19 éves vagyok, mindig megbízható voltam, sosem csináltam semmi elítélendőt. Nem cigizek, nem iszok, nem csapongok. Jó tanuló vagyok, orvosira készülök. Néhány teljesen értelmes barátommal elmennénk beülni egy letisztult kocsmába - és itt sem fogyasztatnék alkoholt - beszélgetni. Azonban édesapám ebből az egészből veszekedést, konfliktust csinál, nem szeretne elengedni. Komolyan kétségbe vagyok esve ... Értem, hogy félt és ez nagyon aranyos tőle, de felnőtt vagyok, körülbelül tízig-tizenegyig maradnék, még nem is pesti éjszakában jönnék haza, telefonon mindig elérhető vagyok. Hogyan közelíthetném meg a témát? Komolyan nem tudok már mit tenni... :(
más ennyi idősen elköltözik,vagy egyedül megy nyaralni akár külföldre is. jogilag felnőtt vagy. nyilván az ő házukban laksz,ők tartanak el, ezért nem vagy még független. de ettől függetlenül nem szabad eltűrnöd,hogy 12-13 éves gyerekként bánnak veled. a kulcs az,hogyha azt akarod,hogy felnőttként tekintsenek rád, akkor viselkedj is úgy. ne kérj engedélyt,hanem csak közöld velük,hogy hol leszel és mikor jössz. legalábbis én a te korodban így csináltam. tiszteltem a szüleimet, de ez nem azt jelenti,hogy nem volt saját akaratom.
mert tényleg nevetséges,hogy 19 évesen este tízig sem engednek el.
2016. júl. 22. 11:43
12/22 A kérdező kommentje:
A válasz nem lett. :) Én pedig nem vagyok az a fajta, aki ennek ellenére is elmegy ... Azért köszönöm nektek! :)
2016. júl. 22. 11:59
13/22 anonim válasza:
Felnőtt emberként közlöd, hogy sziasztok, elmentem, kb. 11 felé jövök, telefonon bármikor elértek. Puszi.
Ennyi.
Nyilván az együtt élő emberek szólnak, hogy nagyjából mikor érkeznek, ebben semmi gyerekes nincs (a szüleim is mondják nekem, én is mondom nekik), de nem percre pontosan, és nem is részletekbe menően.
Egyébként pedig felnőtt vagy, saját döntésekkel, és nem kell engedélyt kérned.
2016. júl. 22. 11:59
14/22 anonim válasza:
Ülj le vele és beszéld meg, értelmes vagy, ne félj kinyitnia szádat. 19évesen külön éltem, oda mentem ahova akartam, egyedül repültem havonta többször. Minél hamarabb tisztázd mert mindig korlátozni akar majd.
2016. júl. 22. 12:00
15/22 anonim válasza:
Ez van. A te életed a te döntésed.
2016. júl. 22. 13:06
16/22 anonim válasza:
A pasid azért majd megdughat ugye? Vagy engedélyt kérsz arra is? És közlöd vele,bocsi apa nemet mondott. Én pedig nem vagyok az a rakoncátlan típus.
Ott is hagy majd. Hajrá!
2016. júl. 22. 15:15
17/22 anonim válasza:
Felesleges ezt tovább ragozni. Majd rájön pár év múlva barátok nélkül magányosan hogy basszus ki kéne állnom magamért. Addig meg jó otthonülést
2016. júl. 22. 15:21
18/22 anonim válasza:
Akkor ülj csak otthon. Csak ne lepődj meg ha 40 évesen majd a boltba se engednek el.
2016. júl. 22. 16:14
19/22 anonim válasza:
Ezekből lesznek a 30 éves, mamahotelban élő, síró-rívó szűz, 0 szociális élettel rendelkező senkiháziak.
2016. júl. 22. 18:30
20/22 anonim válasza:
A szüleid sem akarhatják hogy életed végéig velük lakjál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!