Szeretnék a barátommal elmenni, de nem tudom, hogy vegyem rá apát, hogy elengedjen. Ötletek?
16 éves vagyok lassan 17. Volt már komolyabb barátom, apáék szerették el is engedtek vele este mozizni és 11 körül értem haza, amit furcsálltam mert apa mindig is túlzottan féltett.
A mostani barátommal fél éve leszünk együtt augusztus 20-án. Kitaláltuk, hogy elmennénk megnézni a tüzijátékot, persze tisztes távolságból nem a legnagyobb tömegbe mennénk be, tekintve a mostani "történéseket" és halál eseteket. (Gondolok itt a robbantgatásokra és lövöldözésekre stb. Mégis nagyobb tömegekben forul elő és nem akarnék ilyesmi áldozata lenni.) Ez nem hiszem, hogy egyből felötlene apa fejében ahogy mostanság elnézem, inkább féltene bármi mástól. A barátomat nagyon szereti és tudja, hogy bízhat benne és vigyázna rám. De mivel apa nehéz eset, rettegek megkérdezni. Anyukámnak nincs ezzel baja, de mivel apa dönt, hozzá kell mennem ezzel a kérdéssel. Anya nem ad tanácsot, nem segít, mert 'nem tud' állítása szerint. Jöttem már haza nyáron 8-9 körül (ritkán persze), de most még a barátom is ott lenne és vigyázna rám. Hogy kéne megkérdezzem, hogy elengedjen? (Tudni illik mostanában rövid pórázon vagyok mert nem tudja elfogadni, hogy a "kicsi" lánya felnő lassan.)
Mielőtt kapom a megszólásokat, a szüleim tisztában vannak vele, hogy éretten gondolkodom, több eszem van jóval, mint a korosztályomnak. Nem csinálok hülyeségeket. De mégis mivel apa szava az érvényes mindenben, nem tudom..félek megkérdezni, mert a hangulata is dönt ebben. Pár hasznos tanácsot várnék. Köszönöm előre is!:)
Mert a családi hátterem nem éppen a jó dolgairól híres. Sőt. Apám képes a rossz kedve miatt ezt úgy felnagyítani, hogy akkora vitát generál a saját gondolatai által, hogy megszólalnom sem kell ahhoz, hogy nekem jöjjön.:)
Ez is benne van a dologban.
Ja és még mindig nem említettem egy szóval sem, hogy felnőtt vagyok. Csak kezdek felnőni. Nem mindegy:)
Tudom, hogy vannak dolgok amiket nem láthatok úgy át. De nem vagyok hülyegyerek. Ezt már ők is elismerték.
A barátod mennyivel idősebb nálad?
Lehet,hogy azt hinné,hogy nem tűzijátékot mentek nézni -ha érted mire gondolok. Vagy már lefeküdtetek?
Amúgy nekem a volt baràtom szülei voltak ilyenek. 16 éves volt amikor elkezdtünk járni (én 9 hónappal fiatalabb). 20 hónapot voltunk együtt,de ha eljött hozzánk este nyolckor már jött is érte az apukája. A nyaralónkban kb. 3szor aludhatott ott, természetesen a szüleim os ott voltak.
Ő is átlagon felüli volt ész tekintetében,de tényleg. Anyanyelvi szinten beszélt angolul, retorikára járt, kicsi korától egyetemi tanár tanította programozni,köpte-vágta a politikát stb. stb. De mit ér ha a szülei ilyenek? ...
18/L
Off: kopte-vagta xD ....
On: kerdezd meg amikor jo kedve van, ha meg nemet mond, akkor igy jartal.
most egy 30-60 perces programot ennyire felfújni.. :D
amúgy minek magyarázkodsz nekünk 20 soron keresztül? nem minket kell meggyőznöd.
Nem magyarázkodom. Leírom a helyzetet. Ha nem akarod elolvasni, mert részletes, ne tedd. Nem kötelez rá senki sem:)
Amúgy köszönöm az értelmes válaszokat.
Szerintem is várd meg a megfelelő pillanatot amikor apud jobb kedvében van :)
Akik meg ennyire unatkoznak,hogy egy 16 évest ku.rváznak le ok nélkül pontosan azok a gyerekek ^^ intelligencia szint tükröződik ezen :D
"Jöttem már haza nyáron 8-9 körül (ritkán persze)"
Elkezdtem írni a válaszom, de most nem tudom, hogy ez este vagy reggel 8-9 akar lenni. Mert ha este 8-9 és ezt ilyen normálisnak tartod, akkor apukád elég nehéz eset lehet tényleg.
Amúgy meg na ja, megválaszoltad magadnak a kérdést, mint ahogy erre már rávilágítottak. Olyankor kérdezed meg apukádat, amikor jó kedve van. Sajna ennél komolyabb tanácsot én sem tudok adni, nekem ennyi idősen alap volt az "elmentem XY-nal megnézni a tűzijátékot, majd jövök valamikor Z óra felé, sziasztok".
Talán fényezheted kicsit magad, pl. milyen jól viselkedsz, szót fogadsz, segítesz, jól tanulsz, stb... Rámutathatsz arra is, hogy mindjárt nagykorú vagy. Esetleg arra, hogy hamarosan leérettségizel és esetlegesen más városban tanulsz tovább 1-2-3 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!