Mekkora osszegu gyerektartasra lehetne szamitanom?
Mostanában fix összeget ítélnek meg, nem százalékot. De eddig se a kinti bért vették ilyen esetben alapul, hanem az ugyanolyan munkakör itthoni bérét.
Szerintem 60-100 ezer közti összegre számíthatsz maximum a két gyerekre.
Szerintem nem veszik figyelembe. Nézd, sokan kapnak 20-30 ezret gyerekenként, az 50 ezer már ritka. A százezres nagyságrend meg kb. fehér holló kategória.
Régen gyerekenként 20% volt (több gyereknél max 50). Ez az itthoni fizetéséből számolva, még amit kézhez kapott is, csak 100-120 ezer.
Azért a 60 ezer csak pelenkára havonta nagyon durva túlzás szerintem. Tápszer, ha muszáj, mehet tb-re...
Hidd el, sokan ennyit sem költhetnek egy gyerekre.
60 ezer a tápszer + pelenka 1 gyerekre? Az nagyon sok. A nagynak már nem is kell tápszer, a kicsit meg lehet tudod szoptatni.
Külföldi munka esetén fix összeget szoktak megállapítani.
A megegyezés nem lehetséges?
Latom mar beleelted magad nyugati orszag fizujanak felebol fogsz elni mint egy kiralylany.
Magyar munkakor fizeteset veszik figyelembe
Nem lesz sok elobb utobb dolgoznod kell
Bocs, de itt a nagy átlag az, hogy 25 ezret ítélnek meg gyerekenként, a másikra, ha megszületik, majd akkor kapsz gyerektartást. Egyelőre egy gyerekre ítélik meg.
Nagyon sokan nem kapnak 50 ezernél többet, és mégis meg tudják oldani valahogy, hogy ne haljanak éhen.
Sőt, a legtöbb elvált apuka sír is, hogy milyen rettentően magas összeget kell fizetni, hogy lehetne ezt csökkenteni...
A férjed is fix összeget fog fizetni, jó esetben. Mert ha nem lesz kedve, külföldön élve akkor se tudod rajta behajtani, ha megítéli neked a bíróság a 300 ezres gyerektartást... Úgy tűnik el, ahogy nem szégyell, márpedig ha gusztustalanul megromlott a kapcsolat, akkor várható, hogy nem lesz segítőkész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!