Mit tegyek? Teljesen kivagyok fizkailag es lelkileg is?
20 Hát a frusztráció megvan látom. Egy másik kommentben kérdezték, hogy van-e menzaidőd, nem tudsz-e akkor tanulni. Erre írtam én, hogy jogos a kérdés, mondjuk válaszolhatnál rá, megjegyzem kicsit kedvesebben is lehetne.
Itt most a te esetedben mindenhonnan nyerni kellene egy kis időt, nem gyalog mászkálni fél órát, hanem összebeszélni a szomszéddal, ha ő is éppen akkor indul, vigyen már el az állomásig. Buszon tanulni, ha véletlen le tudsz ülni. Hétvégét nagyon aprólékosan beosztani. Ha a koli nem lesz, akkor csak ezt tudod csinálni.
Vidéken élek, megyeszékhelytől kb 20 km-re. Reggel ötkor van kelés, reggeli, wc, kávé, stb. Közben keltem a gyerekeimet, a kicsi minden nap üvölt, mivel kocsi nélkül járunk, ezért a buszt el kell érni, üvöltő gyerekkel pedig elég nehéz.
Na mindegy.
Aztán egyiket suliba, másikat oviba viszem, itt az idő már fél nyolc. Ovi után szó szerint futás a Hévhez, mert a buszcsatlakozás nem olyan, hogy sétálva el lehessen érni. Onnan a munkahely másfél óra. Beérek, dolgozom napi 12 órát és este a közlekedés miatt bőven tíz után érek haza. Majd másnap kezdődik minden előlről.
Ezt nem csak én csinálom, hanem nagyon sok magyar anya. És nem rinyálunk.
Azoknak, akik a hihetetlen órarend miatt rinyálnak: jó pár gimis ismerősöm órarendjét láthattam idén, valami katasztrófa az egész rendszer, 5-6 óra már nem is létezik, minden nap 7-8-9 órák, mert valamelyik nagyokos odafent kitalálta, hogy pl legyen minden nap tesi. Plusz a faktos órák. Na, így van bent olyan sokáig. Utána meg még mehet edzésre is. Nem értem, mit nem lehet ezen felfogni.
Anyuka, aki az óvodába viszi a gyerekét: nem vagyok híve annak, hogy elkényeztessük a gyerekeket, igenis csinálják meg a házimunkát, ne aludjanak hétvégenként délig, hanem csak mondjuk 10ig, engem anno fél 10 körül mindig ébresztettek hétvégente is, és semmi bajom nem lett tőle. De amit a kérdező leírt, az már valóban komoly probléma, gyakorlatilag nulla szociális élete van a sulin kívül, és akkor még nem is szórakozott, nem is kapcsolódott ki, hanem otthon tanul/dolgozik/edzésre jár/megvacsorázik és lefekszik aludni. Ez nem élet, és pontosan ezért kellene erre megoldást találni, mert ha majd felnő és gyereke/munkája lesz, akkor ha ilyen helyzetbe kerül, tényleg semmi esélye nem lesz rá, hogy változtasson. Hát akkor pedig muszáj lesz még gyerekkorában kikapcsolódnia, amíg még megteheti... Ennyit a felnőttek mártírkodós nyavalygásáról.
Kedves kérdező! Az iskoládban nem tudsz valamilyen szervezetnek szólni? Lehet, hogy meg is pályázhatnál valamilyen ösztöndíjat, ami egy kicsit rásegíthetne arra, hogy kolis legyél. Beszélj az osztályfőnököddel, vagy akármelyik tanároddal, akiben egy kicsit is megbízol, hátha tudtok közösen megoldást találni erre a problémára. Ha kapsz valamilyen támogatást, úgy már talán a szüleidet is rá tudod venni, hogy kolis lehess. Mindenképpen beszélj valakivel erről a sulidban, mert teljesen ki fogsz készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!