Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mekkora osszegu gyerektartasra...

Mekkora osszegu gyerektartasra lehetne szamitanom?

Figyelt kérdés
A ferjemmel az utobbi idobe gusztustalanul megromlott a kapcsolatunk.van egy masfel eves lanyunk es fel idos kismama vagyok jelenleg (termeszetesen tole). O kulfoldon dolgozik,a nettoja tobb mint masfel millio. Milyen osszegu gyerektartasra lehetne szamitani ebben az esetben? Csak a gyerekek miatt nem akarok vele maradni,viszont azt sem akarom,hogy aztan a gyermekeimnek ne csak az apjukat kelljen nelkulozni,hanem az anyagiakat is... Valaki hozzaerto?

2016. szept. 7. 14:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

"azert lassuk be 60-100ezer nem nagy osszeg 2gyerekre."

álljunk meg egy ásónyomra. Váláskor a legtöbb anyuka úgy értelmezi a dolgot, hogy a gyerektartás összegét úgy kell megállapítani hogy gyerekkel kapcsolatos költségeket az 100%-ban fedezze.

Nem! Felejtsük már el ezt!

Hogy 100ezer nem nagy összeg két gyerekre?.... hát nem tudom. Ha hozzáteszed a Te 50%-odat, 200 ezer/hó. Nem elég két gyerekre? Elég nagy lábon élhettek...

2016. szept. 7. 15:36
 12/20 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat,azoknak is,akik ismeretlenul itelkeznek! Az,hogy mocskosul megromlott nem ugy ertendo,hogy vitatkozunk vagy barmi ilyesmi,hanem mas problemaink vannak,amikert en hiaba konyorgom,h egy hazassag alapja,nem valtozik semmi! Az pedig,h azert vallalok masodik gyereket,h milyen jol fogok elni a gyerektartasbol megint nem igazan fedi a valosagot,ugyanis azt sem tudjatok,hogy fogant meg a masodik baba vagy,hogy egyaltalan sajat hibankbol/felelotlensegbol alakult-e igy! De elarulom,nem! Elvileg orvosilag megallapitott volt,hogy nem eshetek teherbe egyeb gondok miatt,megis sikerult! Szoval mielott itelkeztek,normalis valaszt kellene adni! A lanyom pedig nem allandoan tapszeres,hanem csak elalvasnal! A vedononk es gyerekorvosunk szerint pedig 2-3eves koraig teljesen normalis,ha elalvaskor tapszert is kap,mert neki ez helyettesiti az anyatejet! Az elsovel sem tudtam szoptatni,mert nem volt tejem,aztan egy mellmutetem is volt,igy konkretan kizart,hogy a masodikat szoptassam! Ja es erdekes,mert en nem kapom tb-re a tapszert! Az elejen kaptam csak nehany honapos koraig! A ferjem egyebkent tuti nem fog lelepni es nem fizetni. Ettol nem tartok,sot szerintem biztos,hogy tobbet is fizetne,szimplan csak erdekelt,hogy ha tenyleg nem valtozik a helyzet es eddig fajul a dolog,kepes leszek-e egyaltalan ellatni a gyerekeim!
2016. szept. 7. 15:40
 13/20 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ha oda fajul a helyzet hogy váltok/szétmentek menyjetek el egyből ,,lepapirozni". Ha az apuka ott aláírja, hogy többet ad a minimumnál akkor okés. Amit a bíroság ítél meg az a minimum, attól többet addhat ha ő is ugy akarja, de kevesebbet nem . De paprozzátok le hivatalosan. Bármi történhet, ha nincs róla papír és egyszer csak nem adja, hónapokig harcolhatsz. Szépen menyjetek be és állapodjatok meg abban, mennyit fizet, mikor van láthatás (vagy hogy bmikor meheg) stb.egyszóval mindenben. Te is védve leszel, meg ő is mert nem korlátozhatod a jogaiban mert fekete fehéren ott van mikor mehet stb
2016. szept. 7. 15:53
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

Oh ebben az orszagban csupa csupa csodagyerek el

es sok olyan no akinek megallapitotatk nem lehet gyereke.

PS gyereked csak akor nem lehet ha a mehed kivettek midnen mas esetben bizony elofordulhat.

megromlott hazassagban is vedekezni kell vagy nem kell szexelni

2016. szept. 7. 16:13
 15/20 anonim ***** válasza:
28%
Nem kell tapszer 1.5 evesnek hiszen mindent eszik iszik ez csak divat tapszert adni napapl kell etetni itatni tejjel es tejtermekkel nem elalvas elott tapszerezni.
2016. szept. 7. 16:14
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

"A ferjemmel az utobbi idobe gusztustalanul megromlott a kapcsolatunk"

Azért annyira még sem romlott meg, ha továbbra is szexelsz vele!!

Avagy még egy "megélhetési anyuka" aki a külföldön dolgozó exe pénzére hajt, pedig még el sem vált tőle, csak "tervezi anyagilag" a szép jövőt.

(A gyerekek persze másodlagosak. Igaz??)

2016. szept. 7. 18:22
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

"álljunk meg egy ásónyomra. Váláskor a legtöbb anyuka úgy értelmezi a dolgot, hogy a gyerektartás összegét úgy kell megállapítani hogy gyerekkel kapcsolatos költségeket az 100%-ban fedezze.

Nem! Felejtsük már el ezt! "

11-es, nagyon el vagy tévedre.

Ezt neked kell elfelejtened.

Ezen az oldalon terjed ez a hülyeség, hogy a másik félnek hozzá kell tennie ugyanannyit.

NEM ÍGY VAN!

A másik fél természetben járul hozzá.

Ő az, aki munka után a tűzhely mellett görnyed. Aki éjjel felkel a síró gyerekhez. Aki reggel elviszi oviba, suliba, délután értemegy. Aki leül vele játszani, vagy házit csinálni.

Ennek a másik félnek nem kell a fizetése egy részével gyerektartásként elszámolnia, nagyon el vagy tévedve!

Egyébként 60 ezer pelenkára? Vicc kategória.

Milyen pelenka ez, Swarovski kristállyal van kirakva?

Na de ami felhúzott, hisz a hozzászólásom eleje nem a kérdezőnek szólt, hanem a félrevezető válaszolónak.

Szóval:

a férj a fizetése egy részét kézbe kapta, feketén.

Aha... de most azért jól esne, ha ennek nyoma lenne, ugye?

Ha ezt is adózott jövedelemnek számolnák el, és te is pénzt látnál belőle?

Ilyenkor jó lenne, ha a NAV is tudna róla?

bezzeg amíg közösen éltetek ebből a pénzből, addig nem zavart, hogy adót csaltok, addig jól jött, mi?

Most, hogy neked már nem jut belőle, egyből borítanád a bilit, és köpnél.

Na ez a gusztustalan.

Addig jó a törvénytelenség, míg hasznod van belőle.

De ha te már nem látsz belőle pénzt, akkor bukjon csak a pasi, ugye?

Valóban, ez csak egy gusztustalan kapcsolat lehet.

2016. szept. 7. 21:00
 18/20 A kérdező kommentje:
Uristen! Tanulnatok meg olvasni mielott minden hulyeseget hozza vagtok a masikhoz! Itthon kapta ugy a fizeteset,hogy kevessel volt bejelentve,egy szoval nem mondtam,hogy nekem tetszett a dolog! A masik! Mi az,hogy arra hajtok,hogy kulfoldon van es a penze kell? Ezt mondom,semmit nem tudtok,csak gyartani a sajat elmeleteiteket,esetleg masra vetiteni azt,amik valojaban ti vagytok! Ez az egyik ok,ami nekem nem fer bele,hogy o minden megbeszeles nelkul kozolte,hogy megy ki es havonta 3napra van csak apja a gyerekemnek nekem pedig ferjem! Es hiaba konyorogtem,hogy keressunk itthon valamit es ne a penz szamitson hanem az,hogy a csalad egybe legyen,sz@ rva lett az egeszre! O ezt elhatarozta,mintha egyedul lenne ebbe a hazassagba! Es nem a pelenka kerul 60ezerbe,hanem a gyerek cuccok egybe veve! Es ez meg csak egy gyerek! Aztan lehet jonni azzal is,hogy minek ennyit kolteni egy gyerekre...Eddig ehhez az eletszinvonalhoz voltunk szokva,ez van! Valoszinuleg ha elvalunk nem ez lesz! De nekem akkor sem fekszik az,hogy masodjara hagy itt terhesen ugy,hogy a legkozelebbi korhaz is masfel orara van tolunk es a vizsgalatokra is ugy kell masokra akaszkodnom,hogy el tudjak jutni,mert semmi segitsegem! Veszelyeztetett terhes vagyok,nagyon sokat kellene pihennem,ezhelyett teljesen egyedul maradtam,mindent egyedul kell megoldanom (konkretan mar igy is olyan,mintha egyedulallo anya lennek) mert o egyedul eldontotte,hogy a penz fontosabb szamara mint mi! Mi lenne,ha a magyarokban nem az lenne az elso szempont,hogy hogy bantsuk a masikat aki mar amugy se tudja mi lenne a helyes lepes,hanem segitenenk. Nem azert fontolgatom ezt a dolgot,mert unatkozom es meg csak nem is a penz miatt! Ha arra mennek,akkor a vilagon a leghulyebb ember lennek,ha elhagynam a ferjem,de eppen ezaz,h nekem sokkal tobbet er az,hogy a gyerekem ne az allando vitat hallja az egyedul meghozott dontesei es az en elkeseredettsegeim miatt,hanem nyugodt kornyezetbe legyen! De koszonom,hogy mindenki ilyen tokeletesen tud itelkezni ismeretlenul! Viszont azt nekem senki ne mondja,hogy ha a ferje 2millio korul keres havonta nettoba, (ismetlem NETTOBA!!!!! Nem a mostani munkahelyerol beszeltem,h feketen dolgoztatjak,hanem meg az itthonirol,amit nem is veletlen hagyott ott) az sajnalna havi 60ezret a gyerekere! Ezt szoktuk meg,mert igy elunk es en elobb fogok neki megvasarolni minden hulyeseget amire csak rapillant,mint magamnak venni egy felsot,hogy esetlegesen a novekvo pocakom beleferjen! El lehet itelni,nyugodtan palcat lehet torni a fejem folott,de kozuletek egyikotok sem lat bele a tenyleges dolgokba vagy az en erzeseimbe! Egy kerdest tettem fel,hogy megtudjam mennyire nehezitem meg a gyerekeim eletet anyagilag ha elvalok es ennyi (nem a sajat eletem,mert soha nem voltam az a tipus aki a maga erdekeit helyezte volna eloterbe)! Erre kertem valaszt,nem tanacsokat,vagy itelkezest!
2016. szept. 8. 01:20
 19/20 A kérdező kommentje:
De ha mar itt mindenki ekkora jos,hogy belelat a mi eletunkbe es ekkora szakerto...erdekelne,hogy ki miert valt el? Es ti miert nem maradtatok egyutt a gyerek erdekeben? Felesegek!!!!miert nem nyeltetek le a megcsalasokat,a kozonyt amit a ferjetek irantatok tanusitott? Es ha esetleg becsuszott volna egy baba,aki a TE gyereked! Akar akartad akar nem volt tervezett... Elvetetted volna? Megolted volna a gyereked azert,hogy egy "gonddal" kevesebb legyen? Sajnalom,hogy en nem vagyok ilyen es nem tudtam volna megtenni! Probaltam osszetartani a csaladom (a mai napig probalom) de en vagyok az egyetlen aki tesz is hozza! Nem minden aron a valast fontolgatom,csak akarom tudni,hogy ha arra kerul a sor,mire kell szamitani! Es abbol kiindulva,hogy meg egy forint csaladipotlekot sem kaptam a csodas magyar allamtol annak ellenere,hogy itt igenyeltuk meg es csak itt!!! Meg mindig nincs semmi,mert nem unios orszag es egy elet mire utana jarnak,hogy biztos nem kaptam-e egy forintot se kintrol! Szoval ezert erdekelt volna,hogy ha nem unios orszagrol van szo,akkor is ezek a "feltetelek" ervenyesek-e a gyerekre nezve!
2016. szept. 8. 01:43
 20/20 anonim ***** válasza:
63%

Hiaba hisztizel a torveny az torveny magyar munkhely atlagber 40 % jar ez van ez marad.

Te irtal magadrol ezzel kinyitittad a privatod ablakat es engedelyt adtal benezni.

Mi nem kertuk.

Becsuszott gyerek pedig tudod anno 2016 kicsit ciki felnott nonel.

Hogy a hazassagod tonkrement nem mi tehetunk rola ez van ebben 50 % hibas vagy rossz parvalasztas kommunikacio stb stb ne minket okolj vagy probalj a mi esetleges buneikre utalni.

2016. szept. 8. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!