Mikor számíthatok az árvaságira, ha június közepén adtam be a kérelmet?
Én június 8-án adtam be az özvegyi nyugdíj kérelmemet, és augusztus 25-én kaptam meg a nyugdíjat...
Persze közben 3x betelefonáltam a telefonos ügyfélszolgálatra érdeklődni és félidőben kaptam egy levelet, hogy az ügyintézést hosszabítják 22 munkanappal...
Szerintem nálad is beletelik 3-4 hónapba...
Javaslom, hogy hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatot és kérdezz rá, hol áll az ügyed?...
Nem szeretnek ülni egy ügyön sem, csak annyi az igény, hogy majdnem belefulladnak. De ez gondolom téged nem vigasztal...
Az anyakönyvi kivonatokat eredetben/hitelestve csatoltad? Ha nem, be kell kérni hivatalból, mire megjön, kb 1 hónap.
Az iskolai igazoláson rajta van, hogy nappali tagozaton tanulsz? Ezek azok a dolgok, amik miatt leginkább húzódni szokott az ügyintézés.
Az elhunyt már nyugdjas volt? Mert ha nem, "képezni" ell, az a leghosszabb idő. Vagy, ha nem öregségi nyugdjas volt, hanem rokkant ellátást, vagy rehabilitációs ellátást kapott, a Nyugdjbiztostási Ig. az illetékes és még át kell nekik küldeni az igényt.
Az ügyintézés határideje egyébként 22 munkanap, amibe nem számít bele pl a hiánypótlás, belföldi jogsegély kérése, és egyszer 22 munkanappal meghosszabbítható.
Azt nem tudom, a migránsok miatt miért vezényelnének bárkit is a nyugdíj-megállapításhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!