Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a makacs...

Hogyan vegyem rá a makacs anyámat, hogy megengedje, hogy saját magam döntsek a kinézetemről? 15/L (Többi lent)

Figyelt kérdés
Már fél éve le szeretném vágatni a hajam, de nem engedi, ahogy a színezést /1-2 hét után kikopó festékkel/ sem. Nem engedi, hogy kilyukasztassam a fülemet, ezenkívül folyamatosan kritizálja az öltözködési stílusomat. Szeretném végre kicsit a saját kezembe venni a kinézetemet, a személyiségemre formálni. Hogy érjem ezt el? Tapasztalat esetleg? Ez bizalomtól függ? Miért ilyen makacs?

2016. szept. 5. 15:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Mi a baj azzal, hogy nem anyuci pici lánya akarok lenni, mert saját személyiségem van, ahhoz szeretném formálni a testem. Tudtommal ez minden kamasszal normális..

Annyira unom már ezt "a régi időkben még így meg úgy..". Sok minden változott. Nézetek, lehetőségek, vélemények, EMBEREK. Lehetetlen összehasonlítani a két kort. És nem értem mi a baj azzal ha valaki egyedi akar lenni, hisz' óvodától kezdve mindenki hordozza magában ezt az érzést, mindenki vágyik rá, hogy legyen saját személyisége, egyedi legyen. Ennek semmi köze sincs a "dolgozz meg a pénzedért na majd akkor" témához.

2016. szept. 5. 19:46
 12/17 anonim ***** válasza:
8%

Továbbra is anyuci pici lánya maradsz, ha a kierőszakolt engedélyével befested és levágatod a hajad. :D

A hajvágáshoz alapból minek engedély? Szólnék a helyedben, hogy elmentem fodrászhoz, majd jövök. Azt nem kötném az orrára, hogy mennyit vágatnék belőle.

Aztán ha már megszokta a rövid hajad, utána jöhet a színezés. Ha nem valami nagyon extrém frizurát szeretnél, akkor nem is értem, mi baja van ezzel az ötlettel.

A füllyukasztást is megcsinálnám simán. Ha hosszú a hajad lehet évekig észre se venné. 15 évesen szerintem ez elég pitiáner dolog, én 14 évesen lövettem több lyukat a fülembe + Helix-piercinget. Kikértem a szüleim véleményét, de a döntésemen az ellenvélemény sem változtatott volna valószínűleg.

Ideje megtanulnod végre nem folyton engedélyért kuncsorogni, elvégre erről szól a kamaszkor. Ha lázadónak akarsz tűnni, akkor lázadj is.

2016. szept. 5. 22:00
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

10-es, az ilyen - remélem NEM szülő -, mint te sokkal gusztustalanabb, mint a kérdező.

Velem ugyanez volt, mindig alkalmazkodtam, mint egy kiskutya, mert apád szava szent...

Mit értek el? Befejezetlenül hagytam a sulit, amit ŐK választottak, kirugattam magam a melóhelyről, amit ŐK választottak, és otthon tengődök, de hamarosan kihúzok Svájcba a páromhoz, és vissza se nézek többé.

Kérdező: jelentkezz be a FODRÁSZHOZ - ne anyádéhoz -, és vágasd le a hajad, vagy tedd meg otthon, ha ügyes a kezed.

2016. szept. 6. 08:17
 14/17 anonim ***** válasza:
4%

13-as! Az életedet te magad cseszted el. Teljesen szükségtelen, hogy a szüleidet hibáztasd emiatt. Leszerepeltél minden terülten, na, neked aztán megérte lázadni, hogy a végére egy nagy csődtömeget hozz ki belőle. Szerinted a svájciak ilyen semmi emberekre vágynak? Ne álmodozz, hanem szedd össze magad végre!

De legalább bemutattad a kérdezőnek, hogy a kamaszkori lázadást okos gyerek ésszel csinálja, nem húzza le magát rögtön az Élet klotyóján.

2016. szept. 24. 06:25
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
4-es válasza előtt lemaradt egy 9-es! teljesen igaza van! Ha ennyire rossz otthon, el lehet szépen költözni! gyerek vagy még, hallgass a szüleidre! Örülj hogy nem vernek, dobnak el!!!
2016. szept. 24. 11:21
 16/17 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy örüljön neki? Nem ő akart megszületni. Tényleg undorító, hogy milyen szülők vannak. A gyerek fogja be a száját aztán örüljön, hogy kap enni és nem verik szarrá...
2016. szept. 24. 16:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez érdekes hogy Ennyi idosen még ilyenbe is beleszól h hajvágás.jo nekem is szomoru volt amikor levágattam a hátkozepug erő hajam. Én ugy vagyok vele hogy van rovid (de ahhoz mehetek Havonta de az sok pénz vagy hosszú.)fülbevaló is 4 lyuk van a fülemben. Megkérdeztem es mondta ok.. Elkísért es egyutt kiválasztásra került a fülbevaló.
2017. márc. 5. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!