Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az édesapám előtt lebuktam...

Az édesapám előtt lebuktam füvezéssel. Mire számíthatok tőle?

Figyelt kérdés

2016. szept. 2. 14:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
95%

függ attól,hogy hány éves vagy, milyen szinten vagy rájuk utalva.és hogy csak 1x próbáltad ki,vagy rendszeresen?

arra készülj szerintem,hogyha kiskorú vagy,akkor innentől kezdve biztosan meg lesz vonva a zsebpénz és a körmödre néznek jobban. és nem fognak benned bízni.

ha nagykorú vagy és már kb magadat tartod el,akkor nem hiszem,hogy csinálnak valamit az elbeszélgetésen kívül.

én amúgy úgy vagyok vele(annak ellenére,hogy sosem füveztem),hogyha 1-2 x valaki kipróbálja a fiatal évei során,abban nincs semmi. de rendszeresen már elég gáz, én sem tolerálnám a gyerekemtől.

2016. szept. 2. 15:36
 12/24 anonim ***** válasza:
6%
A drogosok olyan okosak mindig, ezek szerint ez az eset kivétel?
2016. szept. 2. 15:45
 13/24 anonim ***** válasza:
34%

Hogy tõle mire számíthatsz, azt majd meglátod.

De én ha kiskorú vagy,olyan szinten lekorlàtoznàlak, h csak néznél! Nincs zsebpénz, net, csavargàs.Megnézetnék veled egy-két doku.filmet. Nem ütnélek meg és nem is kiabàlnék szerintem.

Ha nagykorú vagy és egyetemista pl. akkor csak a min. tàmogatàst kapnàd meg. Mehetnél dolgozni suli mellett!

2016. szept. 2. 15:57
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
En megetetnek veled par adagot papirostol. Es az egyetemet is majd a sajat zsebedbol fizeted...
2016. szept. 2. 17:50
 15/24 anonim ***** válasza:
33%
Szóval ettől függ a lazaság? Az a laza szülő, aki szó nélkül hagyja, hogy a gyereke elinduljon a drogosok útján? Tök jófej az a szülő, mi? "Bárcsak az enyém is ilyen lenne", igaz? Szánalmas társadalom.
2016. szept. 3. 08:32
 16/24 anonim válasza:
64%

Az, hogy édesapád részéről mire számíthatsz, másodlagos.

A kérdés inkább az, hogy Te hajlandó vagy-e elgondolgozni egy kicsit ezen az egészen.Érdemes pl. Csernus doki véleményét meghallgatni és megfontolni. Ő nem csak pszichiáterként, hanem egykori droghasználóként is mondja amit mond. A lényeg, hogy a füvezéssel igen kockázatos dolgot csinálsz. A legtöbb kemény drogfogyasztó fűvel kezdte...

Nem divat ma a felelősségről beszélni, de bizony felelős vagy a saját sorsodért is. Ha játszol a tűzzel és megégeted magad, az a Te felelősséged. Ha a végén drogos leszel és egy elcseszett élet után idejekorán meghalsz, az is a Te felelősséged. Tönkre tudod tenni az életedet. Nézz körül, és lásd, hogy hány és hány embernek sikerült elcsesznie az életét. Te sem vagy kivétel, neked is sikerülhet. Nézz ezzel szembe és értelmes módon hagyd abba ezt a hülyeséget. Fiatal vagy, hát lázadj! Határozd el, hogy szembemész a többiekkel és Te nem fogsz füvezni.

Ha ezt mondod el édesapádnak, biztosan normális lesz.

2016. szept. 7. 10:13
 17/24 Tom Benko ***** válasza:

Ha eenyire aggaszt, akkor valószínűleg meglehetősen merev szüleid vannak, úgyhogy mindenféle büntetésekre számíts. A normális egyébként az, hogyha a szüleiddel meg lehet beszélni az életed eseményeit.

Maga a marihuána nem a kábítószeres lét előszobája, akárhogyan is riogatnak, csak éppen az illegalitása miatt egy csomó járulékos illegális tevékenység rakódott rá, illetve nincs kialakult kultúrája, ami a fogyasztását szabályozná, mint az alkohol, illetve részben a cigaretta miatt.

Igaz, hogy egyedi esetként nem bizonyító erejű, de elmondanám, hogy nekem egyetlen esetben sem lehetett lebuknom, mivel a szüleimmel mindig előre közöltem, ami történt. Az első berúgásomról másnap tőlem értesültek - következménye az volt, hogy beszélgettünk róla. Az első cigarettámról is hasonlóan. Annyit tettek hozzá, hogy nem örülnek neki.

2016. szept. 7. 11:11
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg szülő kérdése, erre lehetetlen válaszolni, csak eltalálni lehet, hogy esetleg mi lesz. Pl. totózhatnánk egyet, ha utólag elmeséled majd, mi volt! Tehetünk fel pl. téteket, Javaslom fizetőeszköznek az 1MEACULPA-t. Ami engem illet, a jóérzésű, gondolkodó szülő verzióra tennék 10M-t. :)

Várjuk a téteket, Hölgyeim és Uraim!

De kis poénkodás után komolyra fordítva:

A baj szerintem nem a kapudrogos sablonszöveggel van, hanem azzal, hogy kialakul e köré egy baráti társaság, ami utána beleviheti az embert bármibe, mivel illegális dologról lévén szó, az emberek és velük a történések marginalizálódnak. A szülőnek ebből a társaságból kell, hogy kiszakítson, ha jót kar neked. A nem bekoncentrált, nem rendszeres THC-től (pl. fűtől) szerintem semmi baja az embernek, ha nem kevernek bele egyéb, keményebb dolgokra rászoktató anyagokat. Mert bizony ez is megeshet. Mégsem az élelmiszerboltban vetted, pedig ott is estek meg dolgok törtpaprikával, fahéjjal, mogyoróval és aflatoxinnal, penészes gabonával, miegymással, hosszan lehet olvasgatni a témáról, ha érdekel. Akkor képzeld el ezeket a zugkifőzdéket, hogy ott mik lehetnek, ahonnan az a spangli származik.)

Én inkább magam gondolkodnék el a dolgon, mert ez Neked sokkal, de sokkal fontosabb, mint hogy mit szól majd a fater, mivel ez nem a faterod, hanem a Te jövőd, amit úgy elcseszhetsz örökre, hogy észre sem veszed, csak utólag, sok év múlva... Elvégre az öncsonkítást is bünteti a törvény, de azért nem a törvények fog hiányozni a levágott alkatrészed egész életedben, hanem neked. Valahol ez a faterkérdés is ilyen... Nem tudom, megérted -e a dolog ilyen vonatkozását, bízom benne, hogy igen.

2016. szept. 7. 20:57
 19/24 anonim válasza:
Nem tudod? Kérdezd meg! Remélem megfelelő választ ad!
2016. szept. 8. 13:26
 20/24 anonim ***** válasza:
Szerintem elvette a fater a zinternetet.
2016. szept. 8. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!