Ti megengednétek a 16 éves lányotoknak?
Figyelt kérdés
Ugye véget ért a sulim,es utana menni szerettem volna dolgozni, /falun lakunk igy nincs sok lehetosegem/ de ahova akartam volna menni oda nem kellett munkás,olyannyira,hogy még leépités is volt,annyira nem volt munka,pedig 2x is probalkoztam. Igy maradtak a foldmuves munkak. Mindennap mentem volna dolgozni,de anyam pedig oda nem engedett,ami ertheto, o alig birja a 40 fokban kinn.Itthon segitek mindenben, van hogy en takaritok,mosog, fozok is neha,stb, tehat nincs panasz. Egzebkent fodrasznak megyek tanulni 2 ev mulva,de addig persze mindáron dolgozni szeretnék valahol,azt terveztem jovore elmegyek kulfoldre dolgozni diakmunkara baratommal. Ő 21 éves, másfél éve vagyunk egyutt, tehát vigyázna rám, stb. Szoval ti haragudnatok a lanyotokra, ha nem menne dolgozni 16 évesen?2016. júl. 22. 14:50
1/20 anonim válasza:
nem haragudnék, de próbálnám felébreszteni az álomvilágból, ugyanis 16 évesen nem fog külföldön diákmunkát kapni
2/20 A kérdező kommentje:
Jovore 17 mulnek, mire elkezdodne a diakmunka szezon, es oda, ahova mennek, felvesznek diakmunkara, igaz csak félállásba,és kevesebbet is fizetnének, de hát ez is jo, nem kellene mindent nekiek allni,amit csak akarok.
2016. júl. 22. 14:56
3/20 anonim válasza:
De ugye azzal is tisztában vagy hogy amit kint keresnél az elmenne az utazásra, az ottani szállásra és az étkezésre? tehát vagy nem keresnél semmit vagy még mínuszba is jönnél ki
4/20 anonim válasza:
Külföldre nem, mert kiskorú, jogilag problémás lehet, ráadásul felnőttként is rizikós kimenni csak úgy, hát még egy 17 évesnek. Olyan oké, hogy szervezetten nyelvet tanulni, vagy 19-20 évesen au pairnek nagy körültekintéssel, de 17 évesen diákmunkára... semmiképp.
5/20 anonim válasza:
Nem örülnék ha a lányom dolgozni akarna, ahelyett hogy tanulással töltené az idejét inkább. Dolgozni ráér ha felnőtt lesz és diplomája lesz meg jó állása, vállalkozása.
6/20 A kérdező kommentje:
Ahova mennék,ott dolgoznak párom szülei, szállás ingyenes, kaját összepótolva veszik,stb,ugyhogy épp hogy csak az utra menne el egy kis pénz
2016. júl. 22. 15:04
7/20 anonim válasza:
Akkor menjél, kit érdekel. Ha nem fogadod meg a jó tanácsot, akkor csinálj azt, amit akarsz.
8/20 anonim válasza:
Szóval a pasid szüleinek a nyakára mennél ingyenélősködni? Na így tuti nem engednélek. És ők tudnak róla egyáltalán hogy kb két hónapig egy plusz éhes szájat kéne etetniük, plusz meg szeretnétek dobni a rezsijüket is, vagy ezt csak ketten találtátok ki a pasiddal?
9/20 A kérdező kommentje:
Képzeld, a szülei ajánlották fel,hogy segitenek oda bekerulni,ha szeretnék,és miért kellene nekiek etetni? mondom,hogy MINDENKI pótol, tehát én is pótolnék,és barátom is,és mivel félállásban lennék,hamarabb mennék a szállásra is,ezért mire hazajönnének lenne kaja,házimunka meglenne csinálva stb, mivel emlitettem hogy itthon is szoktam fozni,ott is foznek.
2016. júl. 22. 15:28
10/20 anonim válasza:
Anyád tudja már? Ő elenged? mert teljesen mindegy, hogy a barátod szülei nyakába mennél ha a te szüleid nem engedik. Ha pedig nem engedik akkor kár azon agyalnod, hogy mennyi mindent csinálnál ott..Beszéld meg a szüleiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!