Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy a szüleimmel...

Mit tegyek hogy a szüleimmel hogy? Bővebben lent

Figyelt kérdés
A kérdésem lényege hogy a szüleim nagyon visszafognak olyan téren hogy nem fogadják el a döntéseimet, állandóan leszólnak érte, rosszabb esetben tiltják is. A legtöbb esetnél mindig igazat kell adnom nekik mert ha nem akkor úgy viselkednek velem mintha nem is lennék a gyerekük. A kapcsolatomra is kihat mivel nem engedik meg például hogy a barátnőmmel együtt aludjak. A környezetemnek is kezd feltűnni a visszafogottságom a szüleim miatt és ezt kezdik szóvá tenni ami nekem rosszul esik mert tudom hogy sajnos igaz. A szüleim ezt nem értik meg, úgy vélem nagyon le vannak ragadva a saját korukban amikor ők voltak tinik mert én elég kései gyerek vagyok és így nem illeszkednek be ebbe a mai világba véleményem szerint és nem fogadják el az életvitelem és a döntéseim. Mit tegyek hogy megértsék hogy engedniük kéne hogy jobban fogadjanak el és többet engedjenek? Az hogy ezt elmondom az már nem sokat segít mert ha ezt így elmondom meg se hallgatják közbevágnak és leszólnak hogy mit képzelek magamról :( Mit tegyek?
2016. júl. 20. 01:45
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Hogy mit tegyél, az attól függ, hány éves vagy. Egy gyerek még mentálisan sem felnőtt, a felnőttnek pedig saját életét saját magának kell meghatároznia.
2016. júl. 20. 05:25
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Vitesd el őket nevelési tanácsadóhoz. Járj pszihológushoz.

Végy igénybe külső segítséget,akárkit,akit többre tartanak a gyereküknél.

Ők a mindent jobban tudó szülők. Pelenkás kisgyereküket megregulázni vágyó buták.

2016. júl. 20. 05:46
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
Itt nem a korkülönbséggel van a gond,hanem a gondolkodásmóddal és az értelmiképességgel,ami nem kimondottan korhoz kötött tulajdonság.
2016. júl. 20. 05:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy kérdező?
2016. júl. 20. 06:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy hány éves vagy kérdező.
2016. júl. 20. 06:28
 6/8 anonim ***** válasza:
34%
Uramfia. Micsoda szülők ezek, hogy nem engedik meg, hogy a gyerekük mindig azt tegye, amit akar! Nem mehet a többi kamaszgyerek mellett a nyájban! Még a végén tartásod, egyéniséged lesz, fújmár. Nem játszhatsz papás-mamást a kis barátnőddel az ő lakásukban, ez is milyen már?! Hát miért ne alhatna ott pár havonta másik ismeretlen, nyegle tinilany? Fogadjunk, hogy ezek a vén marhák Pokemon Go-t sem vesznek neked, te nehéz sorsú, mi lesz így veled... szívem megszakad.
2016. júl. 20. 08:39
 7/8 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok, az utolsó válaszadónak pedig remélem hamar benő a feje lágya és elgondolkozik az életén és rájön hogy felesleges. Kíváncsi vagyok hány éves egy ilyen "intelligens" és nagyon "értékes" ember aki ilyen véleménykinyilvánításra képes.
2016. júl. 20. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"nem fogadják el az életvitelem és a döntéseim"

Ugye szüleid tartanak el? Nos, a tipikus eset: felnőtt jogokat akarsz, de gyerek kötelezettséggel.

Kezdj el dolgozni, költözz külön, tartsd el magad. Onnantól lesz saját életviteled és saját döntéseid.

Amíg a szüleid tartanak el, addig ők szabják meg a kereteket.

Egyébként az ott alvás tiltásán kívül semmilyen konkrétumot nem írtál, hogy miben korlátoznak (szerinted) túlzottan.

2016. júl. 21. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!