Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vehetnem ra őket? 19/l

Hogyan vehetnem ra őket? 19/l

Figyelt kérdés

Anyukammal es a nagyszuleimmel elek együtt. 12 évig kitűnő tanuló voltam, most pedig kitűnő érettségit tettem. Tehát nagy a valószínűsége, hogy felvesznek egyetemre.

3 éve van barátom és szeretnék osszekoltozni vele, ahova mennénk az egy saját lakás ( a nagyszuleime) sajnos ok nagyon szigorúak, kizárt, hogy megengednek,hogy egyutt éljünk. Nem tudom, hogy diakmunkabol lehetne-e albérletet fizetni, egyetem mellett. 3 éve folyamatosan diákmunkan voltam nyáron, így van egy kis pénzem. 360000 pontosan, nem tudom, hogy ez így kezdésnek eleg-e. Egy kis segítségnek a 120 ezres diákmunka mellé. Kettonknek annyi, tanácstalan vagyok. Őt támogatnak a szülei engem, ha osszekoltozni vele semmiképp.

2016. júl. 15. 15:10
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Tehát az lenne a jó, ha már ott van az a ház, míg egyetemen vagyunk legalább bekoltozhetnenk, és akkor a diakmunkabol eleldegelnenk valahogy. De mivel ezt nem engedik meg, így nem tudom, hogy tudnánk megelni.. 70000 lenne egy albérlet, 50000 bol ki lehet hozni a rezsit, kozos költség, kaja, es a dolgokat amik az egyetemhez kellenek, bérlet stb...?
2016. júl. 15. 15:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Sajnos ehhez még az is hozzátartozik, hogy orvosira szeretnek menni, ami mellett nagyon sokat hallottam, hogy lehetetlen dolgozni, mert nincs idő semmire. Ezert már arra is gondoltam, hogy feladom ezt az álmom, elmegyek egy OKJ-ra es akkor tudok diákmunkát vállalni. Innen mindenképp el szeretnék menni, nagyon rossz itt lenni, semmi szeretet semmi. Ezert is tanultam ilyen keményen, de most ez a része nem fontos.
2016. júl. 15. 15:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem mellett nem biztos, hogy diákmunkázhattok! Legalább is egy komoly egyetem mellett nem lehet. Akkor miből élnézek meg?
2016. júl. 15. 15:24
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit: Orvosi mellet NEM lehet dolgozni. Az OKJ pedig nem ér semmit a jövőd szempontjából.
2016. júl. 15. 15:26
 5/16 A kérdező kommentje:
De akkor mit tehetnek? Nem ertem, hogy miért nem támogatnak... mikor bőven lenne mibol..
2016. júl. 15. 15:29
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Felvettek az orvosira ?

Nehogy elcseszd az eleted egy okj - val egy diakszerelem miatt...

Menjel kollegiumba es 1-2 ev mulva meglatod, hogy lesz, lehet addigra megenyhulnek.

2016. júl. 15. 15:45
 7/16 A kérdező kommentje:
Kollégiumot is fizetni kell valamiből és ok nem fogják. Szóval ez sem megoldás.
2016. júl. 15. 15:55
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy a kollégiumot se fizetik? Az írásodból úgy jött le, hogy inkább a pasiddal van bajuk.
2016. júl. 15. 16:31
 9/16 A kérdező kommentje:
Semmit nem fizetnek, nem tartanak el tovabb, de ha osszeakarok vele költözni, akkor abba a lakasba se mehetek. A barátommal magával nincs bajuk csak annyi, hogy nem szabad szexelni, nem is aludhattunk együtt soha es ha itt volt is bemaszkaltak hozzank.
2016. júl. 15. 16:36
 10/16 anonim ***** válasza:
91%
Ha Nem tartanak el, akkor viszont nagyon tanulnod kell hogy az ösztöndíjból meg tudj élni. A kollégium még mindig mérföldkövekkel olcsóbb, mint egy albérlet és kedvezmény is van rá, úgy tudom.
2016. júl. 15. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!