Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Családi konfliktus! Mit...

Családi konfliktus! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak 6 éve. Apukám jelenlegi barátnője a kezdetek óta utál engem, és az öcsémet. Megpróbálta elérni, hogy az apánk ne tartsa velünk a kapcsolatot. Ez nem jött össze neki, de így is csak havonta 1-szer visz/vitt el minket 1 hétvégére. A tartásdíjat az 1/4-ével lecsökkentette, mert új munkahelye van, de kb ugyan annyit keres. Ők mondhatni "luxusban" élnek. Medencés ház, drága külföldi utazások ahova minket nem visznek..stb. A csak ilyeneket is mondott rólunk, hogy megfojtana minket. De már 2x eljátszotta, hogy elköltözik (veszekedés után) aztán mivel apám nem akar egyedül lenni mindig könyörög neki, hogy jöjjön vissza. Az előző pasija öngyilkos lett. Nagyon gonosz, kémprogramot rak az ottani gépünkre, kisajátítja a nappaliban levő tv-t, miközben van hogy nem is nézi, hanem laptopozik. Apánk vinni akar mindenhova, pl Aquaworld-be, de nem enged soha sehova, otthon kell ülnünk a szobában. Egyszer teljesen meghülyült, a kocsi koszos ablajára az ujjával ráírta, hogy "csicska" apámra, mert hogy elment velünk biciklizni, meg amikor eszünk előveszi nekünk a szalámit, vajat..stb. Mikor 2. elment a csaj, úgy volt nem jön vissza, de a gyereket tervezgették, már nézegették a gyerekágyat. Ha megszületett volna valószínűleg a mi szobánkba rakta volna be. Nos mióta visszaköltözött én nem megyek apámhoz, mert ilyen környezetbe nem akarok létezni, Az öcsém még kisebb (10 éves) én 17 vagyok. A nagymamámékhoz viszont szoktam menni, és apám ODAHOZTA a csajt is "látogatóba", pont mikor én ott voltam. Erre én felmentem az emeltre és bezárkóztam a szobába. Utána még apám akarta, hogy menjek le és üldögéljek a pi**a mellé, (aki a helyemen ült). Nem nyitottam ki az ajtót, én nagyon megsértődtem, hogy azért nem megyek oda hogy ne lássam erre idehozza. állítólag még könnyes is volt a szeme, hogy de hiányzik a fia. De másnap jött vissza a nagymamámékhoz, hogy az öcsém elvigye, mondtam neki, hogy beszélhetünk, csak ne hozza a csajt. Azt mondta "te nem szabsz nekem feltételeket". Szóval eljöttem mielőtt odaért volna. A nagypapám vitt a kocsival, és ő sajnos csak azt hiszi el, amit apám mond, és jól összevesztem vele is. De ő mindig is ilyen volt, hogy a fia szent, pedig miután elvált anyámtól volt 3 nője is párhuzamosan. Nem is tudott a nagyapám arról, hogy külföldre kiutaztak nyaralni, mikor elmondtam neki nem hitte el. Azt se hitte el anyámnak meg nekem, mikor mondtuk, hogy apám szivarozik (ez akkor volt mikor együtt éltek még). Tehát csak arra célzok, hogy csak azt hiszi el amit apám mond, senki másnak nem (nekem se, anyámnak se). Apám előző csaja elhagyta a régi pasijáért apámat, és rám fogta a nagyapám azt is, hogy én üldöztem el. Aztán ezt belátta, hogy nincs így.

Szóval nem túl jó a helyzet mit tudok csinálni?

2016. aug. 1. 00:30
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
6. sorban a csak=csaj akart lenni. Ja és azt elfelejtettem írni, hogy 4 órás facebookozós munkája van (nem igen kell semmit csinálnia és netezget), és a minimálbért kapja csak meg. Szóval nagy esély, hogy csak a pénz miatt van vele, mert egyedül amúgy se tudna belőle megélni.
2016. aug. 1. 00:32
 2/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat már kivagyok idegileg és fáradt is vagyok, nem 6. sor hanem 4.
2016. aug. 1. 00:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan semmit. Maximum azt, hogy véglegesen megszakítod a kapcsoatot apáddal. Ez nehéz lesz, de így vége lesz a szenvedésnek. Akinek itt bármit is tennie kéne, az az apád. De, ahogy látom, nem ti vagytok neki anlegfontosabbak, szóval ne is várj tőle semmit. Az nem kifogás, hogy nem akar egyedül lenni.... Találna jobbat is ennél a nőnél. Pl egy olyat, aki elfogadja a gyerekeit is. Apád a hülye. ( Már bocsánat. )
2016. aug. 1. 00:48
 4/16 anonim ***** válasza:

Jézusom! Én is itt össze-vissza írok. :D

kapcsolatot*, a legfontosabbak* és ez csak kifogás*

2016. aug. 1. 00:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Apud tud róla, hogy mik a konfliktusok és az "utálat" forrásai közted és a barátnője között? Vagy csak annyit lát, hogy utálod a nőt. Mert ha nem is tudja igazán, hogy mi a bajod vele, vagy mi esik neked rosszul, akkor nyilván el se tud gondolkodni rajta, tenni pedig végképp nem tud ellene semmit. Egy szülőnek nagyon rossz, ha a párja és a gyereke nem jönnek ki egymással, és esetleg úgy érzi, hogy választania kell köztük. De egy gyereknek sem könnyű elfogadni a szülő új párját (én is elvált szülők gyereke vagyok, és sajnos soha nem fogadtam el anyum későbbi párjait kisebb koromban, kb ellenségként néztem rájuk). El kellene beszélgetned az apukáddal, elmondani neki szépen, higgadtan (nem indulatosan!), összeszedetten, hogy mi bánt téged, hogyan látsz bizonyos dolgokat, hogy szerinted a nő utál titeket, és hogy emiatt nem szívesen mész hozzájuk. Minden konfliktusnak az a forrása, hogy az emberek nem beszélgetnek egymással, és nem őszinték a másikhoz! Lehetséges, hogy ezen a dolgon is már egy őszinte beszélgetés is nagyon sokat segítene!
2016. aug. 1. 00:54
 6/16 A kérdező kommentje:

Én már sokszor beszéltem vele (mikor nem volt ott a csaj), hogy ez így nem jó, ahogy viselkedik. Erre mindig csak kibeszélte nekem, hogy "ez nem nektek szól", "velem is ezt csinálja mikor nem vagytok itt" - ezt a flegmázós, kötekedős dolgokra értette.

De mikor megkérdezem tőle, hogy miért is csinálja ezt? mi okot adtunk neki, amikor köszönünk neki rendesen, megcsinálunk mindent amit kér, tény, hogy nem beszélgetünk, de hát aki így viselkedik, azzal én nem fogok beszélgetni.

Erre csak ez volt a válasza: "Mert hülye".

Csak inkább megcsinálja amit kér, mert amikor elmegyünk "ő marad ott vele". Az öcsém se szeretne menni, főleg nélkülem, de olyan balhét levágott, hogy márpedig jön, mert ő meg nem döntheti ezt el.

Aztán mostanában meg olyanokat is mond, hogy anyámat simán feljelentheti, mert nem megyek hozzá. Utánanéztem ennek, és csak akkor jelenthetné, ha ő nem enged, de ő engedne de én nem akarok.

Szóval bonyolult a helyzet. Én sokáig próbáltam alkalmazkodni, de semmi hála nincs. Még nekem panaszkkodik apám, hogy megtilt neki dolgokat a csaj (pl nem használhatja a szaunát x időkor, nem játszhat 1 óránál többet egy szimulátorjátékkal (ez a hobbija)). És akkor enged neki, mert nem akar összeveszni vele, meg hogy elmenjen. De utána ez természetes lesz neki, és jön a következő hülyesége. És hogy velünk is ezt csinálja. De ha olyan fontosak lennénk apánknak, már megpróbálta volna megoldani a helyzetet, beszélni vele erről, meg időnként mondhatott volna nemet a hülyeségeire, de sosem tette. Elég rossza helyzet, mert így a nagyszüleimmel is veszekszünk, mert mindig szóba hozzák ,hogy "neked kéne alkalmazkodnod".

2016. aug. 1. 01:09
 7/16 A kérdező kommentje:
Ő nem akar más nőt találni, mert már ő is 40 éven felül van és csak olyat találna, akinek gyerekei vannak. ő meg nem akarja más gyerekeit nevelni. És igen tényleg neki kéne tennie, de nem tesz, és sajnos fontosabb neki a csaj. Pedig az gondol egyet, aztán elmegy/elköltözik... Aztán akkor hirtelen mi vagyunk neki a "legfontosabbak", hogy rögtön az 1 hónap helyett "2 hetente akar találkozni velünk, mert milyen egyedül van". Kb 1x vitt el így (pedig a bíróságon így egyeztek meg a láthatásba), most hogy visszaköltözött megint sz@rik a fejünkre. De még nem is telefonál csak 2 hetente 1x max. És akkor a nagypapámék szemében még én vagyok a gonosz, aki azt várja el, hogy egyedül éljen. és hogy merem ezt csinálni szegény apámmal.
2016. aug. 1. 01:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Már ne is haragudj, de az apád hülye ? Ki maradna egy ilyen idiótával ? Már rég elküldtem volna... Ha rátok nincs is tekintettel apád, hogy állandóan zaklat titeket, legalább magára lehetne. Mi az hogy a nő mondja meg, mit lehet és mit nem ? Én sosem jönnék össze olyan férfivel, aki ezt engedné. Egyenlőknek kellene lenniük a kapcsolatban... Nem értem apádat......
2016. aug. 1. 01:15
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez most komoly ? 40 éves nőnek kb 18-20 éves gyerekei vannak. Miért kéne nevelni őket ? Akinek pedig van 40 évesen fiatalabb gyereke, annak gondolom párja is van. Szóval ez ilyen egyszerű.
2016. aug. 1. 01:23
 10/16 A kérdező kommentje:

Szerintem is ilyen egyszerű, de egyszerűen nem hallgat ránk. Valamiért ez a nő kell neki. Szerintem azért, mert sok nője volt idáig, de mindegyik kapcsolatának eddig vége lett. Szerintem most ki akar tartani mellette mindenáron.

Ja és olyanokat üvöltözött nekem a nő mikor ott voltam, hogy a "féltestvéretek mikor megszületik kitúr titeket, ti meg aludhattok a földön".

Hogy lehet valaki ilyen gonosz?

2016. aug. 1. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!