Családi konfliktus! Mit csináljak?
A szüleim elváltak 6 éve. Apukám jelenlegi barátnője a kezdetek óta utál engem, és az öcsémet. Megpróbálta elérni, hogy az apánk ne tartsa velünk a kapcsolatot. Ez nem jött össze neki, de így is csak havonta 1-szer visz/vitt el minket 1 hétvégére. A tartásdíjat az 1/4-ével lecsökkentette, mert új munkahelye van, de kb ugyan annyit keres. Ők mondhatni "luxusban" élnek. Medencés ház, drága külföldi utazások ahova minket nem visznek..stb. A csak ilyeneket is mondott rólunk, hogy megfojtana minket. De már 2x eljátszotta, hogy elköltözik (veszekedés után) aztán mivel apám nem akar egyedül lenni mindig könyörög neki, hogy jöjjön vissza. Az előző pasija öngyilkos lett. Nagyon gonosz, kémprogramot rak az ottani gépünkre, kisajátítja a nappaliban levő tv-t, miközben van hogy nem is nézi, hanem laptopozik. Apánk vinni akar mindenhova, pl Aquaworld-be, de nem enged soha sehova, otthon kell ülnünk a szobában. Egyszer teljesen meghülyült, a kocsi koszos ablajára az ujjával ráírta, hogy "csicska" apámra, mert hogy elment velünk biciklizni, meg amikor eszünk előveszi nekünk a szalámit, vajat..stb. Mikor 2. elment a csaj, úgy volt nem jön vissza, de a gyereket tervezgették, már nézegették a gyerekágyat. Ha megszületett volna valószínűleg a mi szobánkba rakta volna be. Nos mióta visszaköltözött én nem megyek apámhoz, mert ilyen környezetbe nem akarok létezni, Az öcsém még kisebb (10 éves) én 17 vagyok. A nagymamámékhoz viszont szoktam menni, és apám ODAHOZTA a csajt is "látogatóba", pont mikor én ott voltam. Erre én felmentem az emeltre és bezárkóztam a szobába. Utána még apám akarta, hogy menjek le és üldögéljek a pi**a mellé, (aki a helyemen ült). Nem nyitottam ki az ajtót, én nagyon megsértődtem, hogy azért nem megyek oda hogy ne lássam erre idehozza. állítólag még könnyes is volt a szeme, hogy de hiányzik a fia. De másnap jött vissza a nagymamámékhoz, hogy az öcsém elvigye, mondtam neki, hogy beszélhetünk, csak ne hozza a csajt. Azt mondta "te nem szabsz nekem feltételeket". Szóval eljöttem mielőtt odaért volna. A nagypapám vitt a kocsival, és ő sajnos csak azt hiszi el, amit apám mond, és jól összevesztem vele is. De ő mindig is ilyen volt, hogy a fia szent, pedig miután elvált anyámtól volt 3 nője is párhuzamosan. Nem is tudott a nagyapám arról, hogy külföldre kiutaztak nyaralni, mikor elmondtam neki nem hitte el. Azt se hitte el anyámnak meg nekem, mikor mondtuk, hogy apám szivarozik (ez akkor volt mikor együtt éltek még). Tehát csak arra célzok, hogy csak azt hiszi el amit apám mond, senki másnak nem (nekem se, anyámnak se). Apám előző csaja elhagyta a régi pasijáért apámat, és rám fogta a nagyapám azt is, hogy én üldöztem el. Aztán ezt belátta, hogy nincs így.
Szóval nem túl jó a helyzet mit tudok csinálni?
Kedves kérdező.
Azok alapján amiket írtál, úgy gondolom apádat hanyagolnod kéne, mert a saját hülyeségébe visz titeket. Te 17 vagy tesód meg 10. Nem kell nektek egy ilyen stresszel teli ember. Majd később ha jól eltolja, bánhatja majd. :) Akkor majd szépen visszaadjátok neki. Egyébként elárulom, hogy egy 10 éves gyereknek is joga van eldönteni, hogy hova nem akar menni. Ami nem megy nem kell erőltetni. Azt mondom, hogy beszélj tesóddal, szeretne-e menni oda, vagy sem, ha azt mondja NEM akkor azt is kérdezd meg hogy miért, hisz egy kisgyerek mindig őszinte :) az én tesóm 11 éves. Nem tudom pontosan apánknál mi gurult el, de nem látogatott se engem se öcsémet az utóbbi 2 és fél évben, pedig lett volna alkalma rá. Én már külön lakok, mégsem tett érte. Szóval azt mondom neked ha nem akarod hogy rámenj lelkileg apád baromságaira, akkor hagyd a fenébe. Nem a gyereknek kell tennie ezért, és a "nevelő anyád" attól még hogy apud barátnője, NEKI is kellett volna tennie a beilleszkedésénél, hogy TE és az ÖCSÉD is elfogadják. Nem a gyerek dolga alkalmazkodni, mert ha a gyerekhez úgy állnak, idővel ő is befogadóképes lesz az idegennel szemben. Hagyd apud, majd rájön, ha mégsem akkor így járt. :DDD
Még akkor megszakítottam a kapcsolatot apámmal, amikor tanácsoltátok. Azóta összeházasodott a hülye csajjal, és az összes kommunikáció évek óta az apámmal, hogy SMS-ben kívánok neki boldog szülinapot, karácsonyt, és egyéb ünnepet. Sajnos nem tért észhez, de szerintem végül még is az volt a jó döntés, hogy nem megyek hozzá és nem beszélek vele. Nagyon bunkó lett sajnos azóta, fenyegetőzött eleinte, hogy nem fizeti a gyerektartást. Felvettek egyetemre, az érettségi és a beiratkozás közötti időszakban nem fizetett pénzt, mert "nem tájékoztattuk", holott az öcsém és a nagymamámék is mondták neki. Ő még az évekkel ezelőtti konfliktus előtt lecsökkentette a gyerektartást, mert munkahelyet váltott, de ugyanannyit keres. És félrerakja évek óta azt a pénzt és abból vesz új kocsit, megy külföldi utazásokra a hülye csajjal, aki röhög a markába mert el van tartva (és egyébként minimálbér a fizetése a csajnak). Öcsémnek egy búvármaszkot!! vett ajándékba névnapjára apám, amit visszakért 1 héttel később. A csajnak meg vett egy autót!! Mi meg megszakadunk, hogy fizessük a számlákat, magántanárt meg az iskolakezdést, és már felmerült, hogy muszáj lenne elmennem dolgozni tanulás helyett. Apám meg a luxusban éldegél a nagy házában, a vastag bankszámlájával, és a méregdrága kocsijával. És amit lecsökkentett gyerektartást, azt félrerakja magának.
Szerintetek nem gerinctelen féreg az ilyen ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!