Tényleg hálásnak kéne lennem azért, hogy édesanyám rendszeresen a fejemhez vágta, hogy kukás/takarítónő/utcaseprő leszek? Szerinte ennek köszönhetem, hogy most egyetemre készülök.
21:55 Államilag támogatott képzésről és diákmunkáról hallottál már? Miből gondolod, hogy a kérdezőt vagy akárkit "pénzelnek" a szülei? Különben meg a szülőség nem arról szól, hogy számoljuk le a perceket 18 éves korig, hogy aztán minnél gyorsabban levehessük róla a kezünket. Szóval semmi durva nincs abban, hogy egy 18-19 évest "pénzelnek" a szülei amíg tanul. Ha azért szültél gyereket, hogy utána eléd boruljanak hálából amiért "pénzelted" őket, akkor valamit rosszul csinálsz.
És azt sem mondta senki, hogy a kérdező lusta, csak te találtad ki. Tudom mindenkinek a saját fajtájához húz a szíve, ezért sok szülő támadásnak veszi a más szülők elleni beszólásokat, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy úgy van minden ahogy te hiszed.
Magam is államilag támogatott képzésen doktoráltam, és dolgoztam mellette, kedves utolsó. A gyerekeim is diplomások. Te mit végeztél? Dolgoztál mellette? Kaptál otthonról támogatást? Gyerekneveléssel van tapasztalatod? Hány diplomást neveltél fel?
Ha már ennyire érdekelnek a személyes dolgaim, gondoltam, megkérdezem.
Szomoru inkabb
En mindig azt mondom a gyerekeimenek
Akar milyen butak vagytok es hulyeseget csinaltok az en gyerekeim maradtok es szeretlek titeket feltetel nelkul.
Ha fodrasz lesz beloluk vagy konyhaseged az is kivallo nekem ha ok jol erzik magukat es szeretik a munkajukat.
Ket nagyobb foiskolara jart de sajat kesztetesbol .Persze orultunk neki de nem nyomtuk soha nem kenyszeritettuk tanulni
Megvartuk a sajat igenyet a tanulasra.
En is ferjem is munka mellett tanult 40 eves korunkig sot en mai napig kepzem magam.
Ezt nevezik destruktív kritikának. Nem szerencsés motivációs módszer. Ritkán az én szüleim is alkalmazták, de nem jó.
A szülő sosem azt akarja, hogy gazdag legyél, hanem önző módon azt, hogy ő legyen rád büszke, azaz tudjon dicsekedni, hogy egy irodán ülsz egész nap és nem csinálsz semmit. Igaz, hogy éhen halsz.
Nem anyu, nagyi kedvencének kell lenni, hanem meg kell keresni a legjobb utat a meggazdagodáshoz, és nem feltétlen kell hozzá az egyetem.
Mindenki döntse el, hogy kinek akar megfelelni, anyunak, maminak, vagy magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!