Hogyan vegyem rá a makacs anyámat, hogy megengedje, hogy saját magam döntsek a kinézetemről? 15/L (Többi lent)
Mi a baj azzal, hogy nem anyuci pici lánya akarok lenni, mert saját személyiségem van, ahhoz szeretném formálni a testem. Tudtommal ez minden kamasszal normális..
Annyira unom már ezt "a régi időkben még így meg úgy..". Sok minden változott. Nézetek, lehetőségek, vélemények, EMBEREK. Lehetetlen összehasonlítani a két kort. És nem értem mi a baj azzal ha valaki egyedi akar lenni, hisz' óvodától kezdve mindenki hordozza magában ezt az érzést, mindenki vágyik rá, hogy legyen saját személyisége, egyedi legyen. Ennek semmi köze sincs a "dolgozz meg a pénzedért na majd akkor" témához.
Továbbra is anyuci pici lánya maradsz, ha a kierőszakolt engedélyével befested és levágatod a hajad. :D
A hajvágáshoz alapból minek engedély? Szólnék a helyedben, hogy elmentem fodrászhoz, majd jövök. Azt nem kötném az orrára, hogy mennyit vágatnék belőle.
Aztán ha már megszokta a rövid hajad, utána jöhet a színezés. Ha nem valami nagyon extrém frizurát szeretnél, akkor nem is értem, mi baja van ezzel az ötlettel.
A füllyukasztást is megcsinálnám simán. Ha hosszú a hajad lehet évekig észre se venné. 15 évesen szerintem ez elég pitiáner dolog, én 14 évesen lövettem több lyukat a fülembe + Helix-piercinget. Kikértem a szüleim véleményét, de a döntésemen az ellenvélemény sem változtatott volna valószínűleg.
Ideje megtanulnod végre nem folyton engedélyért kuncsorogni, elvégre erről szól a kamaszkor. Ha lázadónak akarsz tűnni, akkor lázadj is.
10-es, az ilyen - remélem NEM szülő -, mint te sokkal gusztustalanabb, mint a kérdező.
Velem ugyanez volt, mindig alkalmazkodtam, mint egy kiskutya, mert apád szava szent...
Mit értek el? Befejezetlenül hagytam a sulit, amit ŐK választottak, kirugattam magam a melóhelyről, amit ŐK választottak, és otthon tengődök, de hamarosan kihúzok Svájcba a páromhoz, és vissza se nézek többé.
Kérdező: jelentkezz be a FODRÁSZHOZ - ne anyádéhoz -, és vágasd le a hajad, vagy tedd meg otthon, ha ügyes a kezed.
13-as! Az életedet te magad cseszted el. Teljesen szükségtelen, hogy a szüleidet hibáztasd emiatt. Leszerepeltél minden terülten, na, neked aztán megérte lázadni, hogy a végére egy nagy csődtömeget hozz ki belőle. Szerinted a svájciak ilyen semmi emberekre vágynak? Ne álmodozz, hanem szedd össze magad végre!
De legalább bemutattad a kérdezőnek, hogy a kamaszkori lázadást okos gyerek ésszel csinálja, nem húzza le magát rögtön az Élet klotyóján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!