Miért nem tanítottak meg a szüleim semmire?
Írok példákat.
10 évesen nem tudtam hogy kell a péniszemet megmosni.
Nagycsoportban nem tudtam kanállal enni.
12 évesen nem tudtam kitörölni a fenekek, fület tisztítani.
Suliban késsel, villával felvágni a kaját 4. Osztályban.
Fésülködni, hajat mosni
Nem tudtam hogy kell tanulni, mert sosem tanultak velem és alsó tagozatban szükség se volt ráert 4-5-ös voltam, aztán felsőbe csodálkoztal hkgy 3-as lettem. Életemben először 8.-ban tanultamaz előtt csak verseket.
Ezeket persze már tudom, csak olyan furcsa ez. Egyébként beszédes talpra esett gyerem voltam, de az ilyen alap higéniai dolgokat nem tudtam.
Még valami a 15:59, szept 9-esnek: a te felfogásoddal ha te Kínába születtél volna, akkor meg azon háborodnál fel, hogy miért nem jön rá saját magától a legtöbb (kínai) kisgyermek, három éves koráig, vagy legalábbis hat éves koráig az evőpálcika használatára - ami alaptalan felháborodás volna.
Remélem, így már felfogható számodra a pálcikás példa mint analógia.
Az analógiának semmi köze a kérdéshez.
Külön tészta a keleti mentalitás, hogy mi az oka, hogy evőpálcikával alakult ki az evés, meg sok minden másnak is.
Különben sem 3 éves korról volt szó, hanem nagycsoportról, ahol más gyerekeket is látott enni.
Szóval eleve nem 3, hanem 5 éves "kínai gyerekekkel" kéne összehasonlítani úgy általában, és az már egész más.
Egyébként a kínai gyerekeket "tanítják" az evőpálcika használatára? Mert ami kínai-félkínai családokat láttam, azok nem igen törődnek a gyerekekkel, ha megtanulnak, akkor maguktól tanulnak akármit.
Mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!