Miután betöltöm a 18-at, a szülők jogilag semmilyen 'korlátozást' nem alkalmazhatnak?
Figyelt kérdés
Nyilván velük élek, nincs önálló keresetem és iskolába járok, csak érdekelne a dolog, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnék, mit tehetnék meg.
+
Úgy alakult, hogy úgy néz ki pár hétre külföldre utaznék suliidő alatt, viszont ha a szülők nem mondják rá az áment, akkor nem tudom ez mennyire kivitelezhető önállóan.
2016. aug. 19. 00:20
21/28 anonim válasza:
Az iskolaidő tanulásra van. Nem utazgatásra.
22/28 anonim válasza:
Nem pár hét pihenésen fog múlni a jövője.
23/28 anonim válasza:
pihenésre vannak a szünetek...
24/28 anonim válasza:
Ebben nem lennék biztos. Nem helye ez a hozzáállás amit a kérdező mutat. Nem érdekli a kötelessége, és azt lesi hogy a szülői tiltás ellenére hogyan juthat ki. Gondolom munka híján nem ő fizetné a saját költségeit. Persze erre lehet azt mondani hogy nem kellene mindig a pénzzel jönni, de ez közvetlenül nem is a pénzről szól, hanem a felelősségről magunk felé. A kérdező tizennyolc éves, kicsit érettebben kellene a dolgokhoz állnia. amúgy az a pár hét több mint egy hónapot is jelenthet. Ha éppen végzős, nagyon is számít az a pár hét.
25/28 anonim válasza:
Ilyen mentalitással szerintem lényegtelen végzős-e, gondolom nem tervezi a továbbtanulást, legalábbis nem komoly helyen.
26/28 anonim válasza:
Nem értem az összefüggést egy külföldi út és a továbbtanulás közt.
27/28 anonim válasza:
azért nem érted, mert nincs összefüggés. az összefüggés a hozzáállása és a továbbtanulás között van. Ha nincs annyi kötelességérzete, hogy az iskolát, a tanulást helyezze előtérbe, akkor abból nem sok minden lesz. Jó tudom, 41%-os, te is ugyan azt csinálod, és 20 diplomás atomtudós lesz belőled....
28/28 anonim válasza:
Ha nem ők tartanak el akkor nem alkalmazhatnak semmilyet. Ha iskolába jársz ők tartanak el, ergo akár korlátozhatnak is a jogaidban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!