Engednétek ezeket a dolgokat a két hónap múlva 14 éves lányotoknak? Ha igen\nem miért?
Szempillaspirál használata suliidőben
Visszafogott kötömfestés szintén suliidőben.
Hajolaj,testápoló,kétkrém,arcradír,arctisztító használata
Plusz lyuk a fülbe
Megengedném. Első hülye, de legalább ne reklámozná.
Plusz lyuk... komolyan már, ne legyetek nyomorékok. Kérdező, te ismered a lányod, ha egy plusz lyuktól a fülében nem fog jól tanulni, és qrva lesz, nem a fülbevalóval van baj.
Testápoló, kézkrém, hajápoló... ezek korfüggetlenek, bébit is krémezel, ha szárad a bőre. Arctisztításnak, hidratálásnak is itt az ideje. Segíthetnél neki, bár ha tudnál, nem itt kérdezősködnél, mert tisztában lennél vele, hogy ezek normális dolgok.
Nem vagyok szülő, de azért remélem nem gond, ha válaszolok.
Emlékszem nálunk általános iskolában a házirend tiltotta mindenféle smink használatát, még a körömlakkot is lemosatták, ha észrevették. Most már sokkal lazábbak ilyen téren, pedig azért nem volt olyan nagyon régen mikor általános iskolás voltam...Amúgy nekem semmi gondom nincsen ezekkel a dolgokkal. A szempillaspirál nem egy túl szembetűnő dolog de mégis szép, ízléses, ha valaki normálisan használja. A körömfestés pedig ugyanilyen, ha az iskola nem tiltja, akkor szerintem semmi akadálya. Egy visszafogottabb köröm, ami illik egy 14 éves lányhoz (szerintem az élénkebb színekkel sincs baj) az rendben van. A hajolaj, testápoló stb. szerintem természetes. Nekem a plusz fülbevalóval sem lenne problémám. Én is 15 éves voltam mikor plusz két lyukat lövettem a fülembe. Ha mondjuk az arcán (orr, ajak) szeretne egy piercinget, akkor az nyilván más tészta, nem engedném meg. Viszont egy fülbevalónál, ha hosszú a haja, akkor csak kiengedi és már nem is látszik. Aztán, ha esetleg később megbánja vagy mégsem tetszik neki, akkor meg kiveszi és a helye nem is látszik, de sokaknak még évek múlva is benő a lyuk. Szerintem ezek olyan dolgok, ami beleférnek, viszont arra nyilván oda kell figyelni, hogy ne az legyen, hogy amit kiejt a száján azt szempillantás alatt megkapja mert elég hamar el tud szaladni valakivel a ló. Ugyanakkor ezek olyan dolgok, amiket nem tartok "ördögtől valónak" és nem tiltanám őket.
Haj és bőr ápolás alap dolog. Ez a minimális smink és lakk is normális, ha az iskolában nem okoz problémát. Nálunk házirend tiltotta a sminket, de gyakorlatban csak azt kérték meg visszafogottabb sminkelésre aki úgy nézett ki mint egy papagáj.
A plusz lyuk sem nagy kérés, anyámnak is volt fiatalon, még a lánykoliban szúrta neki egy másik lány. Én inkább elvinném a gyerekem egy tiszta, jó hírű szalonba, mint hogy egy másik gyerek döfködjön bele tűket.
Ki az a nagyon hülyegyerek,aki mindenkit lepontozott?
Akár azt írta hogy Igen,akár azt hogy Nem.
pillaspirált 12(!) éves korom óta használok, most is, napi szinten, körmöt viszont felnőttként kezdtem festeni. de ettől még engedném a lányomnak, hadd ügyesedjen, ne bénázzon annyit, mint én.
az olajok, krémek, arcápolási termékek teljesen korfüggetlenek, kell is használni.
a lukat csak akkor engedném, ha jó helyen szúratná és/vagy én is ott lehetnék vele.
A hajolajat, testápolót, kézkrémet engedném. Bár nem értem, hogy miért kellene erre egyáltalán engedélyt kérnie, ezek alapvető dolog, krémmel egy 2-3 éves kisgyereket is be szokták kenni, ha száraz a bőre.
Az arctisztítás is mehetne nyugodtan, hiszen ebben a korban már elkezd zsírosodni a bőre, na meg ott vannak a miteszerek, pattanások is. Ez egy hasznos dolog.
A szempillaspirál sem egy túl kirívó dolog, ha nagyon szeretné, engedném neki. De ez attól függ, hogy a suliban szabad e bármilyen sminkterméket használni, vagy nem.
Körömlakkozni sem lehet sok helyen, de ha a szóbanforgó iskola engedi, akkor néha lehetne egy kis visszafogott lakkja. (pl átlátszó, halványrózsaszín, testszínű)
A + lyukat a fülébe nem biztos, hogy megengedném.
1 es 2 igen... ezek nem nagy dolgok, biztos a többiek is csinálják és nem szeretne kilógni a sorból.
3 halolaj, radír ilyenek, ezt nem... felesleges... Én felnőttként se használok ilyeneket, mégis ápoltnak tartom magam
4 plusz lyuk. ha nagyon szeretné akkor igen. de pl szülinapjára, vagy mondjuk ha látom, hogy szorgalmas a suliban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!