Apu megverte anyukamat részegen amikor nem voltam itthon. Mit tehetnék ezek után?
Az ember hihetetlen dolgokra képes, ha rá van kényszerülve. Nekem 16 éves koromban meghalt faterom, anyám meg nem sokra rá lelépett egy orvos barátjával. Testvérem nem volt, egyedül maradtam. Akkoriban állami bérlakás volt a trend, szinte mindenki abban lakott. Mi is. Intézetbe nem akartam kerülni, ezért éjszakai vagonrakásokat vállaltam félpénzért, feketén. Legálisan nem dolgozhattam volna az iskola mellett. (Középsuliba jártam.) A pénz felét le kellett jattolnom az igazi vagonrakó brigádnak, hogy dolgozhassak, míg ők söröztek.
Szóval éjjel meló, nappal kávé, meg suli. De most, utólag visszagondolva örülök, hogy így alakult. Akkor ott meg kellett tanulnom, hogy siránkozással nem megyek semmire, és ha akarok valamit ebben a tetves életben, akkor csak magamra számíthatok. Jó lecke volt ez a későbbi évekre, a boldogságra.
Ma már persze ilyen lehetőség nincs, meg egyébként is lány vagy, és az éjszakánkénti 1500-2000db 50 kilós cementes zsák alighanem kifogna rajtad. Csak azért meséltem el, hogy lásd, milyen mérhetetlen rejtett tartalékok vannak az emberben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!