Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! A 13 éves lányom...

Szülők! A 13 éves lányom cigizik, kb. egy hete tudtam meg. Már beszéltem vele erről, de csakfolytatja. Mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
2016. aug. 30. 16:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Előző vagyok és korrigálnék:

menőségből*

mennyire*

2016. aug. 30. 18:51
 22/33 anonim ***** válasza:
69%

7

Azt írod jó hogy még nem vagyok szülő. Szerintem meg igenis adottak lennének nálunk a feltételek a gyerekhez. Nagyon nagyon sok családhoz képest ezerszer jobb körülmények közé jönne. Nem a vakvilágba vállalnék gyereket. úgyhogy látatlanba butaságot mondtál. A véleményemet a mostani eszemmel mondom azért is mondtam el hogy még nincs gyerek. Ez egy dolog. Kitudja mire oda kerülök hogy kamasz lányom van hogy fogom látni. Örülni és támogatni nem fogom az biztos. Nem én leszek az a szülő aki cigit vesz a gyerekének.

2016. aug. 30. 20:21
 23/33 anonim ***** válasza:

"Az idősebbek vesznek neki a dohányboltban." De honnan van rá pénze?

Nem adnék neki pénzt egy jó darabig. Apukával is beszélnék, hogy emiatt ő se adjon és a saját cigarettáját is zárja el, ha ott a kislány.

2016. aug. 30. 22:37
 24/33 anonim ***** válasza:

ne adj neki egy vasat se. és az apjával és a nagyszülőkkel is beszéld meg,hogy ha karácsonyra/szülinapra terveznek ajándékot adni neki,akkor ne pénzt adjanak,hanem kézzel fogható ajándékot.

ha nem jut pénzhez,már pedig ha nem adtok neki,akkor nem lesz pénze,akkor nem tud cigit venni. lehet a haverjai 1-2x megkínálják majd, de hidd el,hogy senki nem fogja ingyen cigiztetni őt. úgyhogy ezzel nagyjából meg is oldottad a problémát.

ha a ruháit és kajáját megveszed neki,akkor olyan nagyon nem kell neki zsebpénz,nem fog belehalni.

ha valahova menni akar(mozi stb) akkor meg utólag számoljon el blokkal. és én fillérre kiszámolnám a pénzt, hogy tényleg ne tudjon cigit venni.

+ elbeszélgetnék vele,hogy milyen kövekezményei lehetnek a ciginek,főleg ha fiatalon kezdi.

2016. aug. 31. 09:57
 25/33 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szülő, de szerintem komolyan kellene vele beszélned erről. Ne szidd le közben, hagyd, hogy elmondja, miért is csinálja. Ha azt válaszolja, menő akar lenni, mondd azt, hogy neked már így is vagány. De attól nem lesz vagány, hogy meghal, mert 13 évesen elkezdett cigizni... Szerintem nagyon fontos, hogy anya-lánya közt legyen kapcsolat. JÓ kapcsolat. Tehát ülj le vele, beszélgessetek. Tényleg, elfelejtettem megkérdezni: te apa vagy anya vagy? Mert az anyának kéne beszélgetnie erről, mivel kamaszkorban a nők sokkal jobban megértik egymást. Remélem, segítettem valamit, nekem ez a véleményem. További szép napot! :)
2016. aug. 31. 10:35
 26/33 anonim ***** válasza:
Vegyél neki pár doboz piros Marlborót és mond neki hogy szívja el meg fogja utálni a cigit ezután (remélhetőleg)
2016. aug. 31. 10:54
 27/33 anonim ***** válasza:
14-15 évesen piros marbit szívtam, még csak erősnek sem éreztem...
2016. aug. 31. 14:04
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Huzd szet a 2 labat, mert szerintem az a lanyka mar reg nem szuz!
2016. aug. 31. 17:46
 29/33 anonim ***** válasza:
Attól hogy cigizik még nem biztos hogy összevissza kúrják.
2016. aug. 31. 17:53
 30/33 anonim ***** válasza:

Valami filmben vagy sorozatban volt, hogy a szülő megtudta, hogy a gyerek cigizik, erre leültette, és egy helyben ülve elszívatott vele 1-2 dobozzal, a gyerek rosszul lett, és nem gyújtott rá többet.

Amúgy azt még mindig nem árultad el, hogy honnan van pénze rá.

2016. szept. 1. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!