Mit tehetnék, hogy ne sértsem meg a családomat?
16 éves fiú vagyok. Tegnap kezdtem a tizenegyediket és igazából elég sok dolog miatt kell agyalnom mostanában.
Mivel alapból is eléggé lefáraszt a szociális élet (eléggé introvertált vagyok) és ehhez még hozzájönnek a plusz örömök (továbbtanulás, fakultációk, órarend-káosz, buszozás), ezért mire hazaérek, már semmi másra nem vágyom, csak aludni/filmet nézni/játszani EGYEDÜL.
Valamiért az iskolában soha nem vagyok ideges, de amint hazaérek, kijön rajtam az összes dolog, amit az emberek előtt rejtegettem, így eléggé könnyen fel lehet bosszantani ilyenkor.
De sajnálatos módon édesanyám az a típus, aki egyből 1000 elcsépelt, felesleges és idegesítő kérdéssel bombáz 5 perc alatt.
Ilyenkor általában már a 'Milyen napod volt?' kérdés után elegem van belőle, ezért elvonulok a szobámba és onnantól kezdve már a nővéreimmel sem beszélgetek szívesen egy darabig.
Tudom, hogy nem akar rosszat, de 99%-ban egyszerűen képtelen vagyok mesélni a napomról..
Valószínűleg az lesz a vége, hogy még 1-2 kussban eltöltött hétköznap és megharagszik rám, ami igazából nekem csak jó, mert végre nem kérdezget, de hosszútávon nem kifizetődő..
Mit tegyek?
Én beszélnék vele erről a dologról, de LEHETETLEN.
Miért lehetetlen, hogy beszélj erről vele?
Az oké, hogy idegesítenek az állandó "Milyen napod volt" és hasonló kérdések, de ha teljesen elutasítod anyádat, az jogosan esik neki rosszul. Biztosan kibírnál 15-20 perc beszélgetést vele, aztán el tudnál vonulni. Vagy fordítva, mondd meg neki, hogy a suliból hazaérve fáradt vagy és szeretnél elvonulni, utána viszont beszélgess kicsit vele.
Teljesen megértelek Kérdező, ugyanilyen vagyok én is.
Kedves kommentek, mindenki segíteni akar, de aki nem ilyen az nem érti meg ezt. Én is elmondtam anyunak ezt, szinte szó szerint régebben, de nem értette meg és azt mondta, hogy ez csak hiszti.
Annyit tudok mondani, hogy azért egy próbát megér, a te anyukád lehet megérti. Viszont egy idő múlva hozzászokik..nálunk is ez van, anyu tudja, hogy miután hazajövök a suliból egy fél-1 órát ne kérdezgessen, hagyjon békén. Utána kimegyek és beszélek vele egy kicsit.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!