Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítség, mi tévő legyek?

Segítség, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Bonyolult a helyzet. A szuleim külön utakra léptek, de az anyám ezt nem tudja elfogadni. Senki nem fontos neki senki nem erdekli csak az apam. 2 hónapja nem volt bevasarolva. 3 napja nem ettem semmit. Én 18 vagyok most fejeztem be az erettsegit es epp munkat keresek. A hugom 9 eves.

Anyám minden hetvegem (meg amikor tud) kulfoldre utazik, turazni megy, eli az eletet. Ezzel nem lenne baj de cipeli magaval a hugomat. A gyerek majdnem megbukott 3. osztalyban mert olyan szinten nem foglalkoznak vele. csak egy eszkoz hogy ne legyen egyedul anyum. Van egy nyaralonk. Oda jar ki mindig es oda cipeli ki a hugom. Csak a konyha van nyitva(nyari konyha), a tobbi reszhez csak apumnak van kulcsa. Igy hat kiviszi penteken es ott a konyhaban a kovon alszanak egy pokroccal. Meg anyum rendszeresen iszik. Volt nalunk a gyamhatosag is. Ha megegyszer apu panaszt tesz elveszik tole a hugomat.

De ezt sem apum sem mamam nem akarja. es ez a helyzet all fent 6 éve.

Anyum azzal fenyegetozik h megoli a hugomat ha apum ne megy vissza hozzá.

Senki nem csinal semmit csak varjak a csodat de en mar idegileg kikeszulok. Es a hugom. Az en artatlan kis hugom... Mit tehetnek? mit csinalhatok?? Hogy barmi maskent legyen :'(

2016. júl. 16. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán miért neki ítélték? Apud nem tud segíteni? Anyukád elmebeteg ha ez igaz. Te is felnőtt vagy, te is mehetsz a gyámügyre vagy hívd apudat hogy menjen be. Nem csoda hogy nem akar vele lenni apukád. Apukád miért nem akarja a lányát? Inkább nézi, hogy az anyukád elrontja az életét és a tiéteket is?
2016. júl. 16. 15:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, meg miért nem küld kaját neked apukád vagy vásárol be?

Nekem az egész hihetetlen.

2016. júl. 16. 15:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Az már nagyon rég volt és anyum normáis volt, de 6 éve meghalt a báttyám és bekattant. Rengeteg baja van. Gyogyszereket kéne szednie, de nem hajlando. Kezelést kéne kapnia, de ha önként nem hajlandó erre az orvosok nem kényszeríthetik.

Apumrol nem sok mindent tudok írni. Mikor a báttyám meghalt utána nem sokkal hagyta el apu anyumat egy másik nő miatt részben. Részben meg azert mert anyu egyre

jobban bekattant.

es az a baj h igen. egyenlore csak nezi h mindenki bekattan es megorul mert anyum mindenkit az oruletbe kerget. Nem tudom miert nem csinal valamit es nem is nagyon tudok vele beszelni. Ő is ugyanolyan felelőtlen...

2016. júl. 16. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
sajnálom, remélem minél előbb megoldódik a helyzetetek ;)
2016. júl. 16. 15:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Dehogynem kényszeríthetik. A bíróságon indokolt esetben kötelező pszichitriai kezelést rendelnek el. Ha befektetik nincs olyan, hogy nem akarja beszedni a gyógyszereit.
2016. júl. 16. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Most a húgod miatt aggódsz vagy magad miatt? Mert ha a húgod miatt, akkor igenis tehetsz valamit. Azt amit az unokanővérem tett a 6 éves húgával. 19 éves volt amikor a nagynéném az anyjuk meghalt. Az apjuk teljesen elhanyagolta a lányokat, nem foglalkozott velük, csak ivott, drogozott, volt, hogy hetekre ott hagyta egyedül pénz, élelem nélkül a lakásban őket. Sajnos mi messze lakunk tőlük, így anyum csak úgy tudott segíteni, hogy rendszeresen küldött pénzt Évinek. Ő vásárolt, főzött, és gondoskodott a húgáról. De volt olyan, hogy az apjuk elvette a pénzt amit anyu küldött a lányoknak, akár úgy, hogy durván megverte Évit. Évának elege lett. 19 érettségi után elment dolgozni. Napi 10-12 órát dolgozott. Majd bírósághoz fordult, és kérte, hogy ő legyen a húga gyámja. Ma Évi 24 éves, még mindig dolgozik, de ő a kicsi gyámja. Gondoskodik róla, szépen elvannak. Ja, azt elfelejtettem megírni, hogy az apjuknak ki kellett költözni az önkormányzati lakásból ahol most csak a 2 lány lakik.
2016. júl. 16. 17:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Picit túlspiláztad ezt a kamu sztorit.

18 éves 3 napig nem eszik semmit, naná :D

2016. júl. 16. 17:06
 8/9 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom jelenleg hogy nem kenyszeríthetik. Legalább is mamám ezt állítja.

A hugom miatt jobban aggódom és én elgondolkoztam azon, hogy a gyámja leszek csak ahoz össze kell szednem magam anyagilag meg minden és az idő...

Azt nem ertem viszont h miert lenne jo ha irnek egy kamu sztorit....

2016. júl. 16. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Általában így tesztelik a reakciókat.
2016. júl. 16. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!