Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor számíthatok az árvaságir...

Mikor számíthatok az árvaságira, ha június közepén adtam be a kérelmet?

Figyelt kérdés
2015. szept. 6. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Én június 8-án adtam be az özvegyi nyugdíj kérelmemet, és augusztus 25-én kaptam meg a nyugdíjat...

Persze közben 3x betelefonáltam a telefonos ügyfélszolgálatra érdeklődni és félidőben kaptam egy levelet, hogy az ügyintézést hosszabítják 22 munkanappal...

Szerintem nálad is beletelik 3-4 hónapba...

Javaslom, hogy hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatot és kérdezz rá, hol áll az ügyed?...

2015. szept. 6. 16:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Azt hiszem, rájuk telefonálok. Levelet nem kaptam ez idő alatt, de hallottam, hogy szeretnek ülni egy ügyön.
2015. szept. 6. 16:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem szeretnek ülni egy ügyön sem, csak annyi az igény, hogy majdnem belefulladnak. De ez gondolom téged nem vigasztal...

Az anyakönyvi kivonatokat eredetben/hitelestve csatoltad? Ha nem, be kell kérni hivatalból, mire megjön, kb 1 hónap.

Az iskolai igazoláson rajta van, hogy nappali tagozaton tanulsz? Ezek azok a dolgok, amik miatt leginkább húzódni szokott az ügyintézés.

Az elhunyt már nyugdjas volt? Mert ha nem, "képezni" ell, az a leghosszabb idő. Vagy, ha nem öregségi nyugdjas volt, hanem rokkant ellátást, vagy rehabilitációs ellátást kapott, a Nyugdjbiztostási Ig. az illetékes és még át kell nekik küldeni az igényt.

2015. szept. 6. 22:32
 4/8 Joe.38 ***** válasza:
Az ügyintèzèsek törvènyi előíràsa mqx. 30 nap. Mivel magyarorezàg jobban teljesít ès sok migràns miatt most irodistàk egèszen màs területről is oda lettek vezènyelve akit lehet. No sajnos ez erősen hosszabbodik. Fentebb említett telefonàlàs az lehet sürgetès. De nyoma alig van ? Levèlben èrdeklődèssel bàtran meg lehet erősíteni .
2015. szept. 11. 05:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, felhívtam őket. A válasz az volt, hogy már csak egy papírra várnak..
2015. szept. 13. 15:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem nyugdíjasról van szó, dolgozott. Ilyenkor azt is figyelembe veszik, hány év munkaviszonya volt? Meg van az is adva, hány évet kellett dolgoznia, hogy járjon árvasági?
2015. szept. 13. 15:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Ó, így bonyolultabb. Ha dolgozott, és nem volt nyugdíjas, akkor először megnézik, hogy jogosult lehetett-e rokkantságira/rehab ellátásra, azt megállapítják, kiszámolják és abból lesz az árvaellátás. Fő szabály szerint az elhalálozás hónapjára járó nyugdíj 30%-a jár neked, de ha a másik szülő is elhunyt/rokkant, akkor 60%.
2015. okt. 4. 15:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Az ügyintézés határideje egyébként 22 munkanap, amibe nem számít bele pl a hiánypótlás, belföldi jogsegély kérése, és egyszer 22 munkanappal meghosszabbítható.

Azt nem tudom, a migránsok miatt miért vezényelnének bárkit is a nyugdíj-megállapításhoz...

2015. okt. 4. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!