Lassan egy hónapja kikellett költöznöm Németországba. Apukám régóta dolgozik itt. És anyukám kiszeretett volna költözni De én nem?
Mar 3hónapja kb kintvan és dolgozik ő is én eddig otthon voltam nővéremmel aki 20éves. De anyának hiányoztam és ezért akarta hogy minél előbb kijöljek. Tesóm nem is akar elvàlalni anya meg nem engedi. Mondtam anyának hogy én nem szeretnék kiköltözni sirtam könyörögtem minden..de ő csak azt mondta hogy majd jólesz.
Amióta itt vagyok az életem egyre rosszabb
otthon minden tökéletes volt
ottvan a barátom is távkapcsolatban maradtunk
de egyre rosszsbb vele is minden
nekem itt nem jó
egésznap egy szobába fekszek kise mozdulok csak hétvégén mefyünk valahova..egésznap sírok alig eszek és senki se érti meg
otthon most jött volna a legszebb évem..ès egy szót se tudok Németül már nagyon kivagyok
Szerintetek mit tegyek?
14L
Mégis mennyit kéne tudnia a világról 14 évesen? Mert szerintem pont annyit, amit eddig megélt. NEKI most ezek a dologok fontosak, mert nincs annyi élettapasztalata (honnan lenne???), hogy legyen viszonyítási alapja. Annyi empátia nincs bennetek, mint egy zokiban, itt mindenki csak a saját korának megfelelő szemszögből látja a dolgokat? Persze, igaza van mindenkinek, nem erről van szó, de ezt kedvesen is el lehet magyarázni, nem kapásból nekiugrani egy gyereknek, hogy ugyan mégis miért nem képes felnőttként feldolgozni az eseményeket...Na, vajon miért? És miért érzi bárki célravezetőnek, ha ilyen stílusban lehurrogja szerencsétlent ahelyett, hogy arra bíztatná, hogy keresse inkább a pozitívumokat, amitől esetleg jobban érezné magát?
Egyetlen olyan hozzászólása nem volt, amiben a szüleit szidná, vagy "hisztizne", egyszerűen csak el van keseredve, mert megfogták és kivették az eddigi életéből és belerakták egy másikba. Ami igen, előfordul, meg kell emészteni, de nehogymár ő legyen a gyökér mert ennek nem tud kapásból örülni. Ez igenis nehéz, és ha ezt valaki nem látja be, azzal valami gond van. Nem tudom, miért kell egy tinit arra bíztatni, hogy kussoljon és vigyorogjon, bármi is történik körülötte. Így majd biztos egészségesen fog fejlődni a kis lelke, ugye?
Azért megnéznék egy-két hozzászólót, hogy került-e már egyáltalán hasonló helyzetbe, lehet jobban kiborulna, mint ez a kiscsaj.
Na pont belőletek lesznek azok a szülők (vagy talán nem), akik azzal érvelnek, hogy merténaztmondtam, mert másra nincs kapacitás.
Kérdező,
A helyedben leülnék és beszélnék anyukámékkal is, hogy elfogadtad a helyzetet, de neked ez nehéz és legyenek egy kicsit türelmesek. Minél többet sétáltok vagy csináltok programot a környéken, annál gyorsabban hozzászoksz, megszereted.
(5)
Kedves #10 es
"14 evesen pasizni"
mert mit kene csinalni egy 14 evesnek?:)
Igen tudom hogy a hagassag fontosabb mint egy "tini szerelem"
de attol ugyan rossz kiszakadni a megszokotbol ami pont jo volt:)
#12 es nagyon koszonom:))
7: Megvan az otthoni lakásotok vagy eladtátok?
A tesód inkább Magyarországon vagy Németországban lakna?
#15 os
megvan meg az otthon hazunk nem is adjuk el.
ki szeretne koltozni kesobb
16: Akkor fizikai akadálya nincsen annak, hogy ott lakj, nem? Akár egyedül.
A tesód, nagyszülők, a barátod szülei tudnak segíteni az életvezetésben, akár odaköltözve, akár napi látogatással, de ha ők messzi laknak, akár hivatalos gyámot is kérhetsz a családsegítőtől, aki hetente 2-3-szor meglátogat.
De hát van felnőtt testvéred, nem lennél egyedül. És gondolom, van nagymamád is, aki a közelben lakik. És a barátodnak is vannak szülei. Nem?
Szerintem ha ezt forszíroznád, megengednék hamarosan.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!