Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Belenéz a böngészési előzménye...

Belenéz a böngészési előzményeimbe, kutakszik utánam és még neki áll fejjebb!? Hogyan tudnám egy kicsit megleckéztetni? 13l

Figyelt kérdés

Bele nézett a böngészési előzményeimbe amikor szókeresőzött a tabletemen aztán kimentem wc-re arcot tisztítani.Megyek vissza elkezd velem kiabálni hogy mekkora selejtes is vagyok hogy képzelem hogy puskázási tippeket nézek és puskázok mennyire aljas ember vagyok.

Pedig csak kiváncsiságból kerestem rá,egy tanév alatt max 5-ször puskázok nem a dolgozatok 99 százalékában.Ja és néha beleolvas a lezárható naplómba is,mert kinyitja hullámcsattal.Belenézett egyszer az ikolatáskámba még suliidőbe és ugye a telótokom bennefelejtettem,mert mentem az osztállyal csinálni ofő ajándékát év végére és hogy tudjak szólni anyunak mert én aznap reggel tudtam meg és anya meg fél ötkör indul otthonról és du három körül ér haza.Én meg mamához megyek ezért vittem a telefont.Másnap elvette.Utána való nap visszaadta de nem engedte hogy mamától előre fussak.Még jó hogy suliból rögtön hazamentem és kiraktam a fiókba.Ez az utolsó tanítási napon amikor már nincs tiltva a telefon.Hozzátenném hogy anya nem engedi hogy máshova elvigyem az okostelefonom csak a gombosat vihetem ha nagyon muszály,de otthon meg nem használhatom.Csak akkor tudnám minek vehettem meg zsebpénzből amit,mamától kapok.Hozzáteszem abból anya szó nélkül kivesz néha,aztán visszaadja ha észreveszem,de akkor is szóljon,felnőtt ember.Ja meg amikor az iskola táskámba kutatott megtalálta a fogamzásgátlásról szóló kiskönyvet amit felvilágosító órán kiosztottak,és rákérdezett így "ennyire érdekel a fogamzásgátlás!?"Arra gondoltam hogy a naplómmal kicsit megleckéztetném.Mit írjak bele hogy ne bírja ki szó nélkül?Nagyon morbid is jó.Illetve mit kezdjek a többi hülyeségével?13l(októberben 14)

2016. júl. 29. 16:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%

Ne haragudj, de 13 éves létedre ilyen a fogalmazásos és helyesírásod... Eléggé ömlengős, és alig bírtam rájönni, hogy most kivel van bajod.

Tanácsok:

1. Telefonról minden lényeges infót lementeni, majd Gyári beállítások visszaállítása, hogy biztos ne legyenek rajta kémszoftverek (anyukád is telepíthet rá ilyet, ha ért hozzá), vagy van ilyen felderítő és eltávolító program is talán. Csakis ezután érdemes VALÓBAN JÓ JELSZÓVAL védeni a telefonodat.

2. Ennek azonban az a kockázata, hogy esetleg eltilt attól a telefontól, elveszi, vagy ilyesmi. Feltörhetetlen védelem nincs, ha nagyon beteges, szakember segítségét is kérheti.

3. Az öngyilkosságos dolog azért rossz, mert bár jól megszívatod, megvan az esélye, hogy csak még elszántabban fog utánad nyomozni, rövidebb pórázon tart, ha félt. Pl. nem enged sehová, nehogy öngyilkos legyél, szóval többet is veszíthetsz.

4. Számítógépen nem érdemes minden előzményt törölni mindig, hiszen nem életszerű, hogy semmi nincs, és ha látja, hogy rejtegetsz valamit, akkor csak még jobban töri magát. Ehelyett ha lényegtelen dologról nézelődsz az interneten, hagyjad csak fenn, de ha bizalmasabb a dolog, akkor nyiss meg privát böngészőt! A Privát böngészés során nem ment el semmit se, amint bezárod az ablakot, mindent töröl. Firefoxon ctrl+shift+P valamiképpen mindegyik böngészőn van ilyesmi.

5. Én két e-mail fiókot csinálnék, az egyik nem annyira titkos, ezt hagyom feltörni, vagy ha nagyon sarokba szorít, akkor

ezt mutatnám meg, és ennek a címét ismerné, a másiknak viszont még a létezéséről se tudna.

6. A Facebookal érdemes lenne vigyázni, és arra is számíts, hogy amit ide írunk, ez is könnyen eljuthat hozzá.

7. Nézd meg, hogy nincs-e beállítva a leveleződön olyasmi, hogy automatikus másolatot küld az ő címére!

8. Hosszútávon csakis a beszélgetés segít. Jóindulattal tudod csak erről a hibáról leállítani, és sok türelem kell hozzá.

Mindazonáltal az az érzésem, hogy valamiért van valami oka, amiért így aggódik, még ha ez túlzó is. Talán ha többet mondanál magadról, hogy pl. milyen dolgokat hoz fel, akkor tudnánk válaszolni, hogy miként reagálj rá, hogyan szereld le, hogyan nyerd vissza a bizalmát, miként legyen egészséges a kapcsolatotok.

2016. júl. 29. 17:55
 12/23 anonim ***** válasza:
41%
Nem kell foglalkozni vele. Épeszü ember puskázik az iskolában.
2016. júl. 29. 18:21
 13/23 anonim ***** válasza:
56%

Semmiképp ne úgy mondd el a bajodat, hogy az szemrehányó legyen, vagy támadásnak érezze, mert akkor hárításra kényszerül, vagyis tagadni, terelni, támadni stb. kezd. Csakis a saját érzelmeidről, szükségleteidről, kéréseidről beszélj.

Az első ami az eszembe jutott, hogy nézzétek meg együtt a Gaudiopolis című filmdrámát, és beszéljétek meg! [link]

Egy megtörtént eseményről szól Sztehlo Gábor evangélikus lelkészről és a "gyermekvárosáról". Demokráciát épített ki a gyerekeknél. Saját pénzt nyomtattak, saját törvényeket alkottak, saját újságjuk volt... És valóban összebarátkoztak a zsidó gyerekek a nyilasgyerekekkel!

Ebben a filmben van egy olyan mondat, hogy Sztehlo azt mondja: "a gyerekeknek is joguk van a titkaikhoz", vagyis nem gyakorolt nyomást, nem nyomozott, ha nem akartak beszélni, pedig akkoriban sokkal veszélyesebb idők jártak.

Ez a dokumentumfilm is érdekes lehet a hitelesség kedvéért: [link]

A lényeg, hogy ez egy jó apropó lenne arra, hogy magatokról beszéljetek.

2016. júl. 29. 18:44
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Gépet vesz neked és fizeti a netet és még neked áll feljebb. Legalább az előzményeket törölnéd. Ennyi ésszel jogosan aggódik érted édesanyád.
2016. júl. 29. 20:02
 15/23 anonim ***** válasza:
Honnan kellett volna tudnia hogy az anyja problémát csinál belőle?
2016. júl. 29. 20:23
 16/23 anonim ***** válasza:
44%
A Summerhill szintén nagyon érdekes film és megtörtént eseményt dolgoz fel az is.
2016. júl. 29. 20:45
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

Kedves naplóm,

Már a negyedik terhességi teszt is pozitív lett... el kell mondani az apának, de nem tudom, hogy jozsi, Pisti, aron, zoltan, vagy Dani e az apa...

2016. júl. 30. 00:55
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

*muszáj

Hát, szerintem ezt mindenképpen beszéld meg anyukáddal, ne pedig azzal add vissza a kölcsönt, hogy öngyilkossági tippekre keresel rá, mert abból még komolyabb baj lehet, mondjuk elvisz pszichológushoz és még jobban kutakodni fog utánad. A naplódat pedig rejtsd el ezután olyan helyre, ahol nem találja meg.

Különben pedig azt megértem, hogy kiakasztotta a puskázási tippekes keresésed, mert azt szerintem sem kéne, 6./7.-ben még simán megtanulható az anyag, és megírható anélkül is egy dolgozat ötösre.

14/L

2016. júl. 30. 06:39
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Itt senki se ismeri az inkognitó módot? nemá
2016. júl. 30. 10:19
 20/23 anonim ***** válasza:
Az mi?
2016. júl. 30. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!