11/16 anonim válasza:
Nálunk úgy volt anno, hogy volt egy keretösszegem, és abból kellett állni a havi kiadásaimat. Ez zsebpénz melletti összeg volt, a zsebpénzem heti ezer, a keret pedig havi öt, majd utolsó évben tíz.
Ebből vettem a tisztálkodószereket, vécépapírt, tampont, görcsoldót, fájdalomcsillapítót a koleszba, iskolába füzet, írószer. Szeptemberben általában többet kaptam cipőre, ruhára, iskolatáskára.
Ha rosszat vettem, megszívtam, ha elköltöttem másra, akkor is.
Az első pár hónapban mellényúltam párszor, de utána megtanultam kezelni, megértettem az értékét, és rettenetesen spóroltam.
A gyerekemmel is így fogom csinálni.
12/16 anonim válasza:
Igen, mivel nála van a pénz és ő gazdálkodik vele.
13/16 anonim válasza:
Én kajapénzt kaptam, meg zsebpénzt, amiből állom a dolgaimat (tankönyv, tusfürdő, ilyenek - koliban laktam), minden "extrat" (telefon, bulik) diakmunkas penzbol alltam. De ez az én döntésem volt, a szüleim mindig megkérdezték, hogy kifizessék-e :)
15/16 anonim válasza:
Nekem a kaját és a lakhatást (itthon lakom) fizeti ő, minden mást magamnak veszek már kb. 18 éves korom óta diákmunkából. Jelenleg 23 éves vagyok és egyetemre járok még fél évig, de már alig várom, hogy elvégezzem és munkába álljak, mert így is sokszor rosszul érzem magam, hogy teljesen egyedül nem tudnék boldogulni.
16/16 anonim válasza:
A szüleim elválltak, anyámmal élek de apámmal is tartom a kapcsolatot, szoktam lenni nála is, de nagy részben anyukám fizeti a dolgaimat. Apukám csak vesz nekem néha 1-2 ruhát, félig ő fizeti az iskolában lévő dolgokat meg amikor ott vagyok kajáltat meg ha elmegyünk valahova, fizeti a belépőt vagy a fagyit, pizzát stb és ennyi. Minden mást anya, amit nem a zsebpénzemből veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!