Hogy van az, hogy némelyik szülő az egyik gyerekének mindent elnéz/megenged, a másiknak meg semmit?
Azt tapasztalom valóságban(ismerek ilyen szülöket ami a kérdező ír)+ interneten(pl: itt gyk ebben a kategóriában)mindig szülőknél az a kedvenc, imádott gyerek aki semmirekellő, életképtelen ,pénzéhes,lusta iskolában járni,lusta dolgozni ,alkoholista,drogos,cigi függő, amolyan mindent le sz.r.m típus, ugy beszél beszél szüleivel mint egy k...al stb.Mégis ő a szent gyerek.
Normális gyerek(pl:tanult,dolgozik) ő fekete bárány,szülő levegőnek nézi,sajnálják tőle pénzt, úgy beszélnek vele mint egy k...l.stb
Ugyanez a helyzet nálunk. Öcsém 20, nem dolgozik, lusta,trehány, én meg 22 lány, a belemet kidolgozom, mindenben segítek, és mégis én vagyok állandóan cseszegetve mindenért. Ilyen az élet. :)
Tudni kellene nem különbséget tenni gyerek és gyerek között, főleg ha pont a fordítottja van és a szorgosabb van lenézve
A feleségem családjában ugyanez van. Szegénykém egy kitaszított, "otthon kuss a neved" szellemben nevelt leányzó, de az öccse bezzeg, ő a szent a sérthetetlen, akinek mindig igaza van (amíg egyszer fel nem koncolom). Merthogy ő mindig megy haza segíteni (pénzért persze). Mifelénk ezt munkának hívják. Ennyi erővel én is sokat segítek a főnökömnek. Mindamellett úgy beszél a szüleivel, mint a kutyával, az anyjával, mintha cseléd lenne... Katasztrófa.
Szóval egy szó, mint száz a gyökerét nem sikerült kibogozni. Ez a helyzet és kész.
Én három gyerek közül a középső vagyok. Emiatt már meg sem lepődöm a feketebárányságomon. A húgom meg a bátyám az isten. Remek kis közösséget alkotnak édesanyámmal, amibe én már nem férek bele. Egy időben tepertem egy kicsit magasabb szintért, de mostmár lesz@rom. Nekem is ezt dobta a gép :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!