Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednetek, hogy a baratja...

Megengednetek, hogy a baratja oda koltozzon?

Figyelt kérdés

A lanyom 21 eves es Budapesten tanul, ezert vasaroltunk neki reszben hitelbol egy pici lakast. Tavaly megismert egy fiut es most szeretnenek osszekoltozni.

Nekem annyira nem tetszik az otlet.

2016. aug. 9. 17:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
42%

Én megértem a kérdezőt. Igaz, nekem még kicsik a gyerekek, de annyi hülyeséget hall nap mint nap az ember.

Korábban én is így nyilatkoztam volna, h dehát szerelmesek, stb. Aztán sok dolgot már másképp látok én is, mióta szülő lettem.

Érthető az aggodalom, egy anya általában megérzi, ha a lány mellett egy link srác van, aki főleg kihasználná v kényelmi szempontból nem az érzések miatt költözne.

Kérdező, mi a baj a fiúval? Miért ellenszenves?

Az a baj, hogy nincs kitartóbb és önfejűbb teremtés a Földön egy szerelmes fiataltól.

Sajnos ha rossz hatással van az illető rá, sok évbe is telhet, mire észreveszi, hogy nem csak cseszegetés volt a szülők részéről vagy túlféltés, hanem jó megérzés.

Az meg mondjuk már nem hoz vissza x évet vagy esetleg egy "adjuk el a lakást és utazzunk el valahova, ne törődj anyádékkal, csak irigyek"-et. :(

2016. aug. 10. 13:18
 12/13 anonim ***** válasza:
82%

Ha a fiú is ugyanúgy fizetne bérleti díjat és rezsit (nevezzék, aminek akarják), akkor nem lenne ellenvetésem, hiszen a pénzre szükség van, hogy abból tartsátok fönn a lakást. De ha nekem kerülne többe a lányom lakhatása azért, mert a szívszerelme lakik ott és nem egy albérlő, akkor azt nem vállalnám. Hiába a lánynak lett véve a lakás, ha nem tudja fenntartani, mert még tanul, akkor itt nincs helye érzelmeknek, mert önállóságról nem beszélhetünk, az én zsebemre meg senki ne költözzön oda.

Másrészről le kellene ülni megbeszélni a dolgokat. Hangsúlyozom, attól még, hogy kapott egy lakást és 18 elmúlt, nem tehet meg akármit, hiszen nem önellátó. Ráadásul a testvére is oda fog költözni nemsoká, eszerint alakítsák az életüket, ill rendezzék be/át a lakást!

Másrészről: egy albérlőnek jobban örülnék.Sajnos engem használtak már ki a saját lakásom miatt, így van bennem egy adag előítélet, hiszen egy albérlőtől könnyebben veszel búcsút, mint valakitől, aki inkább érdekből van veled, mintsem érzelmekből, és a szemedbe hazudik, vagy akivel megromlik a kapcsolat, de nincs szíve kirakni/a másik fél hitegeti stb.

2016. aug. 10. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem teljesen értem a logikádat... szóval tök jó, hogy inkább egy "idegen" lány lakik ott, mert az ő bérleti díjából kijön az egész rezsi, azt nem kell a lányodnak vagy nektek fizetni. Oké, szuper. De ha a húga költözik oda, akkor ki fogja fizetni a rezsit szerinted? :D
2016. aug. 11. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!