Szuleim szeretnenek hozzank koltozni, de egyszeruen nem jonnenk ugy annyira ki anyagilag. Valaki esetleg adna tanacsot ezugyben?
Na jo, ez valszeg hosszu lesz, ugyhogy elore is bocsanat. Masodszor is nincs magyar billentyum szoval bocsi az ekezetek miatt.
Nos, 4 eve elunk egyutt baratommal Hollandiaban. A baratom szinten holland es szuleim azota sem kepesek megbekelni ezzel a tennyel, mivel sajnos nem annyira kedvelik a kulfoldieket.
Viszont szuleim rossz anyagi helyzetbe kerultek, apa mar nyugdijas, de ekozben dolgozik is. Kb 5 eve azt csinalja, hogy 3-4 havonta megvaltoztatja a munkahelyeit es anya mindig kivan miatta, folyton veszekednek. Most viszont apa felmondott, es nem is keres uj munkahelyet, anya pedig csak 4 oraban szokott dolgozni es meg a minimalbert sem kapja meg szinte, igy ugy dontottek, hogy ki akarnak jonni hozzank. Aha, az elejen meg ruhelltek a baratomat, hogy holland, most meg hirtelen egy fedel alatt akarnak lakni vele is. Nemsokara meg fog szuletni a kisfiunk es nem elunk valami nagy lakasban, szoval nekik szinte helyuk sem lenne, raadasul semmilyen nyelvet nem beszelnek, igy munkat sem nagyon talalnanak, foleg hogy apanak csak 8 altalanosa van... Anyanak megvan az erettsegije meg van szakmaja es azzal szerintem el tudna helyezkedni, es baratom mondta, hogyha elmegy megtanulni hollandul, legalabb a mindennapi dolgokat megtanulja, akkor azzal a szakmaval el fog tudni helyezkedni, mert nem kell olyan sokat beszelni, esetleg csak a kollegakkal, es mellette tudna komolyabban is hollandul tanulni. Legalabbis nekem volt lehetosegem, hogy a munkam mellett jarjak nyelviskolaba hollandul tanulni, sikerult magasabb szintre emelni a nyelvtudasom es igy tudtam normalisabb munkakat is vallalni. Nem konnyu nyelv, de akarattal meg lehet tanulni. Foleg hogy anyanyelvu kornyezetben elek es baratom is sokat szokott segiteni meg kijavit ha valamit rosszul mondok. Apaval meg nem tudom mi lesz.. Anya meg nem jonne apa nelkul, es ha veletlenul anyanak megsem jonne ossze a munka, akkor ott lesznek ketten, plusz a fiunk is nemsokara, es nem vagyunk erre annyira felkeszultel, egyszeruen nem tudnank oket eltartani. Mi alapbol sokat szoktunk utazgatni, legutoljara pl Szentpetervaron es Moszkvaban voltunk es nekem ez volt a legnagyobb elmenyem es jovore szeretnenk elmenni Kanadaba.
Szuleimnek mondtam, hogy elegge nehez helyzetbe hoznanak minket, de nem szeretnem oket kellemetlrn helyzetbe hozni, igy legvegsobb esetben ha nincs mas valasztas akkor johetnenek. Csak baratom szerint nem jo otlet, mert felboritana az eddigi terveinket. Ebben igaza van es en is nagy dilemmaban vagyok, hogy mit csinaljunk.
Meg egyszer bocsi az ekezetek miatt, tudom hogy idegesito. Csupan szeretnek ebben segitseget kerni, mert akarhogyis nezem sok hatranya is lenne, amivel nem biztos hogy meg tudnank birkozni.
1. Nincs nálatok elèg hely.
2. Hamarosan megszületik a baba.
3. Ha megengeded,hogy odaköltözzenek, akkor életük végèig tarthatjátok el őket, rajtatok fognak élősködni. Aztán pár éven belül gazdagítod az elvált szülők táborát, mert a párod sem fogja sokáig elviselni azt, hogy kihasználnak titeket.
Ha rám hallgatsz akkor nem engeded oda őket.
én is azt tudom javasolni,hogy havi szinten küldj nekik pénzt. annyit, amennyit nem nélkülöztök. ha csak 20 ezret küldesz, az is segítség és gondolom nem éreznétek meg a hiányát.
és lehet őket bíztatni, hogy kezdjenek el tanulni, legalább angolul . utána visszatérhettek arra,hogy kiköltözzenek. de gondolom már az angol is feladná a leckét,nemhogy a holland.
az meg különösen szép, hogy addig le se szarták a párod, amíg nem kellett a segítségetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!