van. Förtelmes az anyósom. Nem csak szerintem, mindenki szerint. A gyerekei szerint is. De nekik mégis csak az anyjuk, és valami számomra rejtélyes okból kifolyólag ragaszkodnak hozzá. Tehát a férjem megy amikor akar, én pedig alkalmakkor, meg még plusz néhányszor, ha úgy alakul. Ennyi. Mindenki boldog. Jó, mondjuk nálunk nem több napos látogatásokról van szó...Viszont akkor is a kérdező joga eldönteni, hogy milyen sűrűn akarja látni az anyját.
19/27 A kérdező kommentje:
Én nem akarok neki semmit megmondani. Egyszerűen látom, hogy rosszul érzi magát és csak szenved, ha hazamegy, csak nincs bátorsága ellentmondani az anyjának, mert még a történelemben soha nem volt rá példa. Eddig is azért kísértem el, mert állítólag nélkülem csak még rosszabb lett volna. Ezentúl nem fogom, és mindenki csinál, amit akar.
2016. szept. 13. 19:39
20/27 anonim válasza:
Akkor össze lehetne kötni a férjemmel. Mindkettő egy töketlen anyuci pici fia. Férjemet is csak bántani tudja az anyja, de ő csak ragaszkodik hozzá, nemet soha nem mondana neki. Eleinte én is "óvtam", viszont mikor már láttam, hogy menthetetlen, vele bármit megcsinálhat az anyja, feladtam. Joga van aláztatni magát, joga van tűrni a rosszat. Ha neki ez kell, menjen. Nincs is belőle gond nálunk. Ő is tudja, hogy milyen az anyja, nem is gond neki, hogy nem kívánom a társaságát. Megérti. Csak én nem értem meg, hogy ő miért nem tud a sarkára állni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!