Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg az én dolgom lenne a...

Tényleg az én dolgom lenne a hugom felnevelése? Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Kezdeném azzal, hogy 17 éves lány vagyok, a hugom 3 éves. Én alapból nem nagyon tudok mit kezdeni kisgyerekekkel, csak a már nagyobbakkal, kisiskolásokkal. Ezért a hugommal se tudok sokat foglalkozni, egyszerűen tényleg nem tudok vele mit kezdeni. Ennek ellenére anyáék gyakran sózzák a nyakamra hiába tudják hogy nem tudok mit csinálni vele. De a hugom valószínűleg ezért elkezdett piszkálni, ütni, csapni, csúnyán beszélni velem, meg hasonlók, és hiába szólok ilyenkor anyának hogy ezzel kezdeni kéne valamit, én mondhatok a gyereknek bármit rám nem hallgat, ha meg ezt engedik neki akkor annak nem lesz jó vége. Ilyenkor csak vállat von meg hasonlók. Ha meg pl amikor megüt a hugom, és elkapom a kezét akkor persze elkezd hisztizni, anyám meg elkezdi, hogy hagyjam már szegényt. Tudom hogy nem ez a jó mód a nevelésre, de én ezzel mást nem tudok tenni. Hagyni meg nem akarom hogy akkor üssön meg amikor csak akar. Mit kellene ilyenkor csinálnom, vagy mit mondjak anyámnak hogy felfogja hogy ez így nem lesz jó?
2016. júl. 23. 21:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a kérdés címéből az jön le, h rád maradt a húgod szülők és egyéb rokonok nélkül, ami szerencsére nem így van.

Másrészt sok szülő úgy gondolja, hogy majd a nagy gyerek jó lesz bébiszitternek, ami azért nem túl szép dolog, hisz mégse neked szülte. De persze az se mindegy, hogy hányszor "sózza rád", mert néha azért be lehet segíteni vigyázni. A probléma, amikor már éjjel nappal rád van bízva.

Ezen kívül: háromévesen egyszerűen dackorszakban van. És olyankor sajnos nem könnyű velük. Ha rád van bízva, éreztesd, h te vagy a főnök, és nem az ostorral verésre gondolok, de nem szabad belemenni az ilyen kis játékaiba, ha hisztizik levegőnek lehet nézni, stb. Jó módszer még, ha rád van bízva, a fárasztás. Vidd ki levegőre és szaladgáljon.

Plusz mindenképp említsd meg anyukádnak, hogy sajnos a türelmed nem végtelen, nem biztos, hogy tudsz tolerálni egy hisztis háromévest.

2016. júl. 23. 21:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Nálunk ekkora korkülönbség azért nem volt, de hasonló szitu volt. Bárhová mentem, jött utánam, piszkált, ütögetett, húzta a hajamat, a cuccaimat tette tönkre, napokig épített legó izéket szedett darabokra és ha csak rászóltam, ment ordítva apáékhoz, hogy bántottam. Semmit se tudtam tenni, borzasztó volt. És közben minden szart megvettek neki persze.

A fordulatot az jelentette, amikor egyszer eldurrant az agyam, és valóban erőből visszaütöttem és meg is rángattam. Nem vagyok rá büszke, és persze rohadtul kikaptam miatta, apám leüvöltötte a fejemet és közölte, hogy többé nem vagyok a lánya, de utána soha nem terrorizált a kistesóm.

2016. júl. 24. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!