Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szüleim alkoholisták, az...

Ha a szüleim alkoholisták, az mennyire az én "dolgom"?

Figyelt kérdés
Képtelen vagyok megérteni,nem akarom tudni a miérteket,nem érzem h akarnék de azt sem h tudnék segíteni az alkoholizmusukon.Elfogadom mint tényt és kikerülöm őket.Mennyire a gyerek felelőssége ez ilyenkor??? Bele kellene avatkoznom? 60körüliek
2014. febr. 3. 15:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy tudsz segíteni nekik. Semennyire nem a te felelősséged!! Ezt jól jegyezd meg, és semmilyen bűntudatod NE legyen!
2014. febr. 3. 15:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb hozzáállás, mintha ezen rágnád magad. Amíg ők nem látják be hogy alkoholisták, úgysem tudsz mit tenni.
2014. febr. 3. 15:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem a te felelősséged! Felnőtt emberek, ők tartoznak felelősséggel a tetteikért!

Megpróbálhatsz beszélni velük a dologról. Szerintem addig, amíg egy alkoholista nem jön rá, hogy ő alkoholista, ami betegség és gyógyítani kell, addig nem sok mindent lehet értük tenni.

2014. febr. 3. 15:44
 4/12 anonim ***** válasza:
Nyilván nem a te felelősséged. De jó lenne tudni, hogy hány éves vagy? Velük laksz-e?
2014. febr. 3. 15:49
 5/12 anonim ***** válasza:
Kb annyira a te felelőséged,mintha cukorbetegek lennének.Ha nem akarnak meggyógyulni ,nem tehetsz semmit.Sajnos ez van.
2014. febr. 3. 15:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, akkor van egy kis bűntudatod, hogy esetleg nem tettél meg mindent értük, de ne legyen! Ha meg akarnak gyógyulni, akkor persze segíthetsz nekik, de ha elutasítják a segítséget, akkor nem tudsz mit tenni.

:(

2014. febr. 3. 16:19
 7/12 anonim ***** válasza:
semmit sem tudsz tenni,egyébként ha már nem velük élsz nem is sok közöd van hozzá...az ő dolguk
2014. febr. 3. 16:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Kábé semennyire.

Amíg ők maguk nem akarnak változni, addig Te hiába próbálsz segíteni, sajnos. :/

28N

2014. febr. 3. 18:10
 9/12 A kérdező kommentje:
Jelenleg velük élek a két gyermekemmel,apám már 13éve is ivott,anyát csak azóta látom mióta hazaköltöztünk,de rémlik h már 8-9éve is sokszor akadt a nyelve amikor telefonáltunk.Munkanapok kivételével rengeteget fekszenek,anyám dűlöngél,akad a nyelve,püffedt arc.Ellátom magunkat,igyekszem kerülni a konfrontációt de zavar hogy mivé lettek,hogy a gyermek folyton azt hallja,hogy ne menj be hozzájuk,pihennek,reggel-délben-este.Csak nem tudom mennyire illene rákérdeznem,lehet h én érzem helytelenül és mivel a szüleim,segítő szándékkal beszélgetni kellene.Ehelyett undorodom,mert már a nagyapám is ilyen volt.
2014. febr. 3. 23:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért az az igazi lepukkant alkoholista nem szokott dolgozni. Másrészt annyira nem kommunikáltok, hogy megkérdezd, hogy szoktak-e inni? Vagy nem látod az üvegeket, piaszag, stb.?
2014. febr. 3. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!